virtuaalihevonen

Glanmor Edwyn


Synt.aika 11.05.2016 Rekisterinumerot VH17-026-0043
Rotu, sukupuoli welsh cob (D), ruuna Väri, säkäkorkeus punaruunikko, 148 cm
Omistaja / kasvattaja elen (VRL-01863) / A.C. Gerrint Lajipainotus Kouluratsastus (III A)

» Näytä luonne «

Glanmor Edwyn on walesissa syntynyt welsh cob, joka muutti meille vasta aikuisiällä ja ruunattuna. Luonteensa puolesta Edwyn vähän villi kortti. Normaalisti se on rauhallinen, lupsakka ruuna, joka mieluiten ottaa aurinkoa tarhassa korvat lerpattaen, mutta aina ajoittain Edwynin jääräpäinen puoli herää horroksestaan. Tällöin se tuntuu kyseenalaistavan lähes kaiken mitä siltä pyydetään ja saattaa mm. mennä pesukarsinassa makuulleen tai häipyä lastaustilanteessa katselemaan parempia maisemia. Harjaus ja muut tuollainen puunaus on Edwynin mielestä ilmeisesti vähän tylsää ja usein poni saattaa yrittää keksiä itselleen jotain tekemistä, kuten vaikka vetosolmujen availua. Solmun avattuaan se ei lähde mihinkään vaan seisoo tattina samalla paikalla. Maastakäsin Edwyn on vahva, mutta poniherraa ei kannata hermostuttaa puristamalla narua rystyset valkoisena. Karatessaan se kyllä antaa heti kiinni eikä erikoisia makupaloja tai muuta houkutinta tarvita.

Meille saapuessaan Edwyn oli jo melko pitkälle koulutettu ja työhön kiinni pääseminen oli sen kanssa helppoa. Edwyn on ratsastaessa yllättävän helposti motivoitava tapaus, mutta aina joskus sen jääräpäinen puoli nostaa päätän. Tällöin Edwyn yleensä puuttuu hyvin vahvaksi edestä ja/tai kovaksi kyljistään, tilanne korjaantuu kyllä antamalla ponille lepohetken tai tehtävää helpottamalla. Edwyn hakeutuu luontaisesti kuolaimelle, mutta saattaa valahtaa varsin pitkään muotoon, jos kuski ei ole tarkkana.
Menestys & meriitit


		 24.09.2018 palkittu VWY-III (35,5p.)
		 27.08.2018 myönnetty Champion Ruuna

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0043 Kouluratsastus III A 5. 1983.42p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 965.21p. 1018.21p. 00p.

Näyttelytulokset

01.09.2018 Prime Sporthorses - Näyttelyn Paras Ruuna (pt. Kati)
20.03.2017 Pencalow - Näyttelyn Paras Ruuna (pt. Siiri K.)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


» Näytä sukuselvitys «

i. Glanmor Cochise

Tässä on hienosti valjakkoajossa menestynyt ori, jonka ruusukerivistö on huomiota herättävä. Tummanpuhuva ori on rauhallinen ja kuulemma omaa showmiehen elkeitä esiintyessään. Jälkeläisiä Glanmor Cochisella on noin viisitoista, joista iso osa on toimivia käyttöponeja.


e. Rathcamedd Una

Edwynin emä on kaunis piirtopäinen tamma, jonka takajalkoja koristaa sukat. Rathcamedd Una on kilpaillut joskus nuorena paikallistasolla, mutta hienoimman uransa sen tehnyt siitostammansa. Edwynillä onkin huikeat kahdeksan sisarusta.

Glanmor Cochise
wD 147 cm, mrn
Predenant Cystennin
wD 149 cm, m
evm
evm
Glanmor Pauline
wD 143 cm, prn
evm
evm
Rathcamedd Una
wD 148 cm, prn
Wencroes Brynn
wD 150 cm, prn
evm
evm
Dwrfinn Celynwen
wD 145 cm, m
evm
evm

Tuontisukuinen

Jälkeläiset


ori Tirion First Class, s. 20.08.2018, e. Gwr Maeres
tamma Llygedyn Edwy Igraine, s. 03.03.2017, e. Moonrise's Iridescece


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Olimme tänään koulukilpailuissa, joissa Edwynkin starttasi helppo A-luokassa. Poni suoritti tasaisesti viime metreille saakka, jossa se säikähti jotain ottaen reippaan sivuaskelsarjan. Tästä tuomari rokotti pisteitä juuri en verran, ettei Edwyn ollut enää kiinni ruusukesijoissa.


Päiväkirjamerkintä

Edwyn on ollut sairaslomalla jo jonkin aikaa silmäongelmien takia. Tulehdus on saatu nyt taltutettua ja tänään eläinlääkäri teki lopputarkastuksen. Ponia saa pikkuhiljaa palautella työrutiinin pariin.


Päiväkirjamerkintä

Puunauspäivä, mikä tarkoitti sitä, että tänään oli Edwyninkin vuoro päästä pesulle ja parturiin. Pesemisestä herra ei olisi pahemmin välittänyt, mutta alistui kohtaloonsa. Tämä poni ei kyllä varmasti pysy kauaa puhtaana, aina piehtaroimassa ja kaivamassa mutakuoppaa tarhassaan.


Päiväkirjamerkintä

Taas valmennuksen aika! Aloittelimme pohkeenväistö- ja laukannostoharjoituksia kentällä, mutta päälle tullut ukkonen pakotti meidät siirtymään maneesiin. Siirtymä sai Edwynin hieman herpaantumaan ja se ei lopputunnista enää ollut niin kovin hyväntuntuinen ratsastaa.


Päiväkirjamerkintä

Edwyn on joutunut hieman lomailemaan ratsastajavajeen ja kiireiden vuoksi. Tänään ori kävi maastoilemassa nuorempien ponien turvana. Lenkki oli sujunut hyvin ja Edwyn oli hyvin rennon oloinen loppupäivän ajan.


Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmennusten toinen päivä ja päivän päätteli Edwynin kengitys. Valmennuksessa keskityttiin taas suoruuteen ja hyvään, aktiiviseen takaosa moottoriin. Edwyn oli huomattavasti edelliskertaa parempi ratsastaa.


Päiväkirjamerkintä

Osallistuimme tänään kouluvalmennukseen. Sen aiheina olivat suoruus ja temmonvaihtelut. Edwyn kulki hyvin, vaikka olikin pohkeen takana suurimman osan valmennuksesta.


Päiväkirjamerkintä

Ponipoika pääsi tänään näyttelyreissulle. Ruunaluokassa ei ollut pahemmin osallistujia, mutta tuomari ei oikein perustanut Edwynistä. Oriin esiintymisessä ja kehässä liikkumisessa on paljon korjailtavaa.


Päiväkirjamerkintä

Ensimmäistä kertaa Edwynin satulassa. Kävimme kiertelemässä tallimme tiluksia ja näytin orille paikkoja. Edwyn suhtautui uusiin paikkoihin ihmeen hyvin.


Päiväkirjamerkintä

Tänään tallimme pihaan kaarsi hevosrekka keskipäivän aikoihin. Pian tallipihalla kökötti kaksi hieman pöllämystyneen oloista ponia, jotka olivat welsh cob-ruunat Merfyn ja Edwyn. Tallin väki hieman ihmetteli mitä olin tällä kertaa mennyt ostamaan, mitä ihmettä kasvattaja tekee ruunilla? Ihastelin ostoksiani kuitenkin tyytyväisenä ja meninkin rapsuttelemaan uusia ponejani selvittyäni paperitöistä hevoskuljetuksen kuskin kanssa.Picture © Mili Peel - Tausta © Pixabay