virtuaalihevonen

Vaapukan Veemil

Synt.aika 12.07.2008 Rekisterinumerot VH04-017-6231
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, ori Väri, säkäkorkeus rautias, 97 cm
Omistaja / maahantuoja elen (VRL-01863) / Crystal, Vaapukka Lajipainotus Valjakkoajo (vaativa)


Jekku on hyvin ponimainen luonteeltaan, sellainen kevyesti itsepäinen ja tykkää näyttää vihaiselta, vaikka luonteeltaan onkin varsinainen pehmonalle. Ei sillä, kyllä Jekkukin osaa olla varsin rasittava ja välillä sekin riekkuu tai yrittää napsaista sinua, mutta pääasiassa se on varsin hyväluontoinen ja suhteellisen rauhallinenkin kun ottaa huomioon, että se on kuitenkin ori. Muille oreille Jekku tykkää aina pörhistellä koko metrisellä olemuksellansa, mutta kumma kyllä se on silti oman laumansa pomo pitää isommatkin hevoset kurissa, Jekku meinaan tarhailee kahden nuoremman oripojan seurassa ja pitää hyvin itsensä johtoasemassa. Tammojen lähettyvillä Jekku sitten taas tykkää kimeällä poninäänellään huutaa täysillä ja hoitajalla on varmasti tämän jälkeen korvat lukossa! Jekku onkin varsinainen naistenmies, ja vaikkei se yleensä saa hevostammoissa muuta reaktiota kuin äkäiset mulkaisut aikaiseksi, on se ehdottomasti tallilla vierailevien naishenkilöiden suosikki.

Hoitaessa Jekku osaa olla ihan sivistyneesti, vaikka välillä vähän rauhaton onkin, tässä ponissa kun on virtaa silloin kun se tietää pääsevänsä ulkoilemaan.. Jekun puhtaanapitäminen on tietynlainen haasteensa jo itsessään, sillä poika on erittäin kova piehtaroimaan ja tietenkin, mitä kuraisempaa maata löytyy, sitä mukavampaa on myös piehtarointi! Ja koska poni on muutenkin pieni ja kun se kurassa kulkee reippaammin, on sillä vatsanalus, jalat ja häntä kurakerroksen alla. Vähääkään lämpimämmällä ilmalla kannatankin ehdottomasti pojan suihkuttamista puhtaaksi ja ihan tylysti vain läntätä satulan huopineen märän ponin päälle. Muutoin kannattaa odottaa, että kura kuivuu ja sitten harjata se pois. Jekku ei ole vielä kertaakaan protestoinut mitään hoitotoimenpiteitä, joten se on varsin kiltti hoitoponi eikä kavahda niin pesuletkua kuin saksiakaan. Taluttaessa sitä sen sijaan ei pidä päästää ihan kenen käsiin vain, sillä vaikka poni suurimman osan ajasta käytttäytyykin kunnolla, saattaa se joskus intoutua joko ryysimään tai jopa hyppäämään pystyyn taluttaessa. Ketju leuan alitse tai suusta pitää pojan karkaamisyritykset ainakin hallinnassa.

Jekku on opetettu myös ajolle, se on ajaessa varsin vauhdikas, jopa vallaton tapaus, ja tämän takia sitä ei pidäkkään siinä touhussa päästää ihan kenen vain käsiin. Kun se tietää, että vaunuilla istuu hyvin herran jekut tunteva ihminen, tekee se välillä hyvinkin upeita suorituksia ja parhaimmillaan läpäisee vaativan valjakkokilpailun vaatimukset. Sen kanssa vain täytyy pysyä tomerana ja pitää se kokoajan työn touhussa, ettei sille iske tylsyys ja se rupeaisi keksimään omiaan. Ratsastaessa taasen Jekku on paljon hillitympi, välillä jopa laiska kaikessa itsepäisyydessäänkin. Useimmiten kuitenkin poika toimii varsin hyvin koulutuksensa puitteissa ja sen kanssa onkin ilo harrastaa liikuntaa, uusia asioitakin opetellaan aina välillä ja Jekku on innokas oppija. Pojan kanssa on treenattu myös ohjasajolla hieman vaativampaakin hommaa, jota se ei ratsastajan kanssa tulisi tekemään, ja se on varsin hieno poika kaikin puolin. Jekku osaa mukavasti jakaa energiaansa niin, että se käyttää sitä useimmiten oppimiseen ja tarhassa riekkumiseen, vaikka välillä jää varastoon myös energiaa riekkua käsiteltäessäkin. Yleisesti ottaen kuitenkin ihan kiltti poninpallero.


Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH04-017-6231 Valjakkoajo Vaativa 7 3329.75p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 1669.49p. 288.93p. 1660.26p.

Polveutuminen & jalostuskäyttöEdenelle Rafaello
she
Mr. Darcy
she
Slow Chemical she
Miss Orange she
Hiirenkorvan Rianna
she
Winnicot she
Kathrina of Brienwood she
CW Vogue
she
Bronfurst Sponji
she
Bronfurst Classic evm
Bronfurst Brenda evm
Liinun Viola
she
Strikehill Step High she
Strikehill Miss Willmott she

Jälkeläiset

ori Päivärinteen Victor, s. 02.04.2015, e. Kullan Vernissa
ori Ury v. Pijnboompit, s. 09.05.2010, e. Tilhimäen Liana
tamma Juliette v. Pijnboompit, s. 17.03.2010, e. Vacanze v. Arwyn

Picture © Pirje Paananen / Suomen Hippos - Tausta © Subtle Patterns- Luonneteksti© Kerppa