virtuaalihevonen

Llygedyn Caredd Llariaidd

KUOLLUT 01.10.2018

VH14-026-0153, om. elen (VRL-01863)
rautias welsh cob (D), tamma, 145 cm
s. 10.09.2014, kasv. elen (VRL-01863)

Estepainotteinen (110 cm)

» Näytä luonne «

Joistain varsoista tulee vain parempia kuin olet ikinä osannut odottaa ja Llygedyn Caredd Llariaidd on ollut tämmöinen kasvattajan päiväuni. Se ei ollut varsana mitenkään huomiota herättävän upea taikka liikeihme, mutta kasvettuaan raameihinsa on pakko sanoa, että tässä tammassa on sitä jotain.

Elo Careddin kanssa on yleensä melko seesteistä eivätkä stressitasot pääse nousemaan sen kummemmin. Tamma onkin aina ollut vähän sellainen, että se katoaa massaan, mutta yksin ollessaan näyttää parhaat puolensa. Tarhailuporukassaankin se on syrjään vetäytyvä ja alistuva, mikä aiheuttaakin usein sen, että tamma ottaa pieniä selkäsaunoja jos ylemmässä asemassa olevilla poneilla on huonompi päivä. Hoidettaessa Caredd on simppeli, mutta kutiaa harjatessa todella helposti ja inhoaa klipattavana oloa. Tähän toimenpiteeseen tamma onkin rauhoitettu muutaman kerran, näin kaikki osapuolet pääsevät helpommalla. Käsiteltäessä Careddin kanssa saa olla tarkkana, ettei tamma toimi vain hieman sinne päin kuin mitä siltä pyydetään. Varsinkin pysähtyessä sillä on helposti tapana hiipiä muutama askel jos taluttaja ei huomauta asiasta heti.

Caredd oli helppo tapaus sisäänratsastuskautenaan ja onneksi sama asenne töitä kohtaan ja vastaanottavaisuus on säilynyt tammassa näihin päiviin. Jos puheeksi tulee Careddin heikkoudet niin vaikuttavimpia niistä on ehdottomasti sen valikoivuus ratsastajien suhteen. Sanonta "yhden ratsastajan hevonen" tuntuu pätevän Careddin kanssa yllättävän tarkasti. Ei se visko vieraampia kuskeja tantereeseen taikka kieltäydy hievahtamasta, mutta tamma on selkeästi hillitympi ja vaisumpi. Tutun vakioratsastajansa kanssa tammassa on taas tietynlaista kipinää ja sen asennekin näyttää usein erilaiselta ulkopuoliselle katselijallekin. Caredd on nopea reagoimaan apuihin, mutta tuttujen asioiden kanssa se saattaa jopa itse ennakoida tehtävää tai tehdä liikkeet hieman ylimalkaisesti. Esteillä tammaa ei kannata pyörittää liikaa vaan tehtävät tehdään ja Caredd saa kiitokset. Parhaimmillaan se on jaloistaan tarkkaa ja rohkea hyppääjä, joka varsinkin kilpailuiden uusintakierroksilla saa lisää vauhtia kavioihinsa kuin taikaiskusta.


Menestys & meriitit


		 05.09.2018 jalostusarvokirjain VWY-AB 
		 31.05.2017 palkittu VWY-II (40,5p.)
		 07.03.2017 myönnetty Champion 
		 25.02.2015 kantakirjattu KTK-II (72p.)
		 00.00.2015 palkittu ASES Bronze Premium (81%)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH14-026-0153 Esteratsastus 110 cm 5. 2652.18p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1734.26p. 681.52p. 917.92p. 58.91p. 00p.

Näyttelytulokset

15.12.2016 Cadogan Ponies - IrtoSERT (pt. Jannica)
30.03.2015 Moon Sugar Ltd - IrtoSERT (pt. Welby)
01.02.2015 Stableyard - IrtoSERT (pt. Kerppa)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Grafity Doremy
rnvkk wD, 143,2 cm

evm
evm
evm

evm
evm
evm
Corida
trn wD, 146 cm

Champion, KTK-II, VWY-III
Rambo III
evm
Rambo II evm
Shaylien evm
Tidentage
evm
Tirlittan evm
Wienó Wynnil evm

Emälinja: Corida (D) - Isälinja: Grafity Doremy (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Caredd Heiliad, s. 03.12.2016, i. Seren Y Clawdd Dawn
ori Llygedyn Rhagor Caredig, s. 26.10.2016, i. A.D. Baltic Bermuda
tamma Llygedyn Caredd Echnos, s. 06.12.2014, i. R.T. Roanoke

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Caredd aloitti valmennuskuukautemme antamalla lähtemättömän ensivaikutelman: se syöksähti maneesin ovista sisään kuin salama, Elen perässään. Poni oli nähtävästi saanut slaagin pienistä vihreistä miehistä, sillä mitään selkeää syytä säikähdykselle ei ollut. Tai sitten tähdet olivat tänään väärissä asennoissa taivaalla... Tammat. Loppuvalmennus meni rauhallisemmissa merkeissä. Careddia hermostutti yhä jokin, mutta se suoriutui silti hyvin tehtävistään ja antoi osviittaa osaamistasostaan sitten kun tilanne olisi tamman osalta rauhallisempi.


Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Tänään Careddilla oli selkeästi parempi päivä kuin viime viikolla. Se oli alusta asti kuulolla ja keskittyi työhönsä, hypäten maltillisesti ja harkiten kaikki eteen tulevat esteet. Muutamaan otteeseen vieteri venähti turhan pitkäksi ja puomit tippuivat, mutta kun uusintayrityksellä sekä Elen että Caredd tsemppasivat itsensä parempaan kasaan niin voimakin suuntautui tarpeeksi ylös, lingoten ratsukon keveästi esteen ylitse. Poni oli suorastaan liekeissä, se intopiukeana laukkasi korvat tötteröllä esteeltä esteelle.


Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Jatkoimme tänään viimeviikkoista teemaa. Rakensin pitkähkön jumppasarjan, joka oli rytmitetty puomeilla sekä kavaleteilla kolmeen osioon: pienet pystyt, suuremmat pystyt ja viimeisimpänä 110 cm okseri, joka lopputunnista muutettiin 125 cm korkeuteen. Ratsukko suoriutui sarjasta hyvin, välillä askeleet eivät aivan täsmänneet puomien väliin estekorkeuksien muuttuessa, mutta suurempia kämmejä ei tullut. Caredd ei ole nähtävästi siinä mielessä mikään helppo ratsu että se tarvitsee paljon kannustusta nostaakseen jalkojaan tarpeeksi — tammaa ei tuntunut haittaavan mikäli jalkoihin hieman puomit kolisevatkin.


Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Otimme jälleen erimittaiset lähestymiset kantavaksi teemaksi. Careddilla oli jälleen tammamaista känkkäränkkäpäivää ilmassa, se protestoi välillä niin paljon Eleniä vastaan että hän jo huolestui ponin terveydestä. Päällisin puolin varusteissa eikä ponissa itsessään näyttänyt olevan mitään hullusti, joten valmennus jatkui. Helpotimme tehtäviä jättämällä muutaman vaikeamman lähestymisen seuraavaan kertaan. Tänään Caredd ei toiminut niin hyvin kuin aiemmin, se tiputteli paljon ja niskuroi yksinkertaisiakin pyyntöjä vastaan.


Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Oli ollut fiksu veto siirtää edellisellä viikolla vaikeammat tehtävät tälle päivälle, sillä Caredd oli päässyt yli änkyröinnistään ja toimi kuten aina ennenkin — harmonisesti, selkeästi ja rohkeasti. Nopeat lähestymiset ja poistumiset eivät tuottaneet ongelmaa 120 cm korkeuksillakaan, sekä ratsastaja että ratsu olivat selkeästi tehtäviensä tasalla. Rakensin Elenille jo aiemmista valmennuksista tutuksi tulleen käärmeenselkäsarjan, joka vaati hyvin nopeita apuja ja hevosen paljoa kasaamista onnistuakseen. Yllätyksekseni Careddille ei näyttänyt tuottavan minkäänmaailman ongelmaa vaikka innareiden hyppääminen siksakkina ei ollut todellakaan helppoa. Ketterä ja fiksu poni!


Valmennusmerkintä - valmentajana Pölhö

Kokoonnuimme tänään viimeistä kertaa Careddin ja Elenin kanssa. Pidimme pientä briiffiä valmennussarjan onnistumisista ja huonoista hetkistä, miettien myöskin objektiivisesti tamman etenemismahdollisuuksia. Caredd loikki esteiden ylitse yhtä sulavasti kuin aina, liioittelematta mutta jalkojaan laahustamatta myös: kun Elen pienellä pohkeella pyysi ponia ryhdistäytymään juuri ennen hyppyä, se riitti muistuttamaan ratsua jalkojen koukistamisesta paremmin alle. Viimeisimmän valmennuksen aikana ei tullut yhtäkään pudotusta, mistä jäi ainakin allekirjoittaneelle oikein hyvä mieli. Tulevalla kisakaudella on varmasti ruusukesijoja luvassa.


Päiväkirjamerkintä

Tamman näyttelyponin ura on tuottanut mukavasti tulosta vaikka Caredd onkin siinä välissä viettänyt useamman mammaloman varsomisten vuoksi. Tulosten ansiosta pääsen pian anomaan tammalle champion-arvonimeä, se jos mikä on mukava lisä Careddin meriittilistaan. Varsojensa puolesta tamma on jo todistanut periyttäjän lahjansa.


Päiväkirjamerkintä

Careddin ja muutaman muun ponin kanssa oli tänään mukava päivä. Vietimme sen ponien kantakirjaustilaisuudessa ja onneksi hyvistä alkuvalmisteluista oli hyötyä ja kaikki sujui suhteellisen sulavasti. Caredd palkittiin tänään hienosti II-palkinnolla, joka tuli kieltämättä hieman yllätyksenä.


Päiväkirjamerkintä

Caredd on liittynyt sisään ratsastettavien poniemme joukkoon jokin aika sitten. Alku on ollut ihan lupaava eikä mitään sen kummempia kommervenkkejä ole tamman kanssa päässyt tapahtumaan. Caredd tuntuu olevan varsin innoissaan joka kerta kunse ja muut nuoret ponit pääsevät irtohyppäämään.


Päiväkirjamerkintä

Pitkään odotettu hetki oli tänään käsillä kun seurasin valvontakameran kautta Corida-tamman varsomista. Pian tamma ponnisti pahnoille rautiaan varsan ja hyvin nopeasti suuntasin karsinalle tarkistamaan uuden tulokkaan voinnin . Jäntevä tammavarsa oli yllättävän nopeasti pystyssä, mutta tarvitsi paljon ohjausta löytääkseen emänsä nisälle saamaan tärkeät ternimaidot. Pikkuneiti tullaan nimeämään Llygedyn Caredd Llariaiddiksi.Tausta © Pixabay