virtuaalihevonen

Cedion Caeau Elysian

VH17-025-0044, om. elen (VRL-01863)
rautias welsh cob-tyyp. poni (C), tamma, 131 cm
s. 04.03.2017, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

Cedion Caeau Elysian eli tuttavallisemmin vain Ea on ihana kotikasvattimme, jonka suku pursuilee toinen toistaan hienompia poneja. Luonteeltaan Ea on leikkisä ja vielä tänäkin päivänä kokeilee rajojaan nuoren ponin tyyliin. Se näplää helposti vaatteita ja neidin karsinasta kuuluu usein iltaisin kolinaa kun Ea leikkii karsinassaan olevilla aktivointileluilla. Tamma on myös ainokaisia ponejamme, jotka eivät pelkää isoa jumppapalloa ja Ea onkin paininut kumisen kaverin kanssa hyvin pienestä pitäen. Ea kutiaa helposti ja harjatessa se tekee hyvin selväksi milloin harjataan sopivalla voimalla väistämälllä harjan alta pois, jos paikka tai voimakkuus on vääränlainen tamman mieleen. Taluttaessa Ea osaa volla hermoja kiristävä kiilaaja ja sille saa usein heti alkumetreillä muistuttaa kuka taluttaa ketä. Sentäs traileriin tamma kävelee suoraan ja matkustaa hiljaa, matkustuskaveria se saattaa tosin hieman nyplätä ja ärsyttää.

Ea oli helppo opetettava, tamma oppii nopeasti ja vaikeinta olikin pitää sen mielenkiintoa yllä tarpeeksi pitkään. Kyllästyessään Ella tarjoilee omia kevätjuhlaliikkeitään helposti ja yrittää saada puuhasta hauskaa esimerkiksi sinkoammalla laukalle kesken pohkeenväistön. Kun tamman riehakkaan energian saa kanavoitua oikein niin tällöin tamma näyttää jopa parikymmentä metriä ihan edustavalta kouluponilta ilmavine liikkeineen. Kilpailuissa Ea nauttii silmännähden huomiosta ja puunaamisesta. Radalla se saattaa olla vähän pirskahtelevan energinen, mutta yleensä tajuaa kilpailutilanteen vakavuuden ja kuuntelee kuskia kotioloja paremmin. Ea onkin selkeästi enemmän kilpaponi kuin vain rentoa harrasteratsun elämää viettävä yksilö.

Menestys & meriitit


		 25.08.2018 palkittu VWY-II (41,5p.)
		 20.05.2018 kantakirjattu II-palkinnolla (74p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-025-0044 Kouluratsastus III A 4. 1924.74p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
14.43p. 00p. 995.22p. 929.52p. 227.99p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Cairnryan Cefn Cribwr
rt wC, 130 cm

Ch, KTK-II
Cairnryan Creag Mhor
evm
Cairnryan Creag evm
Ochrwyth Morwenna evm
Penmaen Beinn Narnain
evm
Rhoscoch Bedwyr Beinn evm
Penmaen Nawsaidd evm
Liinun Elysia
rtkm wA, 117 cm

VIR MVA Ch, KTK-II, VWY-II
Brigadier Venture
km wA, 117 cm
VIR MVA Ch, KTK-I
Brigadier Ffilip evm
Mistylane Betha evm
India
rt wA, 119 cm
Ch, KTK-II
Farlon Firecracker evm
Denwyn Betsy evm

Emälinja: India (A) - Isälinja: Cairnryan Cefn Cribwr (C)
Sukua netissä puolitoista (1,5) polvea

Jälkeläiset


ori Cedion Cedor Y Wrach, s. 09.01.2020, i. Maldwyn Cewydd
ori Cedion Ceinfryn Trin, s. 19.07.2018, i. Ffawd Rhyfelwr KV

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Harkitsimme pitkään ja hartaasti Ean astuttamista ja tamman tiineeksi saaminen osoittautuikin varsin suureksi operaatioksi. Sulhakseksi Ealle valikoitui oman tallimme asukki, C-sektiota edustava kantakirjaori Ffawd Rhyfelwr KV, joka on varsin laadukas rotunsa edustaja. Ean tiineysaika sujui onneksi hyvin mutkattomaksi ja se säästyi mm. ähkyltä, josta kärsi harmittavan moni tiine tammamme. Ea taantui muumimammaisen rauhalliseksi lullukaksi tiineyden lopun lähestyessä ja se ei olisi millään halunnut jäädä yksinään edes karsinaan. Loputtomalta tuntuneen odotuksen jälkeen saimme seurata varsomiskameran välityksellä kun Ea ponnisti maailmaan isokokoisen varsan. Tuore äiti sai olla hetken aikaa rauhassa kunnes menimme kuikuilemaan uutta tulokasta. Orivarsa saa nimekseen Cedion Ceinfryn Trin ja näillä näkymin se onkin jo myyty ystävälleni Tuulialle, jonka hoiviin varsa matkustaa vieroituksen jälkeen.


Päiväkirjamerkintä

Ea on saanut ottaa kantakirjaushässäkän jälkeisen ajan melko rennosti. Ihan jouten se ei kuitenkaan ole ollut, vaan tamman päiviin on tuonut vipinää nuorempien ponien paimentaminen ja maastoilulenkit erään siihen suuresti ihastuneen tallitytön kanssa. Maastossa Ea on käyttäytynyt kuulemma hienosti ja ratsukolla on ollut hauskaa. Tänään Ea joutuikin hieman kovempaan prässiin kun hain sen illalla tarhasta ja tamma satuloitiin kouluvalmennusta varten. Tallimme saapui pitkästä aikaa eräs suhteellisen nimekäs ja maailmallakin kilpa-areenoilla menestynyt ratsastaja valmentamaan karvaisia ponejamme, joista Ea oli yksi. Valmennus oli hyvin tehokas ja niin poni kuin kuskikin olivat nopeasti hiestä märkiä kun valmentaja prässäsi ratsukkoa pikkuhiljaa kohti parempaa suoritusta. Rättiväsynyt Ea pääsi valmennuksen jälkeen pesulle ja sitten loimitettuna iltaheiniensä pariin.


Päiväkirjamerkintä

Ea on kasvanut ja kehittynyt mukavasti viime aikoina, joten teimme nopean päätöksen ja juuri ennen ponikantakirjan uusimman tilaisuuden viimeistä ilmoittautumispäivää heitimme sekaan myös Ean ilmoittautumisen. Tammaa treenattiin hyvin määrätietoisesti se pari viikkoa mitä meidän piti odotella itse tapahtumapäivää. Pakkasimme useamman poni mukaan ja tavaramäärästä olisi voinut luulla, että meillä on kymmenkunta ponia mukana. Paikan päälle päästyämme purimme kauraturvat kyydistä jaloittelemaan ja kävin varmistamassa osallistumisemme vielä kansliassa. Ea katseli paikkoja tarkkaavaisena, mutta oli yllättävän rauhallinen vaikka ympärilläå pyöri lähes viisikymmentä vierasta karvakorvaa. Ean vuorokin koitti erittäin pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen. Tamma seisoi hienosti tuomarien edessä, mutta liikkeitä esittäessä Ea ei olisi millään malttanut ravata, vaan tarjoili kaikkea tikityksestä laukkaspurttiin. Lopputuloksissa tamma palkittiin mukavasti II-palkinnolla.


Päiväkirjamerkintä

Ean ratsutus on edennyt hienosti! Pikkutamma on päässyt jo mukaan maastoilemaankin, eikä se ole ollut moksiskaan. Tänäänkin Ea oli mukanamme maastossa ja ylitti hienosti solisevan puron, jota monet ponit karsastavat suuresti


Päiväkirjamerkintä

Ealla oli tänään jännä päivä kun se sai satulan ensimmäistä kertaa selkäänsä. Alkuun Eaa hieman jännitti, mutta jännitys katosi kun pääsimme liikkeelle. Tamma tutkaili ympäristöään samalla eikä välittänyt pahemmin kun kuski keikkui satulassa. Tästä on hyvä edetä pikkuhiljaa,


Päiväkirjamerkintä

Pikkuinen Ea on vahvistunut pikkuhiljaa ja kasvanut kovaa vauhtia. Emälle se on melkoinen kiusakappale ja mamma on kovin hellämielinen komentamaan kakaraansa. Tänään Ea opetteli seisomaan kahta puolta kiinni ja pienen riimun keston testailun jälkeen seisoa tapitti hienosti emänsä vieressä.


Päiväkirjamerkintä

Olen pantannut jo mahdottoman pitkään hienon welsh mountain-tammani Elysian astuttamista. Nyt vihdoinkin otin sitten härkää sarvista ja tamma astutettiin hienolla tuontisukuisella C-sektion orilla. Odotus tuntui kiduttavan pitkältä, mutta loppujen lopuksi Elysia pullautti maailmaan kauniin rautiaan tammavarsan.
Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay