virtuaalihevonen

Llygedyn Brithni


Synt.aika 17.02.2016 Rekisterinumerot VH17-026-0066
Rotu, sukupuoli welsh cob (D), tamma Väri, säkäkorkeus ruunikko, 146 cm
Omistaja / kasvattaja elen (VRL-01863) Lajipainotus Kouluratsastus (III A)

» Näytä luonne «

Llygedyn Brithni on meidän herttainen prinsessaponimme, joka tuntuu olevan vaatimassa palvelua ja huomiota kunhan sille selkänsä ehtii juuri kääntää. Pohjimmiltaan Brithni on hieman ujonpuoleinen tapaus ja esimerkiksi se ei anna kiinni tarhasta vieraalle henkilölle. Muutenkin tammalla ottaa aikansa tutustua uuteen ihmiseen ja tätä ennen se on kylmänviileästi vieraskorea eikä pahemmin edes kiinnitä huomiota. Hoidettaessa Brithni seisoo kuin suolapatsas paikoillaan ja vain nauttii, se myös tykkää rapsuttelusta ja muista huomionosoituksista kovasti. Ruoan suhteen Brithni on hieman nirso, joten randomina taskusta löytyneitä makupaloja on turha tarjota sille. Pathaiten Brithnille uppoavat porkkanat ja näkkileipä. Taluttaessa Brithni sipsuttaa taluttajan olan takana siivosti eikä oikeastaan koskaan rynni ohi, säikähtäessäänkin se useimmiten vain hypähtää paikoillaan.

Ratsuna Brithni on kehuilla toimiva. Mitä enemmän sitä kiittää ja kehuu, sitä paremmin tamma yrittää tehtävistään suoriutua. Sillä ei ole maailman paras itseluottamus ja epäonnistumisen sattuessa eteen onkin edessä pieni työmaa saada tamma taas luottamaan onnistumiseen. Märällä ja kuraisella pohjalla Brithni ei haluaisi liikkua laisinkaan ja monet kilpailutkin ovat menneet ulkokautena tämän takia penkin alle. Prinsessan tahtoon onkin suostuttu ja "huonolla säällä" tamma treenaa aina maneesissa. Brithni on melko nopea reagoimaan apuihin, mutta jää myös helposti hieman pohkeen taakse eikä kanna itseään rehellisesti, jos kuski ei ole kokoajan tarkkana kuin porkkana.

Menestys & meriitit


		 29.10.2018 palkittu VWY-II (40,5p.)
		 20.08.2018 kantakirjattu KTK-III (65p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0066 Kouluratsastus II B 5. 2448.31p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 1075.10p. 1373.21p. 00p.

Näyttelytulokset

30.05.2018 Pencalow - IrtoSERT (pt. Jannica)


Polveutuminen & jalostuskäyttö


Blaenllechau Twm Ffawr
wD 146 cm, rn

KTK-II, VWY-II
Blaenllechau Cynog Ddu
wD 144 cm
Cwtnant Gwalchgwyn evm
Gilfaethwy Maid evm
Llanfwrog Rhydianwen
wD 145 cm, rt
Meic Ffawr evm
Conwyllaith Tafwys evm
Moonrise's Iridescence
rt wD, 145 cm

VWY-III
Fear Of The Dark
wD 148 cm, rt
The Darkness evm
Honey evm
Alice In Wonderland
wD 145 cm, rt
Caramba evm
Alicia evm

Emälinja: Alice In Wonderland (D) - Isälinja: Blaenllechau Twm Ffawr (D)
Sukua netissä max. kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ei vielä jälkeläisiä!


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Olemme pikkuhiljaa päässeet siihen pisteeseen, että Brithnin valmistelu kohti VWY:n rotulaatuarvostelua on päästy aloittamaan. Tamman isä palkittiin edellisessä tilaisuudessa, joten nyt on hyvä sauma viedä itse tamma tuomariston eteen. Brithni pääsi tänään hierojan käsittelyyn aamusta ja jumeja löytyikin sieltä sun täältä, mikä oli kyllä odotettavissa kun mietti tamman ratsastettavuutta viime aikoina. Hieronnan aikana Brithni otti varsin rennosti ja pää roikkui hetkittäin narujen varassa rentona, mutta kun hieroja osui kipeään kohtaan, niin tamma ilmoitti siitä hyvin selkeästi. Hemmotteluhetken jälkeen Brithni sai syödä päiväheinänsä rauhassa karsinassaan, joiden jälkeen se vietiin takaisin ulkoilemaan tarhaan. Siellä tamma painuikin heti jatkamaan lihashuoltoaan omatoimisesti piehtaroinnin merkeissä.


Päiväkirjamerkintä

Brithin kanssa on ehditty jo kokeilemaan kaikenlaista, mutta tamma on selkeästi parhaimmillaan kouluradoilla. Tänään Brithni pääsi osallistumaan kouluvalmennukseen ja kieltämättä olikin erittäin mukavaa päästä ulkopuolisen valmentajan haukan katseen alle näyttämään mitä tamma oikeasti osaakaan ja tärkeimpänä, että missä on korjattavaa ja petrattavaa. Valmennus oli onneksi pienessä ryhmässä, joten tilaa oli tarpeeksi ja Brithni tuntui heti alkuunsa varsin hyvältä satulaa vaikka se hieman vilkuilikin muita poneja. Ravissa tamma näytti parastaan vaikka valmentajan mukaan se voisi kantaa itsensä vielä ryhdikkäämmin. Tätä varten on kuitenkin parannettava tamman lihaskuntoa. Laukassa Brithni oli hieman vallaton ja nosti jopa pariin otteeseen väärän laukan kun kuski ei ollut ihan skarppina. Kokonaisuutena valmennus sujui hyvin ja tästä on hyvä jatkaa.


Päiväkirjamerkintä

Brithni osallistui tänään, mukavan aurinkoisena lauantaipäivänä, talliporukan yhteiselle maastoreissulle, johon lähti mukaan kolmetoista innokasta ratsastajaa vielä innokkaampien ponien kantamina. Brithni nuokkui varustamisen ajan ja tuntui vasta heräävän kunnolla kun pihalle alkoi tulvimaan lisää poneja eri talliyksiköistä. Lähdimme matkaan letkassa rauhallisesti kävellen, joka vaihtui ravissa hölkkäilyyn kunhan saavuimme sopiville metsäteille. Brithni kulki melko rauhallisesti, mutta ei selkeästi pitänyt siitä kun takana tuleva poni oli hetkittäin vajaan metrin päässä arvon neidin takapuolesta. Kävelimme huonommat pätkät ja paremmat pätkät ponit saivat ravata reipasta tahtia. Juuri ennen kotiin päin suuntaamista laukkasimme vielä kahdessa ryhmässä pienet pätkät reipasta laukkaa. Vauhti olisi maistunut poneille enemmänkin, mutta aika rupesi loppumaan ja suuntasimme kohti kotitallia kävellen.


Päiväkirjamerkintä

Brithin ihan lupaavasti alkanut näyttelyura ei sitten loppujen lopuksi ottanutkaan tuulta siipiensä alle ja tuomari toisensa jälkeen jätti tamman aina luokan häntäpäähän nuolemaan näppejään. Tamman tulevaisuuden kanssa tehtiinkin se päätös, ettei se enää osallistu näyttelyreissuille vaan saa keskittyä nyt kouluratojen valloitukseen. Ensimmäiset kilpailut ovat ihan nurkan takana jo ja tänään Brithni pääsi (tai joutui) kanssani maneesiin hiomaan muutamia ohjelmaan kuuluvia kohtia. Tamma liikkui heti alusta alkaen mukavan energisesti, mutta olisi saanut olla huomattavasti paremmin kuulolla. Se kyllä jarrutti, vaihtoi askellajia ja kääntyi, mutta ei sitä oikein voinut siistiksi menoksi kutsua. Helpotin tehtäviä hieman ja palasimme perusteisiin: kaasu, jarru ja ratti. Puoli tunti tästä rupesi Brithnikin näyttämään ja tuntumaan hyvältä, joten lopettelimme ennen kuin tammalla paloi käämi.


Päiväkirjamerkintä

Pakkasimme tänään viisi ponia aamusta trailerin kyytiin ja suuntasimme Pencalow'n suuntaan. Omat tiluksemme eivät ole yhtä edustavassa kunnossa, joten lainasimme tänään Kidan hienoa paikkaa rotunäyttelyiden järjestämiseen. Luokkiin osallistui myös omista poneistamme viisi yksilöä, kolme varsaluokkiin ja kaksi aikuisten ponien karkeloihin. Brithni kaapattiin mukaan hieman yllättäen kun näyttelyihin aiemmin kaavailtu Roslyn rupesi ontumaan edellisenä päivänä. Tammaa saikin puunata ja kuurata useamman tunnin, että se oli edustavan näköinen eikä aivan puskasta repäistyn oloinen. Kyseessä olivat vielä Brithin ensimmäiset näyttelytkin niin jännitysmomentteja riitti roppakaupalla kun valmistelimme Brithiä kehään. Onneksi kyseessä on fiksu poni ja se tuntui kuuntelevan esittäjäänsä hienosti kun tamma aseteltiin tuomarille seisomaan. Raviosiossa tamma oli takaa hieman jäykän oloinen, mikä saattoikin vaikuttaa tuomarin näkemykseen. Lopputuloksissa Brithni oli kuitenkin hienosti sijoilla ja kotiinviemisenä oli kaunis ruusuke.Picture © Mili Peel - Tausta © Pixabay