virtuaalihevonen

Llygedyn Gorawen

KUOLLUT 09.04.2020

VH15-026-0038, om. elen (VRL-01863)
musta welsh cob (D), tamma, 147 cm
s. 20.02.2015, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (Helppo A)

» Näytä luonne «

Llygedyn Gorawen on hurmaava musta kaunotar, joka taisteli elämänsä ensitunnit selviytyäkseen. Vaikeuksien kautta päästiin kuitenkin voittoon kiinni ja Gorawenista on kasvanut kasvattajansa silmissä upea poni. Tamma on emänsä tapaan kuin luotu kouluradoille vaikkei sen kilpailumenestys ole ollutkaan mikään päätä huimaavan upeaa. Tasainen suorittaja on kuitenkin aina parempi kuin tuuliviirinä menevä tapaus, Gorawenin kanssa muutama kokemattomampikin poniratsastaja on päässyt kilparatsastuksen maailmaan.

Luonteeltaan tamma on emänsä tapaan usein hyväluonteiseksi kuvailtava, mutta siinä on myös sähäkämpi puoli. Gorawen on kotioloissa helppo käsiteltävä, mutta kotipihan ulkopuolella tammasta tulee useimmiten jatkuvasti hirnuva ja hermostuneen oloinen.

Ratsuna Gorawen ei ole yhtä vaativa ratsastajansa apujen ajoituksen ja keveyden suhteen kuin emänsä ja vaan päästää kuskinsa hieman helpommalla. Se tuntuukin usein nauttivan saadessaan uusia haasteita eteensä ja suoritukset yleensä parantuvat treenin loppua kohden. Liikkeiltään Gorawen ei ole helpoimmasta päästä pysyä satulassa, onneksi tamma harrastaa kamikazeloikkia harvemmin ja pikemminkin kuski saa kokea vatsalihaksia koettelevan keskiravin. Esteillä Gorawen ei ole kummoinen tapaus, mutta nauttii selkeästi mielenvirkistyksenä tehtävä kavaletti- ja puomijumpasta.


Menestys & meriitit


		 20.07.2018 palkittu VWY-II (42p.)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Sjiatso Pancho
rt wD, 154 cm

KTK-II, VWY-II
Sjiatso Encho
evm
Encho Fjergie evm
Dionë II evm
Pandora
evm
Pandemie evm
Hewether evm
Gobaith Cythryblus
rn wD, 145 cm

VWY-III
Dewrder
evm
Gogoneddus evm
Hollalluog Pwer evm
Yn Las'n Bert
evm
Poblogaidd evm
Temtasiwn evm

Emälinja: Gobaith Cythryblus (D) - Isälinja: Sjiatso Pancho (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tammma Llygedyn Gwreigdda, s. 04.01.2020, i. Tirion First Class
ori Llygedyn Caradog, s. 01.08.2018, i. Du Charlatan


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Hammahoitopäivä valkeni tänään ja Gorawen oli päivän ensimmäisten ponien joukossa saamassa tukevat aamukännit. Hampaissa oli melkoisesti sanomista ja saa nähdä joudummeko lähtemään paikkaushoitoon klinikalle. Eläinlääkäri ultrasi samalla Gorawenin vammajalan ja onneksi siellä näytti olevan kaikki niin hyvin kuin vakavan hankosidevamman jälkeen vain voi olla.


Päiväkirjamerkintä

Gorawen on kilpaillut varsin säästeliäästi ja sen hyvinvointia on tarkkailtu todella tiuhaan. Hankosidevamma on vähän niin ja näin ja emme tule suuntaamaan Gorawenin kanssa enää vaativiin luokkiin vaan sen ura jää tähän. Parempi näin kun suvullisesti tammalla on sanansa sanottavana jalostuksessa.


Päiväkirjamerkintä

Lähes puolitoista vuotta sairasteluun meni, mutta tänään Gorawen starttasi taas kilpailuissa. Tamma on ollut treeneissä hyvä ja huono vaihtelevasti, mutta tänään tähdet tuntuivat olevan sopivilla paikoilla. Gorawen nappasikin luokassaan kolmannen sijan ollen vain puolikkaan pisteen kakkosen perässä.


Päiväkirjamerkintä

Jännevammasta toipuminen on ollut todellinen vuoristorata vaikka toivoin asian olevan toisin. Tamma on jo palannut kevyeen liikutukseen, mutta on ähkyillyt kahdesti sairasloman aikana. Toinen kerä näistä säikäytti todenteolla ja olimme jo hinaamassa ponia kohti hevosklinikkaan kunnes se yhtäkkiä alkoi sontimaan ja olemaan huomattavasti pirteämpi.


Päiväkirjamerkintä

Varsin lupaavasti alkanut kilpaileminen Gorawenin kanssa katkesi ainakin toistaseksi. Tammanperhana ilmeisesti liukastui tai kompuroi tarhassa ja nyt sillä on inhottava hankosidevamma etujalassaan. Tulevaisuuden näkymät ovat nyt auki, mutta ehkä vielä palaamme radoille kunhan paraneminen ei koe takaiskuja.


Päiväkirjamerkintä

Kilpailuiden ihmeellisen maailman ovi on avattu ja Gorawen on startannut ensimmäisissä kilpailuissaan. Kyseessä oli helpon C:n tasoinen koululuokka ja tamma oli merkillisen pörheä, kaipa sitä jännitti uusi tilanne. Ihan hyvä alku kuitenkin kun toinen poni ei suostunut menemään tuomarinpöydän päätyyn laisinkaan.


Päiväkirjamerkintä

Ähkystä selvittiin onneksi melko pienellä säikähdyksellä ja Gorawen voi jo paremmin. Tamman ratsutus on päässyt myös jatkumaan, mutta etenemme vielä varovaisesti koska tamman on selkeästi vielä kasvuvaiheessa. Hiljaa hyvä tulee ja onneksi ei ole mikään kiire saada Gorawenia valmiiksi kilpaponiksi.


Päiväkirjamerkintä

Elämä sujui Gorawenin kasvaessa hetken aikaa ihan mukavasti kunnes muutama päivä sitten tamma oli illalla erityisen vaisun oloinen. Muut oireet paljastivat nopeasti syyliseksi ähkyn ja kipulääkkeen kera tammaa taluteltiin useampi tunti. Lopulta jouduimme kuitenkin soittamaan vakioeläinlääkärimme apuun ja onneksi Gorawenin tila lähti kohenemaan.


Päiväkirjamerkintä

Voimme onneksi jo huokaista helpotuksesta koska Gorawen on alkanut vahvistua ja saamaan lisää kipinää pieniin kavioihinsa päivä päivältä. Tamman elämän alku jo varsin hutera, mutta eiköhän tämä tästä. Pikkuneiti saa nyt viettä leppoisia varsanpäiviä emänsä kanssa.


Päiväkirjamerkintä

Gobaith varsoi tänään toista kertaa ja vaikka olimme lyöneet vetoakin, että mahassa asustelee orivarsa niin sieltä putkahtikin yllättävän tummapuhuva tammavarsa. Varsa syntyi hieman etuajassa ja uusi tulokas olikin hieman heikonpuoleinen. Katsotaan miten elämä lähtee tästä rullaamaan, mutta toivon, että Goraweniksi ristitty tammavarsa vahvistuu ja ottaa elämästä vieläkin napakamman otteen.Tausta © Pixabay