virtuaalihevonen

Llewelyn Emily

KUOLLUT 09.04.2020

VH15-026-0113, om. elen (VRL-01863)
voikko welsh cob (D), tamma, 140 cm
s. 03.04.2014, kasv. Eddie Shamway (GB)

koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

Emily on oikea mamman mussukka, joka ilostuttaa pelkällä olemuksellaan omistaajaansa aina - kyllä sen mutakerroksen alla on voikko hevonen, usko tai älä! Kiltti ja herttainen tamma on oikea sottapytty, kaikki märkä ja likainen on Emilyn mielestä niin kivaa. Se valitsee aina märimmän kohdan piehtaroinnille, eikä suinkaan vahingossa. Emily toimii tilanteessa kuin tilanteessa kuin ajatus, oltiin sitten kotona tai kisapaikalla. Tamma ei turhia stressaa, eikä sitä juurikaan kiinnosta muut asiat, kuin hoitajan taskussa rapiseva leipäpussi. Hoitamista Emily rakastaa, ja se näyttää sen painautuen harjaa vasten, sulkien silmänsä ja ynisten harjan osuessa mehevään paikkaan. Nautinnollisen harjaustuokion loppuessa tamma steppailee rauhattomana, mutta lopettaa kyllä käskystä. Muutoinkin vastaavissa tilanteissa, napakka kielto oikealla äänensävyllä riittää tammalle merkiksi lopettaa, eikä sitä tarvitse alkaa mäiskimään narunpäällä saadakseen asiansa perille.

Ratsastaessa Emily on kuulias ja rauhallinen, eikä missään tilanteessa pelkää mitään. Ratsastajan pelko ja jännitys harvemmin nappaa tammaa otteeseensa, joten tämän ponin selässä voit kokea olosi turvalliseksi. Emilyllä on kolme laadukasta askellajia, joista korkea ravi on ehdottomasti näyttävin, mutta laukka laadukkain. Emily taipuu lajiin kuin lajiin, ja kilpaileekin tällä hetkellä kenttäratsastuksessa. Pelottomuutensa ja varmojen askeliensa ansiosta sen ehdoton vahvuus on maasto-osuus - pääsee kovaa ja hyppäämään! Emily saattaa maastossa kuumua vähän liikaakin, etenkin jos tiedossa on maastoesteitä, mutta pysyy aina ehdottomasti hanskassa.
Menestys & meriitit


		 25.08.2018 palkittu VWY-II (44p.)

Kilpailutiedot - Sijoitukset


30.08.2015 Kutsu, luokka 3 80 cm, 1/15

11.09.2015 Kutsu, luokka helppo, 5/40
16.09.2015 Kutsu, luokka helppo, 1/40

10.03.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 3/40
12.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 6/40
13.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 6/40
14.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 6/40
14.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 6/40
17.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 5/40
23.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 5/40
25.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 4/30
26.03.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 1/30
28.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 5/40
28.03.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 2/30
02.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 4/40
03.04.2016 Kutsu, luokka 2 heB, 3/40
07.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 4/40
13.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 5/40
14.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 4/40
15.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 3/40
15.04.2016 Kutsu, luokka 4 heB, 4/40
18.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 2/40
20.04.2016 Kutsu, luokka 1 heB, 1/40

Polveutuminen & jalostuskäyttö


» Näytä sukuselvitys «

Cracken

Komea brittisyntyinen punarautias poniori, jonka jalkoja komistaa neljä korkeaa sukkaa. Luonteeltaan Cracken on rauhallinen ja harkitsevainen, se ei tee mitään pää viidentenä jalkana. Jälkeläisiä ori on ehtinyt jättämään kuusi kappaletta ja se on kantakirjattu kolmospalkinnolla. Ratsuna Cracken on hieman hidas reagoimaan apuihin, mutta jatkuvalla treenillä sen ratsastatettavuus pysyy kuulemma siedettävällä tasolla. Kilparadoilla ori ei ole koskaan menestynyt kummemin, mutta nuorena Cracken keräsi useamman championponin tittelin näyttelykehistä.

Bruiloch

Karski ja kovapäinen Bruiloch kilpailu nuorena kouluradoilla, mutta ei koskaan saavuttanut kummoista menestystä. Hyvärakenteinen ori keräsi kuitenkin tammavieraita lähes joka vuosi ja jälkeläisiä sillä on parikymmentä, joista on (valitettavasti) perinyt isältään luonteenpiirteitä.

Thriangel

Pienikokoinen ja hyvin ponimainen Thriangel on niin ratsu- kuin ajo-opetettukin tamma. Kärryjen edessä se ei kuitenkaan ole sunnuntaiajeluita kummoisempi tapaus eikä Thriangel ole muutenkaan paljoa poistunut kotipihastaan. Cracken on emänsä ainoa varsa ja valitettavasti Thriangel ei ole tiinehtynyt uudestaan yrityksistä huolimatta.
Roselina

Kaunis piirtopäinen ruunivoikko tamma, joka on jäänyt hieman lyhyenlännäksi kokonsa puolesta. Roselina on luonteeltaan hyvin kiltti, mutta ottaa kierroksia ympäristönsä tapahtumista helposti. Tamma on ratsuna yritteliäs, mutta sen koulutus on valitettavasti jäänyt hieman puolitiehen. Roselinalla on kolme jälkeläistä Emilyn lisäksi ja näistä nuorin on jo kerännyt hienosti ruusukkeita kouluradoilta.

Ludwig

Pienempää C-sektiota edustava poniori Ludwig on kerännyt meriittejä niin näyttelykehistä kuin myös showluokistakin. Se on on moninkertainen championponi ja jatkaa yhä uraansa siitosorin puuhien ohella. Jälkeläisiä ykköspalkitulla orilla on viitisentoista, joista vain muutama on oreja.

Morena

Morena on massakas ja muorimainen, kiltti ponitamma, joka on ehtinyt elämässään kokea kaikenlaista. Se on toiminut tuntiponina, tutustuttanut ratsastajia kilpailuiden ihmeelliseen maailmaan ja hoitanut usean varsansa hienosti. Nykyään lähemmäs kolmekymppinen tamma viettää leppoisia eläkepäiviään paimentaen nuorempia poneja matriarkan järkkymättömällä varmuudella.

Cracken
prt wD, 144 cm
Bruiloch
evm wD
evm
evm
Thriangel
evm wD
evm
evm
Roselina
rnvkk wD, 139 cm
Ludwig
evm wC
evm
evm
Morena
evm wD
evm
evm

Emälinja: Roselina (D) - Isälinja: Cracken (D)
Tuontisukuinen

Jälkeläiset


ori Llygedyn Rheol Y Fawd, s. 29.06.2018, i. Rheolwr
ori Bruichladdich, s. 08.11.2015, i. Caswallawn

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Emilystä on tullut melkoinen turrukka sään viiletessä ja kun osa tallin poneista jo joutunut klipperin terän alle siistittäväksi niin mieleen juolahti, että miksei hieman joutilaanakin olevaa ponia voisi klipata. Emily tuntui aistivan, että jotain epätavallista tapahtuu pian kun se haettiin tarhasta ja tamma oli kolmeen otteeseen väistänyt kiinni ottajaa ja kävellyt kauemmaksi. Tallissa tamma harjattiin perusteellisesti ja samalla sen harjakin nypittiin hieman metsänpeikkoa muistuttavaa mallia siistimpään kuosiin. Klipperin surina ihmetytti Emilyä sen verran, että korvahuppu palloineen tuli tarpeeseen, mutta sen jälkeen klippaus sujui mukavasti. Simppeli klippausmalli oli varmasti oikea valinta ja nyt Emilykin jaksaa työskennellä paremmin. Tamma pääsi vielä pesulle huuhtelemaan loput irtokarvat pois ja sitten karsinaansa mutustelemaan palkintoporkkanoita.


Päiväkirjamerkintä

Ratsastin Emilyn tänään ja alkuun fiilis oli hyvin outo kun en ole ehtinyt tamman satulaan pitkään aikaa. Sen liikutus on ollut pääosin erään tallitytön vastuulla ja hän onkin saanut tammassa hienoja positiivisia muutoksia aikaan. Alkukäyntien aikana Emilyä löytyi muutaman kerran muistuttamaan, että nyt kävellään eikä laahustella eteenpäin ja tamma selkeästi testasi jo heti, että onko apujani todellakin kuunneltava. Käyntityöskentelyn aikana rupesi tuntumaan, ettei homma oikein etene mihinkään ja Emilyn keskittyminen huiteli jossain muualla. Hieman yllättäen pyysinkin tammalta laukannostoa ja laukkasimme kaksi kierrosta hallitusti Tämän jälkeen Emily tuntui terästyvän mukavasti ja reagoi nopeammin apuihin kun suoritimme vielä muutaman tehtävän ennen loppukäynteihin siirtymistä.


Päiväkirjamerkintä

Elämä Emilyn kanssa on sujunut leppoisasti. Tamma on hyvin helppo käsiteltävä ja se oppi uuden kotinsa rutiinit nopeasti. Se sopeutettiin mukaan ponitammojen laumaan varsin hitaasti ja vieläkään Emily ei ole oikein löytänyt paikkaansa siinä porukassa. Päädyimmekin siirtämään Emilyn ja muutaman tammaan hyvin tutustuneen ponin omaan tarhaansa ja Emilyn koko olemus muuttui hetkessä paljon rennommaksi. Tammat jopa ottivat pientä rundia aitauksessaan, mitä ne tekevät hyvin harvoin. Myöhemmin päivällä Emily kävi reilun tunnin maastolenkillä tallityttöjemme viemänä ja se oli kuulemma innostunut laukkapätkällä. Illemmalla hierojammekin sattui paikalle ja joutilaana ollessaan Emily pääsi käsittelyyn. Jumeja löytyi odotettua enemmän ja tammalle sovittiin jo seuraavalle kuulle uusi aika.


Päiväkirjamerkintä

Emily on majaillut meillä jo jonkin aikaa ja tamman elämä on ollut melkoista pyöritystä. Sen mukana ei tullut muuta kuin nuhjuinen riimu, joka jouti roskiin hajottuaan lopullisesti tässä eräs päivä, joten olemme aloittaneet mm. uuden satulan ja sopivan kuolaimen etsimisellä. Kuolain löytyi varsin helpolla onneksi, mutta tätä hieno säädetään vielä kun eläinlääkärimme ehtii raspaamaan tamman suun. Tänään Emily pääsi hölkkäilemään kentälle kun juoksutin sen kahdella ohjalla. Tätä juoksutustapaa ei ole ilmeisesti aikaisemmin esitelty Emilylle ja alkuun se hetken hyvin ihmeissään. Nopeasti punainen lankakin löytyi ja puolen tunnin sisällä Emily ravasi jo hienosti tehden ympärin pienentämistehtävää sujuvasti. Rauhallisen oloinen tamma pääsi pesun ja jalkojen kylmäyksen jälkeen takaisin ulkoilemaan.


Päiväkirjamerkintä

Olin tehnyt kaupat kauniista voikosta Emilystä jo aiemmin pari viikoa sitten, mutta tänään pääsimme hakemaan sitä kotiin. Eksyimme menomatkalla kahdesti ja saavuimmekin hurjasti myöhässä paikanpäälle. Onneksi tästä ei koitunut sen kummempaa harmia kummallekaan osapuolelle ja virvokkeiden kera kirjoitimme tammasta omistajanvaihdospaperit. Emily oli ulkoilemassa muutaman ponikaverinsa kanssa ja antoi helposti kiinni. Suojat sekä bootsit jalkojen suojaksi ja sitten tamma pääsi tutustumaan traileriin. Se käveli pienen nuuskimisen jälkeen suoraan kyytiin ja iski heti hampaansa matkaevääksi viritettyyn heinäverkkoon. Suunnistimmekin tästä heti kotia kohti ja trailerikamerasta näkyi miten rauhallisesti Emily matkusti, kerrankin näin hyvätapainen ostos. Pitkän päivän illan puolella pääsimme takaisin kotipihaan ja purimme Emilyn ulos trailerista. Tamma käytiin taluttelemassa hetken aikaa kentällä pitkän matkan jälkeen ja sitten Emily pääsikin uuteen karsinaansa ihmettelemään.Tausta © Pixabay - Luonne © Eilwen (VRL-14033)