virtuaalihevonen

Llygedyn Hâf Limrig

VH17-026-0079, om. elen (VRL-01863)
tummanruunikko welsh cob (D), ori, 149 cm
s. 20.02.2017, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

Llygedyn Hâf Limrig on kotiloloissa useimmiten lempinimellä Limppu kulkeva komea D-sektion welshori. Se on kovin utelias ja aina tervehtimässä tulijaa tarhan aidalla tai karsinansa ovella. Limppua eivät tunnu hätkäyttävän traktoritkaan tai tallissa käytettävä painepesurikaan, pikemminkin ori olisi aina menossa tutkimaan uusia asioita lähempää. Käsiteltäessä Limppu on herkkä reagoimaan ja väistää ihmistä hyvin herkästi, joskus liiankin ja oria joutuu palauttamaan takaisin paikoilleen. Limppu on niitä poneja, joiden kanssa ei kannata toimia, jos käsittelijällä on huono päivä. Herkkä poni hämmentyy kireästä ilmapiiristä ja mee herkästi lukkoon, jolloin edes kavioiden nosto ei suju sujuvasti. Vieraissa paikoissa Limppu on yhtä kotonaan kuin omassa karsinassaan, tämä tekeekin orin kanssa matkustamisesta hyvin helppoa ja Limppu on aina se poni, joka vaihtaa karsinaansa tarvittaessa ja on ori jopa viettänyt yönsä rekassakin.

Ratsuna Limppu on hauska ja orin satulassa harvat pystyvät istumaan suu mutrussa. Se liikkuu varsin ilmavasti ja isosti, joten vatsalihastreeni on useimmiten taattu ja harvoilla hyppykerroilla ainakin saa pidellä kynsin ja hampain kiinni, että kuski pysyy mukana orin mielikuvituksellisissa loikissa. Apuihin Limppu reagoi nopeasti ja joskus tarjoaa lisääkin kuin sanoen "osaan tällaistakin, kato, kato!". Hienovaraisuus onkin valttia Limppua ratsastaessa ja ori pitää niin kuin houkutella ryhdikkääksi ja kunnolla ohjan sekä pohkeen väliin ilman, että se ylireagoi tarjoten kaikki temppunsa kerralla. Maastossa Limppu on erinomainen vetohevonen ja kulkee reippaana eteenpäin vaikka takana olisi hermoheikko tammanheitukka. Orista löytyy varmasti ainakin yksi vaihde lisää kun päästää laukkaamaan metsäteille ja se ei säpsähtele oikeastaan mitään mitä eteen voi sattua.


Menestys & meriitit


		 02.05.2020 palkittu VWY-II (42,5p.)
		 20.10.2018 kantakirjattu KTK-I (80p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0079 Kouluratsastus III A 5. 2488.88p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 1112.90p. 1375.98p. 00p.

Näyttelytulokset

06.09.2018 Lloeren Welsh - IrtoSERT (pt. Catia)
07.10.2018 Tirion Welsh Ponies - IrtoSERT (pt. Miia-Maria)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Rowen Lad
rt wD, 145 cm
Alexander
evm
Bibb evm
Esay Gumfreston evm
Porthmadog Bedelia
evm
Newiyn Coraf evm
Llanwndan evm
Gwimyndd Gwawr
rn wD, 147 cm

VWY-II
Gwimyndd Gwalia
evm
Raeth Dunin evm
Gwimyndd Serlath evm
Claerllaen Moonlight
evm
Llechwedd Baron evm
Bliachwyn Clarissa evm

Emälinja: Gwimyndd Gwawr (D) - Isälinja: Rowen Lad (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


Ei vielä jälkeläisiä


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Taukoa kilpailuista on päässyt jo tulemaan sen verran paljon, että allekirjoittanutta kieltämättä jännitti kamalasti kun Limppu starttasi tänään pitkästä aikaa helpon A:n luokassa. Olimme matkustaneet poniemme kera kouluratsastuskilpailuihin ja hieman sattumalta Limppukin tuli mukaan. Verryttelyssä ori oli varsin energisenä menossa ja puksutti menemään välittämättä kovin kummoisesti ratsastajan tekemistä puolipidätteistä. Verryttelyyn mennyt aika pidettiin lyhyenä ja ratsukko pääsi juuri ajallaan radalle oman suorituksensa pariin. Alkutervehdyksestä lähtien Limppu näytti siltä, että nyt viedään muilta rusinatkin pullasta ja liikkui hienosti vastaten apuihin saumattomasti. Ratsukko saikin erittäin hyvät pisteet ja jännäsimme luokan loppuun saakka pysyykö ykkössijoitus. Pysyihän se ja Limppu patsasteli palkintojenjaossa hienon ruusukkeen kanssa.


Päiväkirjamerkintä

Limppu osallistui tänään Tirion Welsh Poniesin tiluksilla järjestettäviin welshponien rotunäyttelyihin. Matka tapahtumien keskipisteeseen oli lyhyt ja Limpun lisäksi mukanamme oli neljä muuta welsh cob-oria. Poneja oli puunattu eilinen ilta oikein olan takaa, tummanpuhuva Limppukin kiilsi auringossa näyttäen varsin upealta seisoessaan ryhdikkäästi ja korvat terävästi pystyssä. Limppu osallistui aikuisten orien luokkaan ja oli ensimmäisten joukossa kehävuorossa. Ori esiintyi varsin vahvasti ja liikkuikin hyvin, mutta valitettavasti tuomari tälläkään kertaa tuntunut vakuuttuvan orista vaan sen eteen kiilasi useampi, kylläkin hieno, ori. Limppu putosi tuossa vaiheessa pois loppukehän palkintokahinoista, joten se sai ottaa rennosti muutaman tunnin kunnes muutkin orit oli saatu arvosteltua. Onneksi muutama muu poneistamme onnistui saamaan ruusukesijojakin.


Päiväkirjamerkintä

Limpun kanssa osallistuttiin tänään kouluvalmennukseen kotitallilla. Ori on treenannut viime aikoina paljon vain kotosalla oman vakioratsastajansa kanssa, joten ihan kunnollinen valmennus oli varmasti paikallaan jo. Lämmittelyssä Limppu oli menossa korvat hörössä ja varsin terhakkaan oloisena. Valmennuksessa oli paljon ratsukoita ja hetkittäin tilaa oli vähän, mutta Limppu käyttäytyi erittäin fiksusti. Valmentaja korjaili hieman Limpun kuskin istuntaa ja orissa huomasi nopeasti kuinka sen rupesi kantamaan itseään hieman paremmin ja askeleeseen tuli mukavaa lisäjoustoa. Laukassa Limppu kuumeni hieman liikaa ja tarjosi sitten laukanvaihtoja hiljentämisen sijasta. Valmennus venyi hieman ajateltua pidemmäksi ja sen päätyttyä Limppu pääsi vielä läheiselle metsäpolulle loppukävelyille, jonka jälkeen oli aika kiittää oria hienosta tsempistä.


Päiväkirjamerkintä

Limpulla oli tänään rauhallinen päivä, joka alkoi ensin kengityksessä seisoessa. Oria tuntui kyllä enemmän kiinnostavan ulko-oven toisella puolella tapahtuvat asiat ja yritti kuikuilla oviaukosta nähdäkseen ulos. Kengityksen jälkeenkään Limppu ei vielä päässyt ulos vaan seuraavaksi oria huoltamaan saapui hieroja. Limppua on nyt ratsastettu hieman tiivimmällä aikataululla ja kilpailukauden aloitus siintää horisontissa, joten nyt oli hyvä aika hieman varmistella missä kunnossa ori on. Alkuun Limppu oli hieman jännittynyt hierojen otteen alla, mutta rentoutui varsin nopeasti. Kipeitäkin kohtia löytyi muutama ja saimme hyvät jumppaohjeet jumien pois saamiseksi mahdollisimman pian. Hieronnan jälkeen Limppu loimitettiin ja oripoika pääsi vihdoinkin ulkoilemaan. Tarhassaan se painua kyllä suoraan kaivelemaan heinänkorsien jämiä, joten herralla taisi vain hieman maha kurnia.


Päiväkirjamerkintä

Gwawrin ja Limpuksi nimetyn orivarsan päivät ovat sujuneet leppoisasti ja pienehkönä syntyneestä Limpusta on kasvanut hieno nuori poni. Olemme jo muutaman viikon pitäneet Gwawria ja varsaa erossa toisistaan päivät ja tänään Limppu siirrettiin pysyvästi varsapihattoon. Sattumalta kävi niin, että Gwawr näki varsansa tarhastaan ja johan siitä alkoi huutokonsertti. Emä huusi varsaansa ja toisin päin. Tamma jatkoi huutelua vielä hetken aikaa kun Limppu oli poissa näköpiiristä, mutta onneksi rauhoittui syömään eikä ole enää hermoillut.


Päiväkirjamerkintä

Aamu valkeni kylmänä ja aamutalli muuttui melkoiseksi häsellykseksi kun huomasimme Gwawrin varsoneen etuajassa. Varsa oli luojan kiitos hengissä, mutta hieman pöllämystyneen oloinen ja yhä maate karsinan pahnoilla. Päivän mittaan pikkuherra alkoi onneksi piristymään ja saimme sen hyvissä ajoin vielä saamaan ensimaitonsa emältään. Eiköhän tämä tästä, emä ja ja varsa voivat kumpikin tilanteeseen nähden hyvin.Picture © Kuvaaja ei haluaan nimeään esille - Tausta © Pixabay