virtuaalihevonen

Anfarwol Gaia

KUOLLUT 01.08.2018

VH16-026-0056, om. elen (VRL-01863)
tummanrautias welsh cob (D), tamma 142 cm
s. 08.06.2015, kasv. Anfarwol Acres

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Anfarwol Gaia on kaunis ja persoonallinen cobitamma, joka muutti omaan talliini kasvattajaltaan elokuussa 2016. Suvullisesti Gaia on hyvin kiinnostava, koska se periytyy täysin laukkapainotteisista vanhemmista, joiden suvut tuovat mukavasti kaivattua uutta verta. Tutustuin Gaiaan jo sen ollessa pikkainen maitovarsa, mutta kaupat sovittiin vasta myöhemmin kun olin saanut omia kasvattejani myytyä ja täten tallia tyhjemmäksi.

Luonteeltaan Gaia on melkoinen tuuliviiri ja useimmiten sen toilailulle ja hassuille tempauksille, ainakin vielä, vain nauraa. Gaia on myöskin melkoisen huomionkipeä ja mikäs olisikaan parempi tapa antaa karvakorvalle huomiota kuin päivittäiset hoiteluhetket. Harjatessa Gaia on hieman kutiavaa sorttia, josta se ilmoittaa selkeästi vinkumalla ja viskomalla päätään, varsinkin kiima-aikaan tämä ominaisuus korostuu huomattavasti, että joskus jopa satulointi aiheuttaa vinkumisfanfaarit.

Ratsuna Gaia on eteenpäinpyrkivä ja lentävää sorttia. Sille ei pahemmin kävely maistuisi kun ratsastaja on selässä ja usein alkukäynnit tuleekin taluteltua, ettei tamma alkaisi riehumaan kylmillä lihaksilla. Käyntityöskentely on kuitenkin suuressa osassa pienen höurypään kanssa ja tällöin rauhallisuus ja apujen täsmällisyys ovat kaiken A&O. Apuja Gaia kuuntelee hyvin, mutta tuppaa tulkitsemaan lähes kaikki pohjeavut laukannostoksi, joten siinä onkin työtä saada neiti kävelemään rennosti ja ottamaan vatsalihakset mukaan töihin. Hypätessä Gaia on intohimoinen ja tarkka, se ei tunnu ihmettelevän taikka pelkäävän esteradalla yhtikäs mitään. Se hyppää yleensä suurella ilmavaralla hieman liiotellen ja saattaa ponnistaa hyppyyn aika hurjistakin paikoista, kuski voikin vain pysyä mukana.
Menestys & meriitit


		 20.05.2018 palkittu VWY-II (43,5p.)
		

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-026-0056 Esteratsastus 100 cm 5. 2102.71p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
929.46p. 12.71p. 1173.25p. 00p. 00p.

Näyttelytulokset

--

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Cass Jac
rt wD, 141 cm
Bodfari Ashton
evm
evm
evm
Cass Lavaine
evm
evm
evm
Cymer Gladys
hprn wD, 143 cm
Cymer Arthwr
evm
evm
evm
Cymer Glenna
evm
evm
evm

Emälinja: Cymer Gladys (D) - Isälinja: Cass Jac (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Gwawrwen, s. 20.06.2018, i. Drysornant White Dragon
ori Llygedyn Meiddio, s. 14.02.2018, i. Cennydd Merfyn


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Gaia oli ponipoppoon mukana tänään kilpailuissa, ainahan se tuntuu olevan valmis loikkimaan esteiden yli. Se on ollut vähemmällä treenillä, mutta suoriutui hienosti 90 cm luokasta. Ruusuketta ei tullut, mutta poni vaikutti tyytyväiseltä itseensä.


Päiväkirjamerkintä

Gaian ensimmäinen varsa, komea ori, syntyi muutama päivä sitten. Meiddioksi nimetty varsa seuraa emäänsä tiivisti ja Gaia tuntuu omaksuneen emän roolin hienosti. Parivaljakko pääsekin pian laitumelle nauttimaan vihreästä ruohosta.


Päiväkirjamerkintä

Käytiin 1,5 tunnin maastolenkki, jonka aikana Gaiakin tuntui hieman rentoutuvan. Laukkapätkillä se olisi halunnut päästellä tukka putkella, mutta vauhtia piti edes hieman himmailla. Kotona tamma pääsi pesulle ja takaisin tarhaan päiväruokien jälkeen.


Päiväkirjamerkintä

Estevalmennus, maneesissa ja Gaia kyttäili ties mitä. Hypyt sujuivat kohtalaisesti, mutta malttia pitäisi olla ämpärikaupalla lisää. Onneksi valmennuksia on nyt tasaisesti.


Päiväkirjamerkintä

Gaia hyppäsi tänään 100 ja 110 cm luokissa. Verryttelyssä tamma oli kuin mikäkin pikakiitäjä suihkien sinne ja tänne. Radalla se rauhoittui hieman ja metrin luokasta tuli ruusukekin kotiin.


Päiväkirjamerkintä

Ensimmäinen kisastartti ja Gaia suoriutui hienosti. Vauhtia tuppasi olemaan hetkittäin aivan liikaa ja yksi puomikin lähti mukaan. Muuten olemme hyvin tyytyväisiä Gaian suoritukseen ja käytökseen koko reissun ajan.


Päiväkirjamerkintä

Ratsutus jatkuu ja Gaiasta on tullut jo varsin hyvä, vaikka opittavaakin vielä löytyy. Tänään tamma oli hieman kenkulla päällä. Ilmeisesti sitä ärsyttivät ilmassa pörräävät ötökät, jotka pyrkivät puremaan.


Päiväkirjamerkintä

Gaialla oli tänään huoltopäivä. Sen hampaat raspattiin ja tammaan tuikattiin parikin eri piikkiä. Se ei onneksi ollut moksiskaan tästä ja rauhoituksesta toivuttuaan pääsi takaisin ulkoilemaan.


Päiväkirjamerkintä

Gaia haettiin tänään kotiin. Matka oli melkoinen kun puolessa välissä keli huononi niin paljon, että meidän piti pysähtyä hetkeksi, Gaia matkusti ihmeellisen hyvin yksinäänkin.


Päiväkirjamerkintä

Kävin tänään kasvattajan luona katsomassa miten Gaia kasvaa. Se on saanut hurjasti lisää kokoa ja massaakin viime näkemältä. Tamma tuli mukavastu tutustumaan kunhan se emä uskaltautui ensin lähemmäs.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay