virtuaalihevonen

Blue Angel's Unfortunate Friday

KUOLLUT 12.3.2021

VH14-024-0107, om. elen (VRL-01863)
kimo welsh mountain (A), ori, 115 cm
s. 13.4.2001, kasv. Siittola Blue Angel

Valjakkopainotteinen (noviisi)

» Näytä luonne «

Blue Angel's Unfortunate Friday on Sandin kautta minulle päätynyt upea welsh mountain-ori. Sillä on sukutaulussaan virtuaalimaailman ensimmäisiin welsheihin lukeutuvia nimiä ja kasvattajana Blue Angel, voiko sitä enempää edes pyytää? En minä ainakaan.

Kotona usein takkuharjainen ori tunnetaan sille hyvin sopivalla lempinimellä Frodo. Luonteeltaan Frodo on kovin vilkas ja se tuntuu usein olevan äänessä. Tarhassaankin se ravaa eestaas katsellen valtakuntaansa eli tallipihaa. Lihashuollon kannalta tärkeäksi onkin huomattu, että orin tarhaa vaihdellaan säännöllisesti, ettei se juokse aina kaula samaan suuntaan kenollaan. Ihmisten seurassa Frodo on asiallinen ja rauhallinen, se ei sen kummemmin kiinnitä ihmiseen huomiota, jos huomiota ei pyydetä erikseen. Frodo voikin vaikuttaa hieman koppavalta tapaukselta kun se tiirailee ympärilleen korvat terävästi pystyssä. Tallissa ollessaan Frodo ottaa kyllä rennosti, mutta muut tallissa olijat varmasti kaipaavat aina joskus korvatulppia kun Frodo hirnuu, vinkuu ja hörisee pienestäkin liikkeestä sen näkökentässä.

Ratsuna Frodo on kovin tuulella käyvä, joskus menee hyvin, tai ainakin sinne päin, ja joskus taas hyvin huonosti. Selästä käsin Frodo tuppaa olemaan usein hieman tahmea ja hidas reagoimaan. Sen saa tsemppaamaan aina kierroksen tai pari kerrallaan kun muistuttaa eteenpäinpyrkimyksestä lähes jatkuvalla tahdilla, mutta mitään liitokaviota Frodosta ei kuoriudu ratsuna vaikka se suorittaakin tyylipuhtaasti jopa joitain helpon A:n tasoisia liikkeitä. Frodo on opetettu ajolle ilmeisesti jo varsin nuorena eikä siltä ollut unohtunut lähes mitään aisojen välissä tarvittavia taitoja kun valjastimme sen ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. Sen jälkeen ori onkin tuntunut parantuvan päivä päivältä ja se onkin varsin miellyttävä ajettava. Eteenpäinpyrkimystäkin löytyy omasta takaa, mutta Frodoa joutuu usein jumppaamaan pitkästi ja hartaasti, että sen saa taipumaan sekä asettumaan rehellisesti. Kouluohjelmat ovatkin se vaikein osio usein kun taas tarkkuudessa Frodo on elementissään.

Menestys & meriitit


		 29.10.2018 palkittu VWY-II (43p.)
		 07.03.2017 palkittu VIR MVA Ch
		 20.12.2016 kantakirjattu KTK-II (70p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH14-024-0107 Valjakkoajo noviisi 2. 3048.38p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
108.75p. 000p. 1820.98p. 554.87p. 1227.40p.


Näyttelytulokset

28.02.2017 Coedwig Welsh - MVA-SERT (BIS1) (pt. Kati)
06.01.2017 Coedwig Welsh - IrtoSERT (pt. Kati)
07.10.2016 Coedwig Welsh - MVA-SERT (BIS2) (pt. Siiri K.)
21.09.2016 Adina - MVA-SERT (BIS3) (pt. Zafiro)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Gleaming Power
km wA, 117 cm

ex Säkenöi Voimaa
Revel Celtic Master
evm wA
evm
evm
Criban Silversand
evm wA
evm
evm
Sparkle's Santa Monica
km wA, 120 cm
Funny New York
evm wA
evm
evm
Saint Love
evm wA
evm
evm

Emälinja: Sparkle's Santa Monica (A) - Isälinja: Gleaming Power (A)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Cedion Elbereth, s.01.05.2020, e. Liinun Elysia
ori Cedion Masquerade, s. 22.07.2018, e. Meara BRN
tamma Llygedyn Rosie, s. 01.04.2015, e. Llygedyn Rosina

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Frodo on kerännyt hienosti menestystä näyttelykehistä ja monesti ori onkin ollut mukana kärkikahinoissa kilpailemassa niistä isoimmista ruusukkeista ja kukkapuskista. Näyttelyissä Frodo käyttäytyy yleensä hienosti ja varsin tositoimissa kehässä se tuntuu olevan vielä astetta terävämpi ja seisoo aina ryhdikkäästi. Tänään saimme kauan odotettua postia kun laatikkoon kopsahti kirje, jossa kerrottiin muutaman muun ponin ohella Frodonkin saavuttaneen vihdoin pitkään metsästetyn muotovalion arvonimen! Aivan mahtavaa! Vaikka poniherra ei itse tainnut tajuta lainkaan mistä ekstrarapsutukset ja muutama porkkana johtuivat, niin tällaista asiaa piti ehdottomasti hieman juhlistaa. Frodo kilpailee vielä jonkin aikaa varmasti valjakkoradoilla, mutta kilpailumaailmastakin "eläköityminen" on jo melko lähellä ja sitten Frodo saakin toimia ansioituneena oloneuvoksena.


Päiväkirjamerkintä

Tätä päivää on osattu odottaa jo jonkin aikaa ja kantakirjaustilaisuuteen valmistautuminen tuli aloitettua niin Frodon kuin muutaman muunkin ponin kanssa kerrankin oikeasti ajoissa. Tilaisuus on hieman kurjasti keskellä talvea, joten Frodo pitää esittää hieman pörröisemmässä lookissa koska emme halua klipata sitä kokonaan. Ponit matkustivat onneksi hienosti paikan päälle ja odottelivat rauhassa rekassa kunnes purimme ne tapahtumapaikan pihamaalle missä oli jo melkoinen kuhina. Frodon esiintymisvuoro oli melko pian ja pikaisen putsaaamiseen ja showshinen lisäämisen jälkeen oli aika astella tuomariston eteen. Tapansa mukaisesti Frodo seisoi ja esiintyi varmasti kiitettävän arvoisesti, mutta olisi ehdottomasti saanut kävellä rennommin. Frodo palkittiin hienosti kakkospalkinnolla, johon olemme hyvin tyytyväisiä.


Päiväkirjamerkintä

Osallistuimme tänään Frodon kanssa valjakkovalmennukseen. Omalla tallillamme on melko pienet tilat vaunuilla liikkumiseen ja pääosin Frodo treenaakin maastossa, joten kunnon koulutreeni oli todellakin paikallaan. Matkustimme paikan päälle ainoastaan Frodon kanssa ja herra matkusti hienosti koko matkan ajan. Paikan päällä se vaikutti hieman väsyneeltä, mutta onneksi valmennusvuoromme oli vasta myöhemmin iltapäivällä, joten Frodo sai lepäillä päiväkarsinassa. Valmennus oli melko vaativa kun en kuskina ole kovin kummoinen ja Frodon kisakuski ei tällä kertaa ehtinyt paikalle, mutta onneksi valmentaja oli ymmärtäväinen ja jaksoi korjata samoja asioita. Frodo suoritti hienosti ja saimme muutamia hyviä vinkkejä muunmuassa orin suoristamiseen ja kuinka laukan saa pyörimään paremmin myös kaarteiden läpi.


Päiväkirjamerkintä

Frodo on kotiutunut meille jo hienosti ja oria on ruvettu ajamaan säännöllisesti sille tehdyn valmennussuunnitelman mukaisesti. Vielä löytyy tietenkin tutustuttavaa joka päivä ja ori tuntuu hetkittäin vielä vierastan tallin väkeä, mutta eiköhän se tästä. Tänään Frodo sai tarhailla jo aikaisesta aamusta saakka ja onnistui piehtaroimaan itsensä melkoiseen kuntoon nopeasti, joten piti muistuttaa tallityttöjä hakemaan se ajoissa sisälle kurasta kuorittavaksi. Frodolle oli luvassa pieni huoltohetki kun viimeksi se oli kengitetty meille saapuessaan. Kengittäjämme ei aina hirveästi perusta pienten welshien laittamisesta, mutta Frodo keräsi ensimmäiselläkin kerralla runsaasti kehuja. Ja niin nytkin kävi kun ori seisoi patsaana paikoillaan koko operaation ajan ja reippaassa puolessa tunnussa sillä oli uutuuttaan vielä kiiltelevät kengät.


Päiväkirjamerkintä

Suuntasimme tänään Anfarwol Welsh Ponies & Cobsin tallien suuntaan hieman isommalla ajoneuvolla kun tarkoituksena oli hakea kotiin useampi uusista ostoksistamme. Matka oli pitkä ja aikaa kului reippaasti, olimmekin paikalla tyylikkäästi myöhässä. Sandi odotteli meitä paikan päällä ja ensimmäisenä vuorossa oli mukava rupattelihetki, jonka aikana kirjoitimme myös poneista kauppa- ja omistajanvaihdospaperit ja höpötimme muutenkin poneista. Rupattelihetken jälkeen pääsimme vihdoinkin ponien pariin ja ihastuin jo pelkkiin tammoihin hetkessä vaikka ne olivatkin varsin ruokottomassa talvikarvassa ja pullean puoleisia. Lastasimme rekkaan ensimmäisenä hienon, jo vähän vanhemman Frodo-orin, joka marssi sisään reippaasti. Sen viereen tuli tuli toinen ori ja sitten useampi matami. Onneksi kaikki mahtuivat kyytiin ja saatoimme suunnata kotia kohti.
Tausta © Pixabay