virtuaalihevonen

Liinun Elysia

KUOLLUT 12.3.2021

VH14-024-0082, om. elen (VRL-01863)
rautiaankimo welsh mountain (A), tamma, 117 cm
s. 13.08.2004, kasv. Liinun Virtuaalitalli

Valjakkopainotteinen (vaativa)

» Näytä luonne «

Upeasta suvusta polveutuva Liinun Virtuaalitallin kasvatti, joka muutti minulle shonnan lopetettua ponien pidon. Elysia on hyväluonteinen ja ystävällinen tamma, joka kuitenkin vaatii paljon aktivointia pysyäkseen tyytyväisenä. Se puuhailee mielellään karsinassaankin puuhapallonsa kanssa ja tarhassa tamma riepottelee mielellään vanhaa juuttisäkkiä. Riemullista on varsinkin nähdä miten tamma innostuu kun se pääsee pelaamaan jumppapallon kanssa maneesissa, jumppapallon kohtalon silloin kyllä sinetöity. Hoitaessa Elysia seisoo yleensä hiljaa paikoillaan, mutta ei jaksaisi nostella jalkojaan pitkäksi aikaa ilmaan taikka seisoi ihan hievahtamatta juuri silloin kun sille olisi todellinen tarve.

Ratsuna Elysia on ihan mukava, kulkee sinne minne pyydetään sovitussa askellajissa. Esteitäkin tamma hyppää, mutta homma ei ole mitenkään Elysian lempipuuhaa ja joskus se saattaa kertoa sen sujahtamalla esteestä ohi. Elysia opetettiin ajolle vasta vanhemmalla iällä, mutta tamma on selkeästi niin elementissään kuin vain on mahdollista. Aisojen välissä Elysian eteenpäinpyrkivyys kasvaa ja se kuuntelee tarkkaavaisesti ohjastajan apuja. Kouluosuudella Elysia on vahvimmillaan eikä tarkka poni suorita hassumin tarkkuusajokokeessakaan. Maratonille Elysialla ei aina meinaa oikein riittää vauhtia tarpeeksi, mutta yritystä ainakin löytyy.

Menestys & meriitit


		 20.05.2018 palkittu VWY-II (47p.) Tilaisuuden paras poni
		 08.05.2018 myönnetty VIR MVA Ch 
		 07.03.2017 myönnetty Champion 
		 20.10.2016 kantakirjattu KTK-II (76p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH14-024-0082 Valjakkoajo Vaativa 8. 3945.25p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
115.46p. 00p. 2121.33p. 453.12p. 1823.92p.


Näyttelytulokset

07.05.2018 Einfall - MVA-SERT (BIS14) (pt. Welby)
06.01.2017 Coedwig Welsh - MVA-SERT (BIS1) (pt. Kati)
15.12.2016 Cadogan Ponies - IrtoSERT (pt. Jannica)
10.09.2016 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)
14.02.2015 Adina - IrtoSERT (pt. Vibaja)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Brigadier Venture
km wA, 117 cm

VIR MVA Ch, KTK-I
Brigadier Ffilip
evm
Charmer of Neathill evm
Cimbwen Shortlegs evm
Mistylane Betha
evm
Nelwen Ravel evm
Elizebeth of Carnwood evm
India
rt wA, 119 cm

Ch, KTK-II
Farlon Firecracker
evm
Fairden Menuet evm
Scarleta evm
Denwyn Betsy
evm
Bouncer of Novernity evm
Bedwn Clarissa evm

Emälinja: India (A) - Isälinja: Brigadier Venture (A)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Cedion Elbereth, s. 01.05.2020, i. Blue Angel's Unfortunate Friday
tamma Cedion Caeau Elysian, s. 04.03.2017, i. Cairnryan Cefn Cribwr
tamma Astoria, s. 15.06.2011, i. Alfa Centauri SG

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Olemme haaveilleet jo pitkään Elysian astuttamisesta, mutta asia on päässyt venymään. Vihdoinkin vajaa vuosi sitten Elysia kävi Paraatiponeissa reissussa tervehtimässä erästä komeaa ponioria. Tiineys on sujunut hyvin ja myöhään eilen illalla Elysia varsoi kauniin tammavarsan.


Päiväkirjamerkintä

Elysia kantakirjattiin tänään. Tätä päivää olen odottanut pitkään ja oli hienoa nähdä kaunis pikkutamma tuomarien tiukan katseen alla esiintymässä. Elysia esiintyi hienosti ja keräsi kehujakin. Tuloksena oli mukava II-palkinto.


Päiväkirjamerkintä

Ajoin Elysian aamusta. Tamma oli hyvin sätkyllä päällä ja kuskilla meinasi jo ensimmäisen viidentoista minuutin aikana loppua toivo kesken. Onneksi saimme muutaman OK pätkän ja pystyin lopettamaan hyvään suoritukseen.


Päiväkirjamerkintä

Elysia kengitettiin eilen ja tänään se osallistui taas näyttelyihin pitkän puunaamisen jälkeen. Tamma keräsi taas tuomareiden ihasteluja ja tällä kertaa jopa voitti luokkansa. Loppukehästäkin tuli mukavasti palkintoa kotiin vietäväksi.


Päiväkirjamerkintä

Olimme tänään mukana valjakkoajovalmennuksessa. Elysia ihmetteli alkuun uutta ympäristöä ja katseli ympärilleen melko paljon, joten eteneminen oli hieman katkoilevaa. Valmentajan neuvojen avulla sai tamman paremmin suoraksi ja rehellisesti kuolaintuntumalle, minkä jälkeen tamman ajettavuus parani hurjasti.


Päiväkirjamerkintä

Elysia osallistui tänään welshponien rotunäyttelyyn. Tamma menestyi hienosti ja tuomari tykkäsi siitä varsin paljon. Tätä tammaa kannattaa kyllä ehdottomasti kiikuttaa enemmänkin näyttelyihin.


Päiväkirjamerkintä

Elysia liikutettiin tänään vaihteeksi selästä käsin. Alkuun eteneminen on kiemurtelevaa matelemista, mutta pikkuhiljaa suoristavat avut alkoivat mennä perille saakka. Elysia on kyllä hauska eteenpäin töpöttäjä.


Päiväkirjamerkintä

Elysia on toipunut räkätaudistaan jo varsin hyvin. Tänään tamma pääsi maastoilemaan kunhan saimme sen ensin valjastettua ja vaunut kiinni. Elysia eteni hyvin reippaasti ja oli innoissaan päästettään liikkumaan.


Päiväkirjamerkintä

Elysia on valitettavasti sairastellut saavuttuaan meille. Tamma sai jostain ilkeän pöpön, joka sairastutti sen sitkeään räkätautiin. Ponimamma vointi on jo parempaan päin, mutta otamme nyt rauhassa, ettei tauti vain pitkity.


Päiväkirjamerkintä

Haimme tänään Elysian ja muutaman muunkin ponin kotiin. Tamma pääsi ensin hetkeksi tutustumaan uuteen karsinaansa ja sitten tarhailemaan loppupäiväksi. Toivottavasti Elysialle löytyy pian tarhakavereita, tamma ei selkeästikään viihdy yksinään.Tausta © Pixabay