virtuaalihevonen

FGW Brenin Y Goedwig Mynydd

KUOLLUT 03.05.2020

VH17-026-0034, om. elen (VRL-01863)
rautias welsh cob (D), ori, 141 cm
s. 22.8.2016, kasv. VRL-06066 / Siana

Koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

FGW Brenin Y Goedwig Mynydd muutti meille kasvattajaltaan hieman sattumusten kautta. Jo hienosti menestynyt ori tuntui onneksi istuvan myös meidän ponilaumaamme mukavasti eikä ongelmia ole syntynyt vaikka hormoneja pursuavien orien kanssa saakin olla tarkkana kuin porkkana. Luonteeltaan Martiksi kotioloissa ristitty ori on melko rauhallinen, mutta se ottaa helposti kipinää ympäristönsä tapahtumista ja orin rauhooittumiseen menee helposti hetki jos toinenkin. Tämä onkin aiheuttanut hieman suunnittelun tarvetta varsinkin Martin vielä ollessa täydessä kilpailukäytössä. Hoidettaessa Martti kannattaa aina hoitaa karsinassaan, jossa se on rauhallisin, varsinkin jos ruokaa on turvan edessä. Orin kanssa kannattaa viettää tarpeeksi aikaa oppiakseen tuntemaan sen ponikohtaiset oikut, vaikka illkeämielinen taikka häijy Martti ei todellakaan ole.

Martti on melkoiset meriitit ja ruusukerivistöt kerännyt kouluponi, mutta alkuun luulimme, ettei se ole saanutkaan kunnollista peruskoulutusta tai se on kilpaillut aivan pilvessä. Martti oli jäykkä, vastentahtoinen ja raskas eikä ratkaisua meinannut löytyä lähes vuoteen. Olimme jo luovuttamassa kun palaset vain loksahtivat paikoilleen ja Martti rupesi väläyttelemään pieniä, erittäin hienoja pätkiä, Nämä pätkät pitenivät ja pitenivät kunnes ori oli varsin vastaanottavainen ja halukas näyttämään mitä se osaakaan. Martista löytyikin sitten erittäin ryhdikäs ja lennokkaasti ravilisäykset liitelevä poni, jonka satulassa on suurimmaksi osaksi ilo istua. Keskittymiskyvyn kanssa on kyllä ehdottomasti parannettavaa, niistä on muistona useampi alle 50% arvostelupaperi.
Menestys & meriitit


		 02.05.20120 palkittu VWY-III (38p.)
		 28.02.2017 kantakirjattu KTK-III (66p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0034 Kouluratsastus III A 5. 1865.94p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 803.83p. 1062.11p. 00p.

Näyttelytulokset

30.09.2016 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Brenin Y Llyn Wedi Rhewi
prn wD, 145 cm

KTK-II
Maximilian O Yates
evm
Harglwydd O Yates evm
Rhinffrew Tibbitt evm
Clynella Y Llyn Wedi Rhew
evm
Redberth Penybryn Cwmno evm
Chepstow Dudwell Dyfnallt evm
Llewellyn Eiluned
rt wD, 142 cm

KTK-II
Merrick Bleddyn
evm
Elain Llwynog Arian evm
Merrick Cerridwyn evm
Aberystwyth Gwenyn Frenhines
evm
Aberystwyth Tywysog evm
Blackburn Riannon evm

Emälinja: Llewellyn Eiluned (D) - Isälinja: Lyndawynn Riot (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Siana Pennylane, s. 10.03.2017, e. Pencalow Paderau
ori Siana Merlin Afon, s. 08.03.2017, e. A.D. Honey Holiday
tamma FGW Briallen Delyth, s. 01.10.2016, e. Siana Eleri
tamma FGW Etifedd Yr Orsedd, s. 22.09.2016, e. FGW Llwynog Rhwd Bach

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Kotipihan aidat ja puut ilmestyivät vihdoinkin näkyviin pitkän matkan päätteeksi ja kieltämättä mielen valtasi jonkinlainen helpotus. Saimme kotiin kuusi uutta, hienoa welshponia, joiden kanssa on mahdollisuuksia vaikka kuinka. Tallille jäänyt henkilökunta oli onneksi ennakoinut tuloamme ja saimme matkalle jo ilmoituksen, että tallilla odottavat puhtaat karsinat poneille ja meille valmista ruokaa. Pihaan kaarrettuamme ponit rupesivat kolistelemaan pian. Martti-herra oli selkeästi sitä mieltä, että hänhän ei enää täällä auton perukoilla halua olla ja ryskäsi hetken niin, että mietin kestävätkö väliseinät semmoista. Purimme varsin vikkelään ensin tamma ja nuoren Merlin-orin ulos autosta ja sitten oli Martin vuoro. Herra oli varsin kiireisen oloinen ja tulikin lastaussillan alas vain muutamalla harppauksella. Tallipihalle päästyään se ravisteli itseään pitkään ja päästi ilmoille kauas kantavan hirnunnan.


Päiväkirjamerkintä

Olimme matkalla Norjasta kotiin haettuamme Fjellgårdista useamman uuden ponin kotiin. Matkaa oli kulunut jo reippaan vuorokauden verran ja edessä oli vielä ainakin toinen mokoma ennen kuin pääsisimme kaartamaan kuraiselle kotipihalle. Ponit olivat tähän asti matkustaneet hienosti ja juoneet tauoilla hyvin, vaikka hermoilinkin aiheesta paljon peläten ähkyä ja muita kamaluuksia. Porukan vanhin oriherra Martti oli alkumatkasta pitänyt melkoista mekkalaa ja ilmeiseti tehnyt kaikille muille ponimatkustajille selväksi kuka on paikalla. Sen vieressä matkusti huomattavasti nuorempi Merlin-ori, joka onneksi tuntui ottavan rauhassa. Ainahan meillä sattuu ja tapahtuu, mutta onneksi Etifedd-tamman pieni kiipeliin joutuminen ei aiheuttanut sen kummempaa häslinkiä ja Marttikin malttoi hienosti vaikka tammojen purkaminen sekä uudelleen lastaaminen vei aikaa.


Päiväkirjamerkintä

Olimme pakanneet hevosrekan jo eilen illalla ja starttasimme reissuun jo ennen kukonlaulua. Ulkona oli pimeää ja koleaa, mutta rekan ohjaamossa oli innokkaan odottava tunnelma, olimmehan matkalla Norjaan Fjellgårdiin hakemaan useampaa hienoa welsh cobia, jotka niiden kasvattaja päätyi myymään meille. Kilometrejä kertyi käsittämätön määrä eikä matka-aikaa mitattu tunneissa vaan päivissä, mutta pääsimme kuitenkin perille ilman rengasrikkoja tai muita kommervenkkejä. Ensimmäisenä tietenkin hoidimme paperihommat kuntoon ja pienen ruokahetken jälkeen oli aika mennä katsomaan poneja. Tarhassa ravasi hieno rautias ori, jonka virallista nimeä en vieläkään muista lunttaamatta. Lempinimeltään se on kuitenkin helposti muistettavasti Martti ja saimmekin rauhassa tutustua poniin kun sitä valmisteltiin lastausta varten. Martti meni hevosrekkaan ensimmäisenä, onhan se ori, ja kieltämättä hieman jännitin miten virtaa puhkuva poni lastautuu. Muutaman kuopimisen ja nuuskimisen jälkeen Martti kuitenkin käveli kiltisti kyytiin.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay