virtuaalihevonen

Pencalow Iola

KUOLLUT 17.06.2018

Synt.aika 04.12.2016 Rekisterinumerot VH16-026-0168
Rotu, sukupuoli welsh cob (D), tamma Väri, säkäkorkeus musta, 147 cm
Omistaja / kasvattaja elen (VRL-01863) / Pencalow Lajipainotus Esteratsastus (110 cm)

» Näytä luonne «

Pencalow Iola ostettiin meille jo ennen vieroitusikää ja pitkältä tuntuneen kuuden kuukauden jälkeen melkein vasta vieroitettu pikkuneiti haettiin meille. Iola on energinen ikiliikkuja, joka ei pahemmin viihtyisi muualla kuin ulkona isolla laitumella, josta se näkee kaikki tallipihan tapahtumat. Iola on myös kovin utelias ja tämä ominaisuus on vienyt tamman muutamaan tukalaan tilanteeseen, joista se on sitten pitänyt pelastaa. Onneksi Iolaa ei tarvitse olla paikkailemassa jatkuvasti, vaikka tamma onkin tallimme tapaturmille alttiimpia poneja. Iolan hoitaminen ja harjaus on useimmiten helpointa kun tamma saa olla vapaana karsinassaan ja etsiä sen paikan missä se haluaa seistä. Iola ei ole vetopaniikkinen hermokimppu, mutta se ei välitä pahemmin olla kiinni sidottuna ja "rajoitettuna". Iola onkin jo oppinut seisomaan pesupaikalla hienosti irrallaan, riimunnaru vain kaulalla roikkuen.

Selästä käsin Iolan pirskahteleva energia pitää osata suunnata tärkeisiin asioihin, mutta tämä ei aina ole todellakaan helppoa. Iola kuikuilisi usein mielellään myös kentän ulkopuolisia tapahtumia ja meno ei ole tietenkään kovin tasaista kun ponin huomio on muualla kuin ratsastajan avuissa. Kikkakolmonen on helppo Iolan kanssa, nopeasti muuttuvilla tehtävillä ponineidin keskittyminen pysyy useimmiten tehtävässä eikä aitojen ulkopuolella vaikka herpaantumisiakin tapahtuu aina joskus. Iolalla on hienot liikkeet, mutta sen näyttävän näköinen ravi on miellyttävä istua kunhan kuskilla on edes jonkinlainen hallinta keskivartalostaan. Hypätessä Iola on kuin ilotulite, esteiden väliin voi mahtua aina joskus sivuloikkia tai pieniä pukkeja vinkaisujen säestämänä.

Menestys & meriitit


		 20.05.2018 palkittu VWY-III (37,5p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-026-0168 Esteratsastus 110 cm 5. 2056.44p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
973.69p. 00p. 1082.75p. 100.50p. 00p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Cawodydd Llew Ianto
wD 149 cm, m

Champion
Hhaston Llew Idefix
wD
Diffhyrid wD
Gwendolyn wD
Cawodydd Siani
wD
Pryderi wD
Churchhill Sjia wD
Glyndyfrdwy Ionor Heulyn
wD 150 cm, kmo
Penbryn Rhun Aedd
wD
Penbryn Mael Ifor wD
Elenid Arianrhod wD
Llyngarth Rhiannon
wD
Aeron Arnallt Iago wD
Hydref Gwenydd wD

Emälinja: Glyndyfrdwy Ionor Heulyn (D) - Isälinja: Cawodydd Llew Ianto (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


ori Llygedyn Miragl Ioncyn, s. 10.05.2018, i. BF Mil Primax
ori Llygedyn Rheged Lwc, s. 10.03.2017, i. Cennydd Merfyn


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

» Näytä merkinnät «

Päiväkirjamerkintä

Puomijumppaa, kun kerrankin maneesi oli sadepäivänä suht ruuhkavapaa. Iola tuntui tykkäävän vaikka olikin kömpelön tuntuinen alkuun. Tamma pääsi myös laukkaamaan kunnolla ja esittelikin oikein hienoa, pyöreää laukkaa.


Päiväkirjamerkintä

Iola varsoi! Se pitkitti varsomista todenteolla ja sitä on vahdittu haukan tavoin jo monta viikkoa. Tulokas on suloinen orivarsa.


Päiväkirjamerkintä

Iola pääsi tänään hyppäämään kilpailuissa. Tamma osallistui kahteen luokkaan, mutta hylättiin toisessa kumoonratsastuksen takia. Iola ja ratsastaja voivat tapahtumaan nähden hyvin.


Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmennus, joka meni kyllä ihan penkin alle kuskin vuoksi. Iola oli mukavan herkkä, mutta samaan aikaan suustansa vahva ratsastettava. Kentän pohja kovin upottava, Iola väsyi nopeasti.


Päiväkirjamerkintä

Iola on saanut nyt lomailla kilpailemisesta jonkin aikaa ja tänään siltä raspattiin hampaat. Suussa oli kyllä työtä ja eläinlääkärillä meni sen kanssa heti. Iola käyttäytyi onneksi hyvin vaikka rauhoittavan vaikutuskin alkoi hälvetä.


Päiväkirjamerkintä

Estevalmennus, jonka aiheena olivat jumppasarjat. Iolalla tuntui olevan hauskaa ja treenin lopuksi se näytti tyytyväiseltä. Tämä poni on kyllä hauska hyppykaveri.


Päiväkirjamerkintä

Meille kävi tässä pieni haaveri, jossa Iola oli osallisena. Olimme näyttelyreissulla ja yksi poneista onnistui hyppäämään trailerin etupuomin päälle. Tämän jälkeen Iolakin ollut paljon varovaisempi ja arempi matkustaja.


Päiväkirjamerkintä

Iolalla oli tänään varusteet päällään ensimmäistä kertaa. Hämmennys näkyi sen koko olemuksesta, mutta totuteltuaan tunteeseen hetken aikaa niin satulakin oli OK. Harjoitukset jatkuvat ja toivottavasti pian pääsemme ensimmäistä kertaa selkään.


Päiväkirjamerkintä

Iola haettiin tänään kotiin. Tamman lastaaminen vei lähemmäs kaksi tuntia, mutta lopulta saimme luukut kiinni ja kotimatka saattoi alkaa. Onneksi Iola matkusti hienosti ja pääsi loppupäiväksi vielä tarhailemaan.


Päiväkirjamerkintä

Iola saapui tänään taloon kun allekirjoitin tamman kasvattajan kanssa kauppakirja- ja omistajanvaihdospaperit. Tamma on erittäin hienosukuinen ja luonteeltaakin itseäni miellyttävä. Katsotaan mihin päädymme tämän ponineidin kanssa, mutta nyt alkuun se saa kasvaa rauhassa.Tausta © Pixabay