virtuaalihevonen

Echreiddig Llances KV

KUOLLUT 19.04.2020

VH16-026-0058, om. elen (VRL-01863)
ruunivoikko welsh cob (D), tamma, 145 cm
s. 11.08.2016, kasv. Kaukovalta

Estepainotteinen (110 cm)

» Näytä luonne «

Tilausvarsana meille tullut Echreiddig Llance KV on Kaukovallan kasvattama ponitamma, joka vaikutti olevan todellinen ruma ankanpoikanen. Elma onneksi kaunistui hurjasti kasvaessaan ja kasvoi sen verran, että sen mittasuhteetkin ovat nykyään sopusuhtaisemmat. Luonteeltaan Elma on kiltti, mutta hieman pelokas niin uusia asioita, ihmisiä kuin ennakkoluuloinen uusia hevosiakin kohtaan. Sen kannattaa antaa rauhassa tutustua uuteen asiaan tai ihmiseen ja olla kuin tilanteessa ei olisi mitään ihmeellistä. Elma on joskus todella kinkkinen kiinniotettava ja helpoiten sen saakin narun päähän tammalle tuttu ihminen, jolla on mukanaan jotain namipalaa. Ruokaa Elma rakastaa ja lihookin hyvin herkästi, laitumella tamma saakin olla vain rajoitettuja aikoja. Vieraissa paikoissa Elma on hyvin terävä ja tarkkaavainen. Se saattaa tällöin olla hieman ärsyttävä käsiteltävä kun tamman huomio on ihan muualla kuin ihmisessä.

Ratsastaessa Elma on hitaasti syttyvä ja vähän tahmeakin aina joskus. Puskemalla ja hoputtamalla Elmaa ei saa yhtään sen virkeämmäksi, vaan sen ratsastajan apujen tulee olla oikein ajoitettuja ja hyvin napakoita. Pohkeeseen tai pidätteeseen tamman tulee reagoida heti ja liikkua kunnolla pohkeen edessä. Elmaa saakin työstää usein, mutta lyhyitä aikoja kerrallaan ja loppuaika treenistä kannattaa viettää maastoillessa, jos uskaltautuu kyttäilevän tamman kanssa pihan ulkopuolelle. Hypätessä Elma innostuu, mutta ei ole mikään uusintojen pikakiitäjä. Se hyppää tarkasti ja yrittää parhaansa kyllä, vaikka joskus esteiden koristeet hieman epäilyttäisivätkin.
Menestys & meriitit


		 28.04.2018 palkittu VWY-III (31p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-026-0058 Esteratsastus 110 cm 4. 1540.68p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
788.42p. 00p. 752.26p. 00p. 00p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Louis D' Aragon
rnvkk wD, 142 cm
Morlyn Golden Arrow
evm
Penclose Red Dragon evm
Cardiganshire Flying Princess evm
Kate Llwynog
evm
Bynea Cenydd evm
Valiant Tywysoges evm
Secret Satin
rt wD, 139 cm
Victoria Satisfaction
evm
Gschwendt More Magic evm
Craigyparc Anwen evm
Cwmdwyfran Rambling Rose
evm
Ivinghoe Gambler IV evm
Honeybee evm

Emälinja: Secret Satin (D) - Isälinja: Louis D' Aragon (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


ori Llygedyn Y Draig Aur, s. 10.10.2019, i. Llygedyn White Wyvern


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Tänään oli kiireinen päivä kun aamupäivästä olimme estevalmennuksessa Elman kanssa ja illemmalla suuntasimme vielä lähitallin drive-in-estekisoihin. Elma hyppäsi vain yhden luokan ja jopa sijoittui. Kerrankin asiat loksahtelevat tämän tamman kanssa paikoilleen.


Päiväkirjamerkintä

Vapaapäivä, jonka Elma vietti suurimmaksi osaksi ulkona. Onneksi oli hyvä keli, nimittäin tamma on tuhonnut jo kolme sadeloimea.. Pientä ohjelmaakin oli kun tamma kengitettiin ja se sai pikaisen harjauksen sen jälkeen.


Päiväkirjamerkintä

Vihdoin valmennus, jonka voisin sanoa sujuneen hyvin! Elma oli mukavasti menossa ja hyvällä tuulella. Tamma hyppäsi hyvin ja ponnua olisi ollut varmasti enemmänkin.


Päiväkirjamerkintä

Estevalmennus, jonka aikana valmentajammekin hyppäsi hetkeksi Elman kyytiin. Elma hyppäsi hyvin, mutta osa ajasta meni tamman avuille saamiseen kun se halusi vain haahuilla ympäriinsä. Onneksi pidämme nyt hetkellisesti taukoa kilpailuista muutenkin


Päiväkirjamerkintä

Satulansovitusta kun Elman oma satula on todettu nyt epäsopivaksi. Tammalla on vähän kinkkisen mallinen selkä ja epäilyttää löytyykö sopivaa satulaa lähiaikoina. Onneksi pieni lomakaan ei tee Elmalle pahaa.


Päiväkirjamerkintä

Maastolenkki Elman ja kolmen muun ponin kanssa. Elmaa jännitty hurjasti jo pihasta poistuminen ja se rentoutui hieman vasta ekan ravailupätkän jälkeen. Laukassa tamma jopa pukitti kerran, mikä on kyllä epätavallista.


Päiväkirjamerkintä

Elma starttasi tänään ensimmäisissä estekilpailuissaan lähitallilla. Luokka oli hillitysti 80 cm. Tamma oli hyvin varovainen ja radalla ihmeissään, mutta hyppäsi jokaisen esteen yli.


Päiväkirjamerkintä

Elman ratsutus on sujunut ihan mukavasti, mutta takapakkiakin on otettu. Tänään tamma treenasi puomien ylittämistä. Alkun ihmettelyn jälkeen Elma uskaltautui puomien yli hieman askeleitaan liiotellen.


Päiväkirjamerkintä

Elma on kasvanut jo hurjasti ja olemme harjoitelleet lastautumista sekä turvallista matkustamista. Kaveriponin kanssa homma sujuu jo hienosti. Yksinään Elma lastautuu, mutta jännittää ovien mennessä kiinni.


Päiväkirjamerkintä

Elma haettiin tänään kotiin! Varsa lastautui ihmeen helposti, mutta kotiin päästyämme se keikkui etupuomin päällä kaulapantakiinnityksestä huolimatta. Onneksi trailerissa oli ulkoapäin avattavat puomit niin Elma pääsi nopeasti pinteestä.Picture © A.Booth - Tausta © Pixabay