virtuaalihevonen

Anfarwol Gwenledyr

KUOLLUT 11.04.2020

VH15-026-0067, om. elen (VRL-01863)
tummanruunikko welsh cob (D), tamma, 145 cm
s. 23.03.2015, kasv. Anfarwol Welsh Ponies & Cobs

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Lähes ihanteellisen ulkomuodon ja rakenteen omaava Anfarwol Gwenledyr tuli ostettua meille uudeksi siitostammaksi. Nuorena tamma rupesi kuitenkin nopeasti osoittamaan olevansa hyvin näppärä ratsu ja pian päästiinkin siirtämään kylmänrauhalliset hermot omaava Gwenledyr kisaponien tiimiin. Arkisissa toimenpiteissä, kuten harjauksessa, Gwenledyr käyttäytyy yleensä asiallisesti. Tamma nauttii erityisesti kun sitä rapsutellaan reippaasti kumisukaa pyöritellen ja tällöin se saattaa hyvin yrittää rapsuttaa takaisin. Muuten Gwenledyr ei pahemmin hae ihmisestä seuraa, tarhastakin sen saa usein hakea peränurkasta tai yrittää houkutella tamma portille päin herkuilla lahjomalla.

Ratsastettavuudeltaan Gwenledyr ei ole aina se helpoin ja mukavin, mutta kilpailutilanteessa se taistelee viimeiseen asti ja tuntuu hyppäävän lähes mistä ponnistuspaikasta tahansa. Gwenledyr tuntuu valitsevan ratsastajansa yllättävän tarkkaan ja uuden kuskin kanssa menee varmasi hetki löytää yhteinen sävel, jos sitä löytyy lainkaan. Sileällä Gwenledyrin kanssa tehokkuus on tärkeää, ei turhaa hinkuttamista ja päsmäröintiä. Homma hoidetaan ja ollaan tyytyväisiä lopputilanteeseen vaikka tulos ei olisikaan täydellinen. Tamma puree helposti kuolaimeen ja jännittyy pudottaen selkänsä liikkeestä pois, tuolloin meno ei ole silmiä hivelevää ja useimmiten tästä saa syyttää satulassa keikkuvaa ratsastajaa. Esteillä Gwenledyr on tulinen ja omia ratkaisujaan tekevä. Joskus tuntuukin, että esteradalla ratsastaja on todellakin vain matkustaja, joka hieman ohjaa tammaa esteeltä seuraavalle.
Menestys & meriitit


         17.07.2022 jälkeläispalkinto VWY-C
		 28.04.2018 palkittu VWY-II (46,5p.)
		 07.03.2017 myönnetty Champion
		 20.10.2016 kantakirjattu KTK-II (72p.)

Kilpailutiedot - Show Pony Circuit


#ID Kilpailulaji Lajipisteet Yhteispisteet
SPC-MR1-267 In-Hand 4110p. 4130p.

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH15-026-0067 Esteratsastus 100 cm 4. 1800.3p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
700.65p. 44.31p. 1099.65p. 131.98p. 329.41p.

Näyttelytulokset

25.10.2016 Adina - IrtoSERT (pt. Zafiro)
10.10.2016 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)
10.09.2016 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Sunflower's Millenium Magic
rn wD, 143 cm
Appletree's Magic Memory
trn wD, 140 cm
A.W. Magical prn wD, 139 cm
NW's Missy rn wD, 141 cm
Having Fun
rnvkk wD, 137 cm
Having Much Time evm
Funky Chicken evm
GHS Gwlân
rn wD, 143 cm
GHS Leonard
m wD, 143 cm
Power Puff evm
Lea's Little Girl evm
GHS Mitten
rt wD, 142 cm
Green Man evm
Santhe's Deep Sea evm

Emälinja: GHS Mitten (D) - Isälinja: A.W. Stallion (D)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ori Llygedyn Llwythwr, s. 10.04.2020, i. Criallt Llynsenw Llyr
tamma Llygedyn Gwenllaith, s. 24.09.2016, i. Edrychawdr Dawn

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Viimeinen etappi on edessä ja se on laatuarvosteluun valmistautuminen. Tänään Gwenledyr oli kouluvalmennuksessa, jossa hiottiin pääasiassa perusasioita ja haettiin sulavuutta teihin ja pehmeyttä poniin. Gwenledyr suoritti hienosti, mutta tuntui kyllästyvän tehtäviin ihmeen nopeasti. Valmennuksen jälkeen tamma sai jäädä karsinaanan odottamaan iltaruokaansa.


Päiväkirjamerkintä

Gwenledyrille on myönnetty vihdoinkin championin arvonimi sen näyttelymenestyksen johdosta. Vaadittavat palkinnothan tamma ansaitsi jo aikoja sitten, mutta lahopäinen omistaja ei vain muistanut anoa tammalle arvonimeä. Gwenledyr kävi tänään maastoilemassa isommassa porukassa ja oli kuulemma innostunut pukkailemaan kesken laukkaspurtin.


Päiväkirjamerkintä

Gwenledyrin varsa syntyi vihdoinkin ja vaikka alku olikin hieman kivikkoinen, niin nyt varsa sekä emä voivat hyvin. Uusi tulokas on suloinen tammavarsa. Gwenledyr vaikuttaa olevan hyvin äidillinen ja sillä on todella voimakas suojeluvietti varsaansa kohtaan, etteivät edes tutut tallityöntekijät meinaa aina päästä varsan lähelle.


Päiväkirjamerkintä

Treenit ovat saaneet hieman jäädä ja syykin on hyvä: Gwenledyr on tiineenä. Varsan isä on upea kantakirjaori Paraatiponeista ja se tulee jäämään kotiin. Gwenledyr on ollut varsin seesteisen rauhallinen koko tiineyden ajan ja toivon, että varsominenkin sujuu ongelmitta.


Päiväkirjamerkintä

Gwenledyr kengitettiin tänään ja sen kengitystä viilattiin hieman paremmaksi tamman liikkumista ajatellen. Tamma on suorittanut hienosti esteradoilla ja ruusukesijojakin on napsahdellut aina silloin tällöin.


Päiväkirjamerkintä

Gwenledyr osallistui tänään ponitammojen kantakirjaustilaisuuteen. Se esiintyi iloisen ja varman oloisesti tuomareille ja ihastutti katsojiakin kauniilla ravillaan. Päivän tuloksena on II-palkinto, johon olemme hyvin tyytyväisiä.


Päiväkirjamerkintä

Näyttelymenestystä on ruvennut tulemaan melkein ovista ja ikkunoista tämän tamman kohdalla. Se on nyt kantakirjauskelpoinen ja suunta on pian kantakirjaustilaisuuteen. Ratsun urakin etenee mukavasti ja Gwenledyr on jo startannut ensimmäisissä kilpailuissaan.


Päiväkirjamerkintä

Gwenledyrin ratsutuksen alku on sujunut hienosti. Poni hyväksyy jo ratsastajan selkäänsä vaikka jännittyykin hieman liikkeelle lähtiessä. Hiljaa hyvä tulee eikä tässä ole mikään kiire mihinkään.


Päiväkirjamerkintä

Pitkään odotettu päivä koitti ja tänään haimme Gwenledyrin kasvattajaltaan kotiin. Suht hentoinen poni oli helppo hilata traileriin ja pääsimme kotiinkin asti ehjin nahoin. Tamma pääsi karsinaansa rauhoittumaan ja nuuskimaan uuden tallin tuoksuja.


Päiväkirjamerkintä

Kävimme tänään katsomassa uutta tilausvarsaamme sen kasvattajan luona. Anfarwol Gwenledyriksi nimetty tamma oli näin kahden kuukauden iässä terhakka ja vauhdikas pikkuneiti. Se saa vielä kasvaa rauhassa emänsä kanssa ja haemme sen kotiin vasta vieroituksen jälkeen.Tausta © Pixabay