virtuaalihevonen

Llestri Gwerthfawr Dawn

VH17-025-0051, om. elen (VRL-01863)
ruunikko welsh cob-tyyp. poni (C), tamma, 130 cm
s. 17.02.2017, kasv. Paraatiponit

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Tämä kaunis ja terhakka ponitamma muutti omistukseeni kevään korvalla vuonna 2017. Olin jo pitkään haaveillut tilausvarsasta, jonka emä olisi oma kasvattini Cedion Llestri Ariane. Lempinimen keksiminen oli mieltäraastavan vaikea tehtävä, mutta erään tallitytönheitukan ehdotuksesta pikkutamma nimettiin Kupposeksi emänsä epävirallisen lempinimen (Lautanen) kunniaksi.

Kupponen on nauruhermoja kutittelevan kekseliäs ja fiksu poni, joka usein järjestää ylimääräistä ohjelmaa kyllästyessään kaavoihin kangistuneisiin päivärutiineihinsa. Se on yllättävän näppärä konttaamaan, oli sitten kyse aidan ali konttaamisesta kun ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen tai muuten vain polvistumisesta esimerkiksi kesken kuljetuksen trailerin kyydissä keikkuessa. Hoidettaessa tamma on yleensä harhaanjohtavan seesteinen ja seisoo paikoillaan ilman kuormaliinoilla kiinnittämistäkin. Meno lähtee yltymään kun Kupposelle isketään satula selkään ja vielä ratsastaja keikkumaan kyytiin koristeeksi. Taluttaessa Kupponen on hätähousu ja tyhjänpäiväinen nykiminen ei aiheuta mitään reaktiota. Reippaan tamman kanssa kannattaakin joko kävellä reippaasti tai ottaa pieneksi jarruksi naru turvan ympärille. Sopusoinnun säilyttämiseksi suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa.

Kuten jo aiemmin mainitsin niin Kupponen kerää mukavasti kierroksia liikkeelle lähtiessään varsinkin kun satulaan kiipeää peloton pilotti. Peruskoulutuskauden aikana Kupponen oli vielä rauhallisen puoleinen ja yllättävän varma ihmeellisissäkin tilanteissa. Joku kuitenkin muuttui kun tamma siirtyi kilpaponin kuumottavaan treeniin, Kupposelle jäi niiltä ajoilta ilmeisesti kierrosmittari jumiin ja tamma on melkoinen ruutikavio. Kouluratsastus kiemuroineen ja käännöksineen on Kupposen kanssa ihan mukavaa niin kauan kunnes laukataan. Laukasta toipuminen tapahtuu vasta kun kuski hyppää satulasta pois ja tamma pöhöhtää tyytyväisenä. Työmoraali pikkutammalla on ihmeen hyvä, treeni pitää vain hillitä mahdollisimman lyhyeksi ja tehokkaaksi lisäten vielä mukaan maastoilua mahdolllisimman paljon. Hypätessä Kupponen on kuin pieni kumipallo, joka sinkoilee esteiden yli korvat tanakasti hörössä. Esteiden koristeet saattavat olla tamman mielestä joskus mörköjen asuinpaikkoja ja se voi hyvin yrittää kaartaa niitä karkuun juuri ennen ponnistusta. Napakalla karjaisulla este kuitenkin ylittyy ja matka jatkuu.


Menestys & meriitit


		 20.08.2018 kantakirjattu KTK-II (72p.)
		 20.05.2018 palkittu VWY-III (39p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-025-0051 Esteratsastus 100 cm 5. 000p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
000p. 000p. 000p. 000p. 00p.

Näyttelytulokset

23.04.2020 Susiraja - MVA-SERT (pt. Lissu T.)
11.12.2018 Ponitila Adina - MVA-SERT (pt. Miia-Maria)
05.08.2018 Koistila - IrtoSERT (pt. Welby)
15.06.2018 Arian Stud - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Anfarwol Bren Llwyd
prt wC, 127 cm
Caerau Welsh Briar
rt wC, 136 cm
VWY-II
Carreg Canwr evm
Tawchmôr Tywysoges Nance evm
Revel Celtic Girl
km wA, 114 cm
Firettack evm
Clan Isabelle evm
Cedion Llestri Ariane
km wC, 128 cm

VPA1, VWY-III
Caithwrn Llwydnos
km wC, 131 cm
VWY-II
Gweirryn Dai Llwyd evm
Caithwrn Ffawd evm
A.V. Cinderella
km wA, 117 cm
Ch
No Plan To Save evm
White Beatyful evm

Emälinja: A.V. Cinderella (A) - Isälinja: Caerau Welsh Briar (C)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ori Llygedyn Golden Dragon, s. 11.04.2020, i. Llygedyn White Wyvern
tamma Cedion Efydd Ffiolau, s. 16.07.2018, i. Rhoscfflach Cerych

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Todella pitkästä aikaa taas kisaradoilla! Kuppis on treenannut viimeisen puolitoista kuukautta ja alkaa olla hyvässä iskussa. Tänään pikkutamma hyppäsi 100 cm luokan ja toi vielä ruusukkeekin kotiin.


Päiväkirjamerkintä

Kuppis joutui tänään eläinlääkärin käsiteltäväksi. Tammalla on ollut kremppaa siellä sun täällä ja liikkuminen on näyttänyt hieman vaivalloiselta. Syytäkin löytyi ja nyt Kupponen saa lomailla hetken aikaa.


Päiväkirjamerkintä

Tamma on saanut hieman vapaata treenien lomassa. Tänään Kuppis olikin ihan kuran peitossa ja ei olisi millään halunnut antaa tarhasta kiinni. Onneksi porkkanan tuoksu oli ponille liian ihana houkute.


Päiväkirjamerkintä

Kuppis oli tänään mukana kilpailemassa. Matka sujui hienosti ja verryttelyssäkin tamma oli OK. Radalla vauhti meinasi nousta hattuun ja muutama kurvi koitua ratsukon kohtaloksi, mutta suorittivat nopean nollaradan.


Päiväkirjamerkintä

Kuppiksen aamutarhailu keskeytyi tänään kegityksen vuoksi. Tamma ei olisi millään halunnut tulla talliin, saatika sitten seistä paikoillaan jalka ilmassa. Lopulta uudet monot olivat onneksi tiukasti jalassa ja nyrppänokkatamma pääsi takaisin ulos.


Päiväkirjamerkintä

Nuorien ponien kouluvalmennus omassa maneesissamme. Kuppiskin osallistui ja oli alkuun varsin tohkeissaan kun maneesissa oli tavallista enemmän porukkaa. Tamma suoriutui tehtävistä ihan mukavasti, mutta keskittymiskykyä tarvitaan vielä lisää roppakaupalla.


Päiväkirjamerkintä

Kupposen ratsutus on sujunut ihan mukavasti ja ratti sekä jarrut löytyvät jo. Ensimmäinen maastolenkkikin koitti tänään ja lyhyt reissu sujui hienosti. Tallipihaan palatessa pikkutamma hieman kummasteli roskalaatikoita, mutta otti onneksi esimerkkiä rauhallisista, vanhemmista poneista.


Päiväkirjamerkintä

Kuppis pääsi tänään tutustumaan tarkemmin erilaisiin varusteisiin. Tamma ei ollut moksiskaan oikein mitään ja tästä innostuneena se pääsikin vielä opettelemaan ohjasajon saloja hetkeksi. Kuppis hokasi nopeasti eteenpäin pyytävät avut ja pysähtyminen sujui ainakin sinne päin.


Päiväkirjamerkintä

Kuppis haettiin tänään kotiin! Kiljuva poni oli helppo lastattava, senkusta nostettiin kyytiin ja luukut kiinni. Kotonakin tamma jatkoi äänekästä eloaan ja rauhottui vasta iltatallin aikoihin.


Päiväkirjamerkintä

Dani soitteli minulle aamutuimaan, että Bambi oli varsonut aamun varhaisina tunteina ja toiveenikin toteutui kun tulokas oli tamma! Kaahasin aamutallin jälkeen Paraatiponeihin ihailemaan uuttaa tulokas. Voi että, siellä minua odotti pienikokoinen ruunikko varsa, joka kurkisteli ujosti emänsä takapuolen takaa.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay