virtuaalihevonen

Llygedyn Caredd Echnos

KUOLLUT 09.04.2020

VH14-026-0228, om. elen (VRL-01863)
punaruunikko welsh cob (D), tamma, 146 cm
s. 06.12.2014, kasv. elen (VRL-01863)

Kenttäpainotteinen (CIC1)

» Näytä luonne «

Llygedyn Caredd Echnos eli tutummin Noksu on sellainen poni, että sen kanssa tulee lähes jokainen kerta hymy huulille. Tamma on aina korvat terävästi hörössä ja valmiina hommiin, mikä sopiikin hyvin tällaiselle jokapaikanluudalle erinomaisesti. Se on helppo käsiteltävä ja hoidettava, ainoastaan pesemisestä tamma ei pahemmin pidä ja varmasti tekee sen ilmeellään selväksi ja pitää huolen siitä, ettei vettä mene lähellekkään korvia. Noksu on tarkkaavainen ja taluttaessakin se useimmiten kuikuilee moneen eri suuntaan, mikä taas helposti hidastaa etenemistä. Muita hevosia kohtaan Noksu on viileän kohtelias ja väistää varmasti lauman ylempiä poneja visusti, ettei vaan saa hampaankuvia takalistoonsa.

Ratsuna Noksu on siitä jännä poni, että siitä kuoriutuu hetkessä energinen esteponi, mutta tarvittaessa se kantaa pienet poniratsastajat varovasti ja nauttii rapsutuksista loputtomasti ratsastushetken päätyttyä. Ratsastajan istunta on tärkeässä osassa Noksulla ratsastaessa. Puristamalla, heilumalla tai jännittämällä ei pääse puusta pitkälle ja ponikin varmasti näyttää siltä, ettei homma vain toimi näin. Kroppansa hallitsevan kuskin kanssa Noksukin rentoutuu yleensä nopeasti, tällöin takaosa tulee kunnolla töihin mukaan ja ponin ryhti nousee hienosti. Emme alunperin edes ajatelleen kenttäkilpailuita Noksulle lajina, mutta kerran tamman kanssa päädyttiin vähän kuin sattuman kautta maastoestetreeneihin ja tamma oli niin elementissään, että se tuntui melkein leijailevan maanpinnan yläpuolella ylittäen kaikki esteet varmasti ja rohkeasti. Noksu syttyykin aivan erilailla tietäessään pääsevänsä hyppäämään ja laukkaamaan metsään sekä pelloille. Onneksi tamma pysyy kuitenkin kohtuullisen kuuliaisena ja pidätteetkin menevät perille asti ainakin joka toisella yrityksellä.
Menestys & meriitit


		 20.07.2018 palkittu VWY-II (45p.)
		 01.06.2018 myönnetty VIR MVA Ch
		 25.04.2015 kantakirjattu KTK-II (76,5p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH14-026-0228 Kenttäratsastus CIC1 5. 1881.3p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1095.55p. 785.75p. 110.61p. 7.36p. 00p.

Näyttelytulokset

20.05.2018 Pencalow - IrtoSERT (pt. Jannica)
12.05.2018 Arian Stud - MVA-SERT (pt. Jannica)
07.05.2018 Einfall - MVA-SERT (pt. Welby)
14.02.2015 Adina - IrtoSERT (pt. Vibaja)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


R.T. Roanoke
vkk wD, 146 cm

VWY-II
Leviathan
rnvkk wD, 147 cm
Shockwave IV evm
Welara evm
Maion
vkk wD, 143 cm
De Macao evm
Norwalk Nala evm
Llygedyn Caredd Llariaidd
rt wD, 145 cm

Ch, KTK-II, VWY-II, VWY-AB
Grafity Doremy
rnvkk wD, 143,2 cm
evm
evm
Corida
trn wD, 146 cm
Rambo III evm
Tidentage evm

Emälinja: Bliggest Dreams (D) - Isälinja: Óir Leipreachán (C)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Tlws Echnos, s. 10.06.2018, i. Moonbeam Rhodd O Lawenydd
ori Llygedyn Caredd Medelwr, s. 01.03.2015, i. Pencalow Llew

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Kävin tänään maastoilemassa Noksun kanssa. Se ei ole pitkään aikaan olllut yksin metsässä ja alkuun Noksu kyttäilikin puskoita kunnes totesi ne vaarattomiksi. Lenkki oli suht rauhallinen, paljon käyntiä ja kaksi pitkää pätkää rentoa ravia.


Päiväkirjamerkintä

Noksu hyväksyttiin tänään ponien kantakirjaan hienolla II-palkinnolla. Tamma ei ollut varsomisen vuoksi parhaassa terässä, mutta olemme tulokseen tyytyväisiä. Nyt Noksu saa palata takaisin mammalomalle ja keskittyä hoitamaan varsaansa.


Päiväkirjamerkintä

Noksu varsoi tänä aamuna komean orivarsan! Tamman tiineys tuntuu kestäneen ikuisuuden ja nyt vihdoinkin varsa on täällä. Nyt alkaa varovainen valmistuminen kantakirjaukseen.


Päiväkirjamerkintä

Noksu on saanut keskittyä tämän kauden kilpailemaan ja treenaamaan. Tuloksiakin on syntynyt ja tamma on noussut hienosti kenttäkilpailuissa kokoajan vaativampiin luokkiin. Toivottavasti samanlainen tulostaso pysyy yllä tulevaisuudessakin.


Päiväkirjamerkintä

Näyttelydebyytin päivä valkeni tänään ja Noksu vietiin usean muun ponin kanssa järjestäjän tallille. Kehässä tamma esiintyi hyvin edukseen ja oli mukana kärkikahinoissa. Kotiinviemisenä oli mukavasti kantakirjaukseen oikeuttava palkinto.


Päiväkirjamerkintä

Noksu pääsi tänään hyppäämään maastoesteitä ensimmäistä kertaa. Tammalla tuntui olevan hyvin hauskaa ja se paineli korvat hörössä esteeltä toiselle. Loppuvaiheessa kävi vain pieni haveri, jonka seurauksena Noksu paranteleekin jalkaansa nyt vähän aikaa.


Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmennus, joka sattui olemaan Noksun ensimmäinen kerta jonkun ulkopuolisen silmien alla ratsastajan kanssa. Tamma jännitti alkuun, mutta parani loppua kohden. Valmentajakin taisi kehaista Noksua kerran tai pari.


Päiväkirjamerkintä

Noksun leppoisa teinielämä on päättynyt ja ratsutus on alkanut. Tamma opetteli tänään ravaamaan ratsastajansa kanssa, ensimmäiseksi kerraksi homma sujui hienosti. Rapsutusten ja varusteiden riisumisen jälkeen tamma pääsi lepäämään.


Päiväkirjamerkintä

Noksu on kasvanut hurjasti kokoa viime aikoina! Tänään tammapihaton laumasta pyydystettiin muutama nuori poni, mukaanlukien myös Noksu, jotta niiden kaviot saatiin hoidettua. Alkujärkytyksen hälvettyä pikkutamma antoi vuolla kavionsa ihmeen helpolla.


Päiväkirjamerkintä

Uusin tulokkaamme on saapunut! Caredd Llariaidd varsoi kauniin punaruunikon tammavarsan keskellä kirkasta päivää ja vielä omaan tarhaansa. Onneksi varsa voi hyvin ja löysi maitobaarillekin pienellä ohjaamisella.Tausta © Pixabay