virtuaalihevonen

Llygedyn Gwenllaith

VH16-026-0099, om. elen (VRL-01863)
musta welsh cob (D), tamma, 146 cm
s. 24.09.2016, kasv. elen (VRL-01863)

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Llygedyn Gwenllaith "Gweni" on ollut nuoresta pitäen hyvin vahvatahtoinen ja vakavan oloinen poni. Se ei siedä turhaa hössötystä oikein keltään ja näyttää sen ilmeillään sekä eleillään hyvin selkeästi. Hermostuessaan Gwenllaith rupeaa heiluttamaan päätään ylös-alas ja jos tilanne ei ratkea, niin tamma on myös poistunut paikalta silkalla raa'alla voimalla. Hoidettaessa Gweni on rauhallinen, mutta on vähän hidas väistämään pyydettäessä ja jalatkin voivat nousta tahmeasti. Taluttaessa Gwenllaith ei aina haluaisi edestä ja silloin sen kaviot juurtuvat maahan, eteenpäin pääseminen vaatiikin käsittelijältä juonikkuutta huijata tamma liikkumaan. Kotioloissa Gwenllaithin kanssa puuhaaminen sujuu yleensä rutiinilla, mutta uusien asioiden kanssa kannattaa ottaa rauhallisesti ja muistaa sama rauhallisuus pitkällä pinnalla varustettuna kun poistutaan kotipihan ulkopuolelle tämän neidin kanssa.

Jo Gweniä satuloidessaan voi usein aisitia millä tuulella tamma on minäkin päivänä. Tästä kannattaakin ottaa henkinen muistilappu ja miettiä treeniä hieman sen mukaan, ettei Gwenin kanssa tarvitse painia tai vääntää. Tahallaan vaikea se ei ole tai pahapäinen, mutta herkkä tapaus, jolla tuntuu olevan kovin usein joku paikka jumissa tai hormonit solmussa. Sileällä Gwenin kanssa keveys on avain onneen tai ainakin sinne suuntaan. Kun kuski pysyy keveänä ja pehmeänä, niin tamma usein vastaa samalla mitalla kulkien kevyesti kuolaimella ja sen liikkeeseen tulee lisäjoustoa. Harjoitushetket kannattaa pitää lyhyinä ja ytimekkäinä, lopettaminen ennen kuin tilanne muuttuu vaikeaksi on useimmiten paras päätös vaikka ratsastus olisikin vasta kestänyt kaksikymmentä minuuttia. Puomityöskentely ja jumppasarjat kuuluvat Gwenin lempitreenimuotoihin ja tamma saa hyvin kannustettua koulukiemuroihinkin, jos välissä ylittää puomin tai pari. Se on jaloistaan ihmeen tarkka vaikka ruumiinmuodoltaan tamma ei ole maailman urheilullisimman näköinen, puomin kolauttelut saavatkin Gwenin usein hieman ylireagoimaan ja seuraava kerta on kunnollista kauhomista. Esteillä tamman kannattaa antaa laukata mahdollisimman isosti eteenpäin ja välttää himmaamasta sen menoa estettä lähestyttäessä. Ei ole kerta taikka ensimmäinenkään kun Gweni iskisi jarrut pohjaan ja sanoisi "hyppää ite kun nyit". Selässä hiljaa istuvan ja tammaan luottavan ratsastajan kanssa Gwen yltää usein hieman ihmeellisenkin hyviin suorituksiin.

Menestys & meriitit


		 29.10.2018 palkittu VWY-II (49p.)
		 23.09.2018 arvonimi VIR MVA Ch
		 28.02.2017 kantakirjattu KTK-I (80p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-026-0099 Esteratsastus 100 cm 4. 1821.93p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
824.48p. 5.54p. 997.45p. 16.50p. 41.18p.

Näyttelytulokset

07.09.2018 Tirion Welsh Ponies - MVA-SERT (BIS1) (pt. Kati)
07.08.2018 Koistila - IrtoSERT (pt. Welby)
11.07.2018 Mooncloud - MVA-SERT (BIS3) (pt. Vibaja)
15.06.2018 Arian Stud - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Edrychawdr Dawn
wD 147 cm, rn
KTK-I, ERJ-I, VWY-II
Eochaid Dawn
wD 147 cm, rn
Easconn Dawn wD 145 cm, rnvkk
Criallt Daere wD 148 cm, rn
Criallt Epona
wD 147 cm, m
Criallt Aled wD 151 cm, prn
Criallt Emlyn wD 150 cm, rt
Anfarwol Gwenledyr
wD 145 cm, rn
Ch, KTK-II, VWY-II
Sunflower's Millenium Magic
wD 143 cm, rn
Appletree's Magic Memory wD 140 cm, trn
Having Fun wD 137 cm, rnvkk
GHS Gwlân
wD 143 cm, rn
GHS Leonard wD 143, m
GHS Mitten wD 142, rt

Emälinja: GHS Mitten (D) - Isälinja: Apocolipto (D)
Sukua netissä neljä (4) polvea

Jälkeläiset


ei vielä jälkeläisiä!


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Gweni osallistui tänään kotitallilla järjestettyyn estevalmennukseen. Tamman kanssa on hypätty viime aikoina hyvin säästeliäästi ja varoen eikä Gweni ole startannut kilpailuissakaan hetkeen, joten valmentajan silmän alle pääseminen oli erinomainen juttu. Verryttelyssä tammalla olisi piisannut vauhtia vaikka kuinka ja se aiheutti omaa showtaan katsojille näkemällä mörköjä joka toisella askeleella. Sileällä saimme hyviä neuvoja miten Gwenin ratsastettavuutta voi vielä hioa, että tamma on paremmin avuilla esteiden seassa, mutta varsinkin kuski saa olla oman kroppansa kanssa tarkkana, ettei häiritse herkkää tammaa. Hyppäämistä aloitellessa Gweni tuntui olevan jo valmis lopettamaan, mutta liikkui kuitenkin vielä ilman puskemista ja hypytkin olivat suht sujuvia. Lopettelimme tamman kanssa hieman keskenkaiken, että sillä pysyi hyvä tuuli yllä.


Päiväkirjamerkintä

Gwenllaith osallistui tänään Mooncloudissa järjestettyihin welshponien rotunäyttelyihin. Tamma on treenannut ja kilpaillut nyt ahkerasti estepuolella, joten pieni lomalle siirtyminen näyttelyiden muodossa teki sille varmasti hyvää kun Gwenillä on aina joskus tapana hieman kyllästyä. Gweni matkusti rauhassa, mutta joutui häntäpyykille saavuttuamme tapahtumapaikalle, tästä tamma ei sitten perustanut yhtään ja sillä oli mahdottoman hapan ilme. Tamman luokassa oli reipas osallistujamäärä ja temperamentikkaita tammoja useampikin mukana, hetkittäin kehässä meinasikin tulla hieman ahdasta eikä Gweni päässyt mielestäni esittämään liikkeittään kunnolla. Tuomari pohti sijoituksiaan hetken ja sitten otti Gwenin ykköspaikalle, milloin allekirjoittanut meinasin lentää pyrstölleen. Taistelu ruusukkeita ja kukkapuskista jatkui best in show-kehässä, jossa Gwenllaith pääsi onneksi liikkumaan kunnolla ja iloksemme tuomari sijoittikin tamman BIS3-sijalle.


Päiväkirjamerkintä

Gwenin kanssa on sujunut ihan mukavasti ja honkkelista varsasta on kasvanut jo varsin edustava poni. Tänäaamuna Gweni joutui/pääsi puunattavaksi heti aamuheinät syötyään ja vajaan tunnin päästä olimme ja pakanneet muutaman ponin rekan kyytiin körötelleen kohti näyttelypaikkaa, joka oli tällä kertaa Arian Stud. Saavuimme paikalle kerrankin aikataulussa ja ponit otettiin ulos jaloittelemaan samalla kun kävin toimistossa ilmoittamassa saapumisestamme. Gweni oli varsin hermostunut eikä olisi malttanut seistä sitten yhtään paikoillaan kun tallityttö yritti saada sen hännästä muutamia kuivikkeen palasia pois. Tamma saikin talsia eestaas siihen asti, että oli sen vuoro astua kehään tuomarin silmien eteen. Gweni esiintyi kohtalaisesti ja oli luokkansa kärkipäässä vaikka ei saanutkaan loppukehästä kovin kummoista menestystä.


Päiväkirjamerkintä

Teimme jokin aika sitten melko radikaalin ratkaisun, jota olen miettinyt maatessani öisin hereillä. Päädyin ilmoittamaan Gwenin ja muutaman muun reilun 3-vuotiaan ponin mukaan ponikantakirjan arvostelutilaisuuteen ja kieltämättä tämä on saanut hieman jännitystasoja nousemaan kun ikinä ei oikein osaa sanoa mitä tuomarit pitävät hieman raa'an oloisista nuorista. Ponit oli puunattu jo suunnilleen esiintymiskuntoon ja liikkumista harjoiteltu pariin otteeseen niin, että aamulla saimme vain kiskaista loimet poneilta pois niiden syödessä aamuruokiaan, jonka jälkeen olimme jo pian matkalla. Gwenin vuoronumero oli osallistujien loppupäässä ja tamman rauhallisena pitäminen ei ollut helpoimmasta päästä kun se hieman hermostui tammakaverinsa poistuessa näköpiiristä. Tuomarien edessä Gwenllaith tuntui hieman rauhoittuvan ja seisoikin ryhdikkäästi, mutta on myönnettävä, että shokki oli suuri kun tuomaripaneeli julisti, että musta palluramme palkitaan I-palkinnolla.


Päiväkirjamerkintä

Olimme hieman unohtaneet kaiken vilinän ja kiireen keskellä, että Gwenledyrin varsominen lähestyi. Tamma ei näyttänyt mitään selkeitä merkkejä ja oli käytökseltään oma itsensä ihan viime metreille kun tallityöntekijä bongasi sen tarhassa olevan pusikon takaa makuullaan. Tuossa vaiheessa varsa oli puoliksi ulkona ja muutama muu poni oli vahtimassa toimitusta kohteliaan välimatkan päässä. Tumma varsa putkahti pihalle ja Gwenledyr pinkasi pystyyn lähes heti ja näytti siltä, että se poistuu paikalta. Äidinvaisto taisi kuitenkin toimia ja tamma nuuski varsaansa pitkään ennen kuin nuoli sitä pienen hetken. Tässä vaiheessa saimme Gwenledyrin napattua kiinni ja tamma sekä varsa siirrettiin tallin puolelle. Varsa oli varsin heikonoloinen ja illalla eläinlääkäri kävikin vierailemassa ennen kuin saimme Gwenllaithiksi nimetyn varsan tissille saakka onnistuneesti.Picture © Kuvaaja ei haluaan nimeään esille - Tausta © Pixabay