virtuaalihevonen

Maldwyn Cewydd


VH18-025-0075, om. elen (VRL-01863)
tummanruunikko welsh cob-tyyp. (C), ori, 132 cm
s. 03.10.2018, kasv. Vibaja (VRL-00727)
8v. 26.06.2019

Koulupainotteinen (Helppo B)

» Näytä luonne «

Maldwyn Cewydd eli kotoisammin Sepi tuli minulle tilausvarsana kasvattajaltaan, kun halusin kotiin lisää omien kasvattieni edustamia sukulinjoja. Nallekarhumaisen muhkea Sepi on varsin mukava sukunsa edustaja, vaikka ei nyt ihan yllä emänemänisänsä melkein legendaariselle tasolle varmasti koskaan. Luonteeltaan Sepi on reipas ja ystävällinen, mutta varsin orimainen ja aina joskus sen mesoaminen ottaa hieman pattiin, mutta ei siltä viitsi palleja pudottaa ainakaan vielä. Ääntä siis riittää muidenkin edestä, mutta onneksi sentään arkipäiväiset hoitopuuhan ja muut hommat sujuvat Sepin kanssa ihan mukavasti kunhan sitä ei kuskaile aivan tammarouvien nenien edestä.

Ratsuna Sepi on aikalailla sellainen kuin miltä se näyttää: tanakka poni, joka lyllertää terhakkaasti menemään, aina joskus leiskautellen hieman liikkumisen lahjojaan. Sepi on mukavan herkkä istunnalle, mutta ponimaisen suloinen vauhti hyytyy myös, jos kuski yhtään jarruttelee istunnallaan. Ponin käynnistely hyytymisen jälkeen voi vaatia reipasta laukkapätkääkin välillä, joten kouluradalla Sepin kanssa saa olla hieman kieli keskellä suuta. Sepi on tarkka suorittaja ja tietyt kouluradan liikkeet se tuntuukin osaavan ihan itsestään ja ponin ennakointia kannattaakin hieman vahtia, ettei se esitä sarjassa kaikkea tietämäänsä.

Menestys & meriitit


 17.07.2022 jälkeläispalkinto VWY-C		
 14.04.2021 arvonimi Champion
 20.11.2018 kantakirjattu KTK-IIp. (72p.)

Näyttelytulokset

25.05.2020 Ponitila Adina - IrtoSERT (pt. Jannica)
11.12.2018 Ponitila Adina - IrtoSERT (pt. Miia-Maria)
26.10.2018 Daelwyn - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Cedion Celyddon
m wC, 126 cm

VIR MVA Ch, KTK-I
Cadeyrnant Cookie Monster
vkk wA, 116 cm
VWY-III
Cadeyrnant Tristan evm Penlleyllwe Dewin evm
Cadeyrnant Trevina evm
Dwenllaith Golden Operett evm Daw Tywyllwch evm
Cwmbach Gollwyd evm
Cedion Mirain Celyd
rn wC, 129 cm
Llewellyn Rhys
rn wC, 130 cm
Llewelyn Rhydderch evm
Llewelyn Meredith evm
Presteigne Cellwair
m wC, 130 cm
Presteigne Rebel evm
Beachwood Molly evm
Cedion Gwin Mwyar
trn wC, 131 cm

VIR MVA Ch, KTK-II
Gwalch Halen Crai
rt wC, 129 cm
Huarwor Gwrtheryn
tprt wC, 137 cm
Huarwor Aled Hywel evm
Gwenwyvach Dion evm
Câriwr Dwr Snowdonia
km wA, 116 cm
Câriwr Y Farn Fawr evm
Waikaia River Serena evm
Bluebell's Black Rebel
m wC, 130 cm
KTK-III, VWY-II, VWY-C
Rosegarden's Black Moon
mrn wD, 152 cm
GB Ch Black Hawk evm
Rosegarden's Starlight evm
Liinun Rebel
rtkm wC, 135 cm
Revelhill Tribal evm
Flaming Sunset tprn wD, 146 cm

Emälinja: Flaming Sunset (D) - Isälinja: Cadeyrnant Cookie Monster (A)
Sukua netissä max. neljä (4) polvea

Jälkeläiset


tamma Ceiriosen Rhoslyn, s. 27.12.2021, e. Idhrenel Dawn
ori Cedion Celfyddwr, s. 18.06.2021, e. Llestri Gwerthfawr Dawn
ori Cedion Cedor Y Wrach, s. 09.01.2020, e. Cedion Caeau Elysian

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Päiväkirjamerkintä

Sepin valmistelu rotuyhdistyksen laatuarvosteluun on aloitettu. Oria on palauteltu varovasti töihin ja ihan hyvältä näyttää. Toivottavasti Sepi osaa käyttäytyä...


Päiväkirjamerkintä

Nyt meidän Sepikin on jo iskä! Hieno tammamme Cedion Caeau Elysian varsoi hyvin paljon isäänsä muistuttavan oripojan. Varsa on näillä näkymin jo myyty.


Päiväkirjamerkintä

Sepi on reissannut reippaasti pitkin ja poikin kilpailevien poniemme porukassa viime kuukausina. Ori on osallistunut pääasiassa koulukilpailuihin ja tulostakin on tullut. Olemme tosin luopuneet jo He A-luokista ja palanneet takaisin He B:n pariin.


Päiväkirjamerkintä

Vihdoinkin sain pitkään odotetun kirjeen ja Sepi-pojalle on myönnetty champion-arvonimi palkintona sen hienosta näyttelyurasta. Takkutukkainen ja mutainen poni ei hetkauttanut tarhassa korvaansakaan kun kerrottiin sille uutiset. Ruoka kiinnostaa tätä aina enemmän.


Päiväkirjamerkintä

Sepi on kiertänyt näyttelykehiä aktiivisesti ja ruusukkeita on kertynyt jo hieno rivi. Tänään ori osallistui taas karkeloihin ja esiintyi varsin hienosti. Kovasti tavoittelemme Sepille champion-arvonimeä, joten näyttelykierros tulee jatkumaan.


Päiväkirjamerkintä

Sepillä oli tänään jännittävä päivä! Ori osallistui kantakirjaustilaisuuteen ja voi että miten meitä jännitti. Onneksi kotiinviemisinä oli hyvä kakkospalkinto, jota ei todellakaan tarvitse hävetä.


Päiväkirjamerkintä

Sepi osallistui tänään ensimmäisiin näyttelyihinsä Daelwynissä. Ori oli varsin leijuvainen ja liikkui narun päässä hienosti, mutta tuomarin edessä seisominen meni kyllä totaalisesti penkin alle. Onneksi tuomari oli pehmeämielinen ja Sepi palkittiin varsin mukavalla luokkasijoituksella.


Päiväkirjamerkintä

Maldwyn Cewydd haettiin tänään kotiin! Karvainen ponilapsi oli kyllä varsinainen ilmestys ja kaukana elegantista suoritusponista mistä haaveilen. Sepi matkusti onneksi suht rauhassa ja kotona pääsi tutustumaan uusiin kortteereihinsa.


Päiväkirjamerkintä

Vihdoinkin sain kalenteriin sen verran tilaa, että ehdin mennä ihan paikan päälle katsomaan Maldwyn Cewyddiksi nimettyä tilausvarsaani. Emänsä suojista kurkisteli hieman ujo, mutta hirveän suloinen ja tanakka varsa, eihän sitä voi olla ihastumatta kun tuollaista katselee! Päivän päätteeksi allekirjoitin jo kauppakirjankin varsasta, joka muuttaa meille vieroituksen jälkeen.


Päiväkirjamerkintä

Sain tänään mukavan puhelinsoiton Vibajalta, joka soitti ilmoittaakseen, että pitkään odottamani Gwin Mwyarin varsa oli syntynyt! Salaa olin toivonut kyllä tammaa, mutta eiköhän orikin mene siinä missä muutkin. Piakkoin pitää kyllä matkustaa katsastamaan uusi tulokas ihan paikan päällä.
Picture © Mili Peel - Tausta © Pixabay