virtuaalihevonen

Ffawd Rhyfelwr KV

KUOLLUT 17.04.2020

VH17-025-0035, om. elen (VRL-01863)
rautias sabino welsh cob-tyyp. poni (C), ori, 132 cm
s. 14.02.2017, kasv. Kaukovalta

Estepainotteinen (80 cm)

» Näytä luonne «

Kaukovallasta meille tilausvarsana vieroituksen jälkeen muuttanut Ffawd Rhyfelwr KV on monella tapaa ollut unelmieni täyttymys, mutta myös samanaikaisesti tuonut lisää harmaita hiuksia. Luonteeltaan Fado on kiltti, mutta sillä on aina ilkurinen pilke silmäkulmassa. Hoidettaessa ori kannattaa sitoa kunnolla kiinni ja pitää se kurissa, ettei hoitaessa heiluta sinne tänne. Fado haluaa aina räplätä suullaan jotain ja se onkin melkoinen kettu avaamaan vetosolmuja ja riisumaan itseltään loimia tai tallisuojia. Taluttaessa Fado on reipas ja vähän turhan päälle punkeva, jos käsittelijä ei tee heti selväksi omaa tilaansa. Fado inhoaa kastumista ja seisoo surkeana tarhan portilla huonolla säällä vaikka saatavilla olisi myös tarhakatos, jossa poika pysiyisi kuivempana. Matkustamisesti ori tuntuu pitävän ja kävelee traileriinkin parhaimmillaan lähetyksellä.

Fadon satulaan on ollut vaikea houkutella osaavia ihmisiä, jotka voisivat opettaa orille uusia asioita ja viedä sitä eteenpäin. Uudet asiat tuntuvat valitettavasti uppoavan hitaasti orin kalloon ja perusasioitakin saa hinkata vuodesta toiseen. Seuraavana päivänä voi silti tuntua siltä, että eilinen työ on valunut kokonaan hukkaan. Fado pitää vauhdista ja vaarallisista tilanteista, se saattaakin nähdä milloin missäkin omia vihreitä miehiään. Hypätessä Fado skarppaa hieman ja kuuntelee yleensä edes kääntäviä apuja kohtalaisesti, että radat saadaan suoritettua kunnialla loppuun.

Menestys & meriitit


		 28.04.2018 palkittu VWY-II (42,5p.)
		 30.03.2017 myönnetty Champion
		 28.03.2017 kantakirjattu KTK-III (67p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-025-0035 Esteratsastus 80 cm 5 00p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 00p. 00p. 00p.

Näyttelytulokset


		01.04.2017 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)
		25.03.2017 Paraatiponit - IrtoSERT (pt. Kati)
		08.03.2015 Koistila - IrtoSERT (pt. Welby)
		

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Waterloo Warrior
wA 113 cm, prt
Joffy Prince
wA
Plesshoeve's Valient wA
Rhudif Serenade wA
Sleephill Mary
wA
Tewkes Epic wA
Sleephill Mandy wA
Night Light Popster
wC 136 cm, rn
Camwood Dafydd
wC
Andi's Flyer wC
Camwood Del wC
Tosca
wC
Tiger Express wC
Lledrith RW wC

Emälinja: Night Light Popster (C) - Isälinja: Waterloo Warrior (A)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Cedion Seren Yr Hydref, s. 26.08.2018, e. Cedion Llancesig
ori Cedion Ceinfryn Trin, s. 19.07.2018, e. Cedion Caeau Elysian


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Fado oli tänään mukana ponipoppoon estekilpailumatkalla. Koko reissu tuntui menevän vähän penkin alle varsinkin sen jälkeen kun Fadon suitset hajosivat kesken verryttelyn. Onneksi matkassa oli varavarusteita ja Fado pääsi ajallaan starttaamaan.


Päiväkirjamerkintä

Fado pääsi tänään reissuun ja traileriin se marssi onneksi helposti kotipihalle. Päämääränä oli ponien kantakirjaustilaisuus, jossa Fado esitettiin tuomaristolle. Ori palkittiin III-palkinnolla! Taas uusi kantakirjaoritallissa, hienoa.


Päiväkirjamerkintä

Fado on ollut pieni täysituho tänään. Satuloitaessa se onnistui hajottamaan harjapakkinsa jollain ihmeen keinolla ja sai vielä sätkyn itseaiheuttamastaan rätinästä. Sentäs ratsastaessa Fado oli siedettävä ja esitti hienoja pohkeenväistöjä.


Päiväkirjamerkintä

Fado osallistui tänään näyttelyihin. Ori esiintyi hienosti vaikka äijäilikin vähän turhan paljon. Nuon pystyynhyppimiset saisivat kyllä jäädä kokonaan pois välistä. Kotiin tultiin taas yhtä palkintoa rikkaampina.


Päiväkirjamerkintä

Olimme tänään estevalmennuksessa Fadon kanssa kotitallilla. Aiheena olivat kavaletit ja puomit, eivätkä ne tuntuneet pahemmin innostuttavan Fadoa. Ori kolisteli ja kompuroikin kerran ja sen heräili kunnolla vasta tunnin loppupuolella.


Päiväkirjamerkintä

Ratsastin Fadon tänään kentällä. Porukkaa oli kuin pipoa ja ruuhka tuntui hermostuttavan Fadoa melkoisesti. Treeni jäikin suht lyhyeksi ja siirryimme loppukäyntien ajaksi maastoon.


Päiväkirjamerkintä

Fadon ratsutus on loppusuoralla ja tänään poni pääsi maastoilemaan. Sää oli mukava ja ponikin ollut viime aikoinan suhteellisen fiksulla päällä. Ravailimme paljon, mutta lenkki sai vähän ikävän sävyn kun Fadon kompuroi saaden haavan jalkaansa.


Päiväkirjamerkintä

Fadon ohjasajokoulu on sujunut ihan mukavasti. Tänään työstin poikaa noin 45 minuuttia kentällä. Poni oli kohtalaisen vastaanottavainen, vaikka monesti yrittikin kääntyä ohjastajaa kohden varsinkin kulmissa.


Päiväkirjamerkintä

Tänään haimme Fadon kotiin. Ruipelo orivarsa kiipesi haparoiden traileriin ja matkusti ihmeellisen hiljaa koko matkan. Kotona ponipoika pääsi tarhaan ja ihmettelemään sieltä käsin tallipihan tapahtumia.


Päiväkirjamerkintä

Sain aamupäivästä soiton Kaukovallasta, odottamani varsa oli vihdoinkin syntynyt. Päivän kiireisimpien hommien jälkeen kurvasinkin katsomaan tulokasta. Kaunis rautias orivarsa vaikutti varsin energiseltä ja veteli jo pientä rallia karsinassa emänsä ympärillä.Tausta © Pixabay