virtuaalihevonen

Moonrise's Iridescence

KUOLLUT 17.06.2018 lopetettu vaikean ja parantumattoman jännevamman vuoksi.

VH16-026-0065 / SPC-MR2-77
om. elen (VRL-01863)
rautias welsh cob (D), tamma, 145 cm
s. 15.08.2016, kasv. Moonrise (GB)

Koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

Moonrise's Irisdescence, eli tutummin Iris, muutti meille kasvattajaltaan vieroituksen jälkeen. Pikkutamma on varsin luonteikas eikä ole kovinkaan palvelualtis yksilö, sen kanssa onkin saanut vääntää ihan jo perusasioista lähtien. Kun palikat loksahtavat paikoilleen ja tamman kanssa synkkaa, on se varsin miellyttävä käsitellä ja utelias tapaus. Muuten Iris antaa helposti itsestään varsin happaman ensivaikutelman eikä se ole myöskään mikään taskuja kuola lentäen ryöväävä herkkuturpakaan.

Ratsuna Iris on usein hieman muissa maailmoissa haahuileva ja sitä pitääkin herätellä perustehtävillä tähän hetkeen ja löytää kultainen keskitie ilman, että tamma vetää hernettä sieraimeensa patistelusta. Se on pehmeä ja kevyt ratsastaa kun tamman kanssa löytää sopivat asetukset. Tässä hakemisessa ja säätämisessä voi helposti mennä huonoina päivinä lähes tunti ja vasta loppuvaiheessa Iristä pääsee työstämään kunnolla. Kärsivällisyys onkin todellakin hyve tamman kanssa, mutta se kyllä palkitseekin ratsastajaansa ollessaan parhaimmillaan.

Menestys & meriitit


		 20.05.2018 palkittu VWY-II (40p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH15-026-0056 Kouluratsastus III A 4. 1882.5p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 1124.40p. 758.10p. 00p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Fear Of The Dark
rt wD, 148 cm

VIR MVA Ch
The Darkness
evm
Dracula evm
Queen Of Disaster evm
Honey
evm
Angel Of Death evm
Shamina evm
Alice In Wonderland
rt wD, 145 cm
Caramba
evm
Fantacy evm
Future's Promise evm
Alicia
evm
Miracle For You evm
Lisa evm

Emälinja: Alice In Wonderland (D) - Isälinja: Fear Of The Dark (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Edwy Igraine, s. 03.03.2017, i. Glanmor Edwyn
tamma Llygedyn Brithni, s. 17.02.2017, i. Blaenllechau Twm Ffawr

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Homma rupeaa vihdoinkin olemaan purkissa kun Iriksellä on kasassa reippaasti yli 20 ruusuketta killumassa toimiston seinällä. Olen hyvin ylpeä siitä mihin tamman kanssa on päästy kommervenkeistä huolimatta, hiljaa hyvää tuli kuin tulikin. Toivottavasti laatuarvostelutuomarit tykkäävät tammasta yhtä paljon kuin minä itse.


Päiväkirjamerkintä

Kilpailuareenoiden kiertämistahti on Iriksen kanssa hieman takkuillut tammaa kiusanneen ilkeän viruspohjaisen yskän vuoksi. Pikkuhiljaa tamman kunto alkaa olemaan taas paremman puolella ja treenit jatkuvat. Haaveissa kun olisi saada Iris jossain vaiheessa niinkin valmiiksi, että sen voisi ilmoittaa mukaan johonkin laatuarvostelukarkeloon.


Päiväkirjamerkintä

Vihdoinkin olemme päässeet Iriksen kanssa tositoimiin ja kilpakentille! Tamma aloittelee hyvin varovasti helpoista pikkuluokista, mutta katsotaan mihin rahkeet oikein riittävät. Iris on kehittynyt viime aikoina huimin harppauksin ratsun vaikka olikin melkoisesti jäljessä ikäluokastaan varsomisten vuoksi. Nyt keskitytään treenaamiseen ja toivotaan hippunen onnea kilparadoille.


Päiväkirjamerkintä

Iriksen toinen varsa syntyi viime yönä ja varsominen sujui viime kertaiseen verrattuna erinomaisesti. Tälläkin kertaa tulokas on tamma ja se lähtee uuteen kotiinsa vieroituksen jälkeen. Edellinen kakara, Brithni, on vieroitettu jokin aika sitten, mutta joutuu nyt toisaalla, että pikkusisko saa olla rauhassa.


Päiväkirjamerkintä

Niin Iris kuin myös sen tammavarsa Brithni voivat hyvin. Varsa on varttunut jo huimasti ja Iris käy jo ajoittain omissa treeneissään varsan leikkiessä muiden kanssa. Sattumalta kävi niin, että Iris astutettiin uudestaan varsakiimaan ja se jatkaa mammalomailua vielä tovin, mutta liikunnalla pidetään kuntoa yllä.


Päiväkirjamerkintä

Pitkä yö takana ja vihdoinkin pystyy hengähtämään kun emä ja varsa ovat kumpikin paremmin voivia. Iriksen ensimmäinen varsominen ei todellakaan mennyt kuin oppikirjasta ja omien taitojen loputtua kesken oli eläinlääkäri kutsuttava auttamaan nopeasti väsyvää tammaa. Pelkäsin kuollakseni, ettemme saa elävää varsaa, mutta luojan kiitos eläinlääkärin tarpeeksi käänneltyä ja vedettyä pahnoille tupsahti tammavarsa. Toivottavasti näin vaikeaa varsomista ei tule taas hetkeen, stressitasot nousevat pilviin näin omistajan asemassa olevalla.


Päiväkirjamerkintä

Yksi etappi Iriksen elämässä alkaa olla lopuillaan. Tamma on nyt sisäänratsastettu ja tiineenä ensimmäistä kertaa. Idea Iriksen astuttamisesta tuli hieman sattumalta, mutta tarkemmin ajateltuna tuntui fiksulta kun tamma on hitaasti kehittyvää tyyppiä. Nyt tamma saa kasvatella pullaansa ja ottaa rennommin. Töihin se palaa varsomisesta toivuttuaan.


Päiväkirjamerkintä

Iris on kasvanut ja vahvistunut jo hurjasti sekä rupeaa jo pikkuhiljaa näyttämään kunnolliselta ponilta karvaisen eriparipeikon sijasta, Tänään harjoittelimme nuoren neidin kanssa selkään nousemista ja paikoillaan seisomista. Alkuun sujui hienosti eikä Iris ihmetellyt tekemisiämme sen kummemmin, mutta tamman pinna loppui varsin nopeasti. Palautin tamman vielä kerran asemiin ja punttasin stunttikuskimme satulaan. Pieni hetki ihmettelyä, sokeria ponille ja alas. Iriksen esikoulu sujuu hienosti!


Päiväkirjamerkintä

Kalenteriini oli merkitty jo viikkoja aiemmin "Iriksen haku kotiin!" ja tänään todella oli se päivä. Moonriseen saavuttuamme hoidimme ensin paperityöt loppuun ja sitten lastaamaan hieman yli seitsenkuista Iristä. Pikkuneidillä oli trailerissa mukana mounttitammani Mona seurana, ettei matkanteko yksinään ala kammottaa liikaa. Kotona olimme vasta myöhään illalla ja Iris vietiin suoraan karsinaansa ilman sen kummempia tervetuloseremonioita.


Päiväkirjamerkintä

Matkustin tänään pidemmän aikaa kun suuntanani oli Moonrise ja siellä jokin aika sitten syntynyt tammavarsa. Jutun jujuna oli vielä sellainen, että olin varannut tuon varsan jo ennen sen syntymää ja tänään pääsisin ensimmäistä kertaa tutustuman uusimpaan ostokseeni. Moonrisessa odotti emänsä Allin vierellä varsin terhakka pikkuneiti, joka oli jo nimetty Moonrise's Iridescenceksi. Kotiuttamista pitää vielä odotella hyvä tovi kunnes varsa on vieroitusikäinen. Onneksi kotona on useita poneja joiden kanssa riittää puuhaa varmasti.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay