virtuaalihevonen

Criallt Brisen Ffion

KUOLLUT 17.06.2018 ähkyleikkauksen jälkikomplikaatioihin. Hienoa tammaa jää kaipaamaan koko tallin väki.

VH14-026-0121, om. elen (VRL-01863)
mustanruunikko welsh cob (D), tamma, 148 cm
s. 21.07.2014, kasv. Criallt Welsh Cobs

Estepainotteinen (110 cm)

» Näytä luonne «

Criallt Brisen Ffion on säpäkkä ja hyvin energinen tamma, joka tuntuu rauhoittuvan ainoastaan ruoka-aikoina ja silloinkin vain hetkeksi. Ffion tuntuu myös valitsevan ratsastajansa tarkasti ja epäsopivat se lähettää tutkimaan maaperää varsin nopeasti, jos meno satulassa ei miellytä. Ratsastajan alla sujuvasti toimiessaan Ffion on herkkäsuinen ja pohkeesta hyvin eteenpäin liikkuva poni, joka silti tuntuu aina olevan lähellä räjähdyspistettä. Kilpailuissa tamman kupliva energia on positiivinen piirre ja varsinkin esteillä tamman kanssa uskaltaa tehdä rohkeitakin ratkaisuja ratsastettavien teiden suhteen. Ffion nauttii yllättävän paljon matkustamisesta ja käveleekin lähes itsekseen niin trailerin kuin hevosrekankin kyytiin. Kilpailuelämä olikin Ffionin kanssa hyvin helppoa ja tamman eläkkeelle siiirtäminen ei ollut helppo päätös koska pelkäsin sen masentuvan ja stressaavan joutilaampana oloa. Onneksi tamma on sopeutuvainen ja säännöllinen kevyt liikunta tuntuu pitävän sen mielen hyvin tasapainossa vaikka jokapäiväiseen ohjelmaan kuuluu myös laitumella höyryjen päästely.
Menestys & meriitit


		 28.04.2018 palkittu VWY-II (45p.)
		 06.03.2017 myönnetty Champion-arvonimi
		 25.02.2015 kantakirjattu KTK-II (70p.)
		 00.00.2015 palkittu ASES Premier (71%)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH14-026-0121 Esteratsastus 110 cm 5. 3031.25p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1686.46p. 600.36p. 1344.79p. 222.79p. 00p.

Kilpailutulokset - Sijoitukset


13.09.2014 Shadiya Arabians, Vaativa B - 1/40
12.09.2014 Delmenhorst, Vaativa B - 3/30
10.09.2014 Mörkövaara, Vaativa B - 1/40
09.09.2014 Shadiya Arabians, Vaativa B - 1/40
09.09.2014 Shadiya Arabians, Vaativa B - 4/40
07.09.2014 Dainty, Vaativa B - 5/30
06.09.2014 Shadiya Arabians, vaativa B - 1/40
03.09.2014 Dainty, Vaativa B - 1/30
03.09.2014 Marvel Ponies, Vaativa B - 3/40
02.09.2014 Marvel Ponies, Vaativa B - 6/40
10.09.2014 Mörkövaara, 100 cm - 3/40
09.09.2014 Mörkövaara, 100 cm - 1/40
08.09.2014 Mörkövaara, 110 cm - 5/40
04.09.2014 Mörkövaara, 110 cm - 6/40
03.09.2014 Mörkövaara, 100 cm - 1/40

Näyttelytulokset

10.12.2014 Stableyard - IrtoSERT (pt. Welby)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Hopearinteen Marshmallow
trn wD, 147,2 cm

Champion, KTK-II
Hopearinteen Pilgrim
rt wD, 148 cm
Pélle av Hamilton evm
Beautiful Yoanne evm
Wraig Osgeiddig
wD, 146 cm
Twyllodrus Bach evm
Blodau evm
Criallt Brisen Goch
rn wD, 145 cm
Fantell Goch
m wD, 142 cm
Yantell evm
Genyfa evm
Serffgwlad Bethan
rt wD, 145 cm
Nantgwadd Bogey evm
Serffgwlad Crystin evm

Emälinja: Serffgwlad Bethan (D) - Isälinja: Hopearinteen Pilgrim (D)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Brisen Fflur, s. 09.12.2014, i. Ceridwyn Mynyddbach


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Estevalmennus Valmentajana Ally

Tällä kerralla pääsin valmentamaan eleniä ja ruunikkoa welsh-tammaa Ffionia esteratsastuksessa. Ffion näytti olevan ratsastettavuudeltaan hyvin säpäkkä ja melko herkkäkin. Elen alkoi heti kentälle tultuaan verrytellä poniansa ravissa - sillä aikaa rakensin kentälle estetehtävän, jossa oli kaareva linja toisen pitkän sivun puolella ja kavaletti-innari toisella pitkällä sivulla. Kaarevan linjan toinen este oli yksinkertainen pysty ja toinen oli tasaokseri. Ffion näytti innostuvan kovasti kun ratsukko alkoi hypätä. Hypyt sujuivat hyvin ja ponnistuskohdat olivat sopivat, ja linjan esteet olivatkin korkeimmillaan 110 cm korkuisia. Ffion oli toisinaan kuin raketti, mutta elen sai sen kuitenkin hyvin pidettyä rauhallisena vaikka tamma itse kävikin välillä ylikierroksilla.


Estevalmennus Valmentajana Ally

Estevalmennuksessani oli tänään elen ja Ffion-tamma. Ratsukko alkulämmitteli nopeasti keskiympyrällä käynnissä, ravissa ja laukassa. Kun olin koonnut kentän toiselle pitkälle sivulle kolmoissarjan, kehotin eleniä ja Ffionia tulemaan muutamaan kertaan sen ihan vain ristikkokorkuisena. Tämän kolmoissarjan ensimmäinen väli oli kaksi laukka-askelta ja toinen oli vain yksi laukka. Ffion oli selvästi todella energinen ja olisikin halunnut mennä paljon lujempaa laukkaa - kun se sitä yritti, niin sarjan välit olivat liian lyhyet. Kun siis elen oli saanu Ffionia vähän rauhoittumaan ja lyhentämään laukkaa, hyppääminen sujui oikein hyvin kun välitkin sopivat mainiosti!


Estevalmennus Valmentajana Ally

Pidin taas estevalmennusta elenille ja Ffionille. Tällä kerralla olin laittanut kentän toiseen päätyyn ympyrälle kaksi estettä, jotka olivat pieniä pystyjä ja niiden molemmin puolin oli apupuomit ikään kuin auttamaan rytmin säilymistä hyppyä ennen ja sen jälkeen. Kun hyppääminen aloitettiin, Ffion oikein puhkui intoa ja apupuomit olivatkin tarpeen, sillä välillä meno näytti hiukan epätasaiselta. Muuten hyppykohdat kyllä osuivat hyvin kohdilleen. Ffion hyppäsi hyvin ja elen sai sen yllättävän hyvin pidettyä rauhallisesti ympyrällä ilman sen kummempia ongelmia!


Estevalmennus Valmentajana Ally

Tämän kertaisessa elenin ja Ffionin estevalmennuksessa pistin ratsukon hyppäämään okseri-trippeli-linjaa. Linjan esteistä ensimmäinen oli siis nousuokseri ja toinen noin kolmen laukka-askeleen päässä oli melko massiivinen trippeli. Elen ja Ffion tekivät nopeat alkulämmittelyt ja aloittivat sitten tämän linjan hyppäämisen. Okserille ratsukko tuli usein liian pohjaan, jolloin väli okserilta trippelille oli välillä epäsopiva. Kun okserin hyppypaikka saatiin hoitoon suoremman ja rauhallisemman tien avulla, Ffion hyppäsi todella hyvin ja rohkeasti.


Estevalmennus Valmentajana Ally

Elenin ja Ffionin estevalmennusta varten olin tällä kertaa tehnyt kentälle pienen radan, jossa oli viisi estettä; yksittäinen pysty yhdessä kulmassa, lävistäjän trippeli, toisen pitkän sivun pysty-okseri-linja ja toisen suunnan lävistäjän okseri. Aluksi elen ja Ffion tietysti alkuverryttelivät perusteellisesti. Hyppääminen aloitettiin muutamalla "verkkahypyllä" lävistäjällä sijaitsevalle trippelille ja pysty-okseri-linjalle. Alussa Ffion oli yllättävän rauhallinen ja hyppäsi hyvin tasaiseen tahtiin, mutta radan hyppäämisen myötä se alkoi kuumenemaan hieman ja hypyistäkin tuli hätäisempiä. Muuten Ffion hyppäsi hyvin ja elen ratsasti sitä hienosti - esteet nousivatkin lopuksi korkeuteen 100-120 cm!


Estevalmennus Valmentajana Ally

Estevalmennuksessani oli taas elen ja Ffion. Nyt pistin ratsukon hyppäämään kaheksikolla kahta estettä, joista toinen oli hyvin yksinkertainen pysty ja toinen tasaokseri. Elen ja Ffion alkulämmittelivät ensiksi pääasiassa ravissa ja laukassa puomeja samalla ylittäen. Alkulämmittelyjen jälkeen ratsukko alkoi tulla estetehtävää, jota hypätessä Ffion pysyi harvinaisen rentona ja tasaisena. Esteet eivät olleet kovin korkeita edes valmennuksen lopussakaan, vaan halusin että elen saa hypättyä Ffionilla niin että tamma on hyvin kontrollissa. Hienostihan se onnistuikin, ehkä tuo kaheksikon muoto sitten rauhoitti Ffionia edes vähän!


Estevalmennus Valmentajana Ally

Estevalmennuksessani oli ratsukkona tänään elen ja welsh-neitokainen Ffion. Aiheena oli tällä kerralla laukanvaihto esteen päällä. Sillä aikaa kun elen ja Ffion alkuverryttelivät, tein lävistäjälle kentän keskiosaan pienen pystyesteen. Esteen molemmin puolin oli puomit melkein kiinni esteessä sen takia, että hypystä tulisi silloin "laaempi" ja ponilla pitäisi onnistua laukanvaihto siten paremmin. Ratsukko alkoi tulla pystyä ensiksi ravilähestymisillä ja hyppääminen sujui oikein hyvin, vaikka Ffion olikin todella innokas. Tässä vaiheessa laukkaa ei siis vielä vaihdettu. Seuraavaksi elen ja Ffion tulivat estettä jo laukallakin, jolloin laukanvaihto piti esteen päällä tehdä. Neuvoin eleniä näyttämään vielä selvemmin Ffionille tuleva suunta johtavalla ohjasotteella, jolloin vaihdot sujuivat vieläkin näppärämmin!


Estevalmennus - Valmentajana Ally

Tämän kertaisessa valmennuksessa valmensin taas eleniä ja Ffionia esteillä. Olin tehnyt kentälle jo valmiiksi lyhyehkön radan, jossa oli myös erikoisiakin esteitä, muun muassa muuri ja portillinen este. Elen tietysti verrytteli ensiksi Ffionin perusteellisesti, ja sitten ratsukko jo hyppäsi muutaman yksittäisen esteen, noin 70-senttisen pystyn ja 80-senttisen okserin. Rataakin elen ja Ffion alkoivat tulla aika pian. Ensimmäinen radan este oli pysty lävistäjällä, toinen ja kolmas olivat pysty ja okseri linjalla pitkällä sivulla, neljännen esteen, pystyesteen olin sijoittanut myös lävistäjälle, ja viides este oli trippeli toisella kentän pitkällä sivulla. Ratsukko tuli rataa muutamaan kertaan ja esteiden korkeus vaihteli siinä 80-110 cm -välillä. Ffion hyppäsi oikein hyvin ja elen ratsasti sitä loistavasti, vaikka tamma meinasikin välillä innostua liikaa ja alkaa pomppimaan lähes paikoillaan!


Estevalmennus - Valmentajana Ally

Tällä kertaa elenille ja hänen ponitammalleen Ffionille pitämässäni estevalmennuksessa ratsukon päätehtävänä oli kahden esteen sarjan hyppääminen rauhallisessa tahdissa. Elen alkulämmitteli Ffionin huolellisesti ennen hyppäämistä, esteet olin tehnyt jo valmiiksi ennen valmennuksen alkamista. Sarjassa oli siis kaksi estettä ja niiden väliin mahtui vain yksi laukka-askel. Esteet olivat aluksi vain pieniä ristikoita, joiden avulla elen pyrki saamaan Ffionin hyvin kontrolliin. Ffion itse asiassa oli yllättävän rauhallinen, etenkin loppua kohden se oli vieläkin paremmin kuskinsa hallinnassa. Sarjan esteet nousivat lopussa jopa yli metrin korkeuteen ja hypyt sujuivat kerrassaan mahtavasti!


Päiväkirjamerkintä

Tänään oli mukava päivä kun köröttelin kohti toista tallia, Crialltia, aikeissa hakea kotiin siittolassa jo jonkin aikaa sitten syntynyt tammavarsa. Sen emä astutettiin hienolla orilla ja tuloksena oli ilokseni niin hieno tammavarsa, että pääsyin ostamaan sen omaan ponilaumaani. Nuori neiti on nimeltään Criallt Brisen Ffion ja se käveli varsin luottaivaisin mielin trailerin kyytiin kun seurana oli shettistammani.Tausta © Pixabay