virtuaalihevonen

Pencalow Llewellyn

KUOLLUT 03.05.2020

VH18-026-0048, om. elen (VRL-01863)
musta welsh cob (D), ori, 145 cm
s. 15.05.2018, kasv. Pencalow

Estepainotteinen (90 cm)

» Näytä luonne «

Pencalow Llewellyn eli tutummin Leevi ostettiin meille kasvattajan järjestämästä myyntitilaisuudesta. Ilmavasti liikkuva varsa kiinnitti huomioni tullessaan emänsä kanssa esittelyvuoroon ja päädyin jättämään Leevistä tarjouksen, jonka kasvattaja hyväksyikin onnekseni. Jouduimme odottamaan orin kotiinhakua jonkin aikaa, mutta onneksi saimme käyttää jo omistukseemme siirrettyä varsaa näyttelyissä emänsä kanssa. Kotiuttamisen päiväkin koitti pitkältä tuntuneen odotuksen kanssa ja varsin epäedustavassa kasvuvaiheessa oleva Leevi lastattiin trailerin kyytiin, joka kuljetti sen pysyvästi uuteen kotiinsa.

Kotioloissa Leevi on mukava tapaus ja sen kanssa päivittäiset rutiinit sujuvat helposti. Leevi ei ole kovin pahasti hormoniensa hallitsema ja kuuntelee ihmistä hienosti ja sen taluttaminenkin sujuu usein löysällä narulla ilman muita jännitystekijöitä. Tarhan porteista Leevillä on usein tapana hieman pinkaista, mutta tästä huonosta tavasta opetellaan pikkuhiljaa pois. Tarhassaan Leevi on varsin liikkuvainen ja tykkääkin kun se pääsee rallittelemaan kunnolla suorakaiteen muotoisella alueella, jossa on kunnon kiihdytyssuora. Hoidettaessa Leevi on rauhallinen, mutta mieluiten osallistuisi tapahtumaan jotenkin, vaikka sitten vain harjaajaa rapsutellen tai harjapakkia tutkien. Kengittäessä Leevi on usein hieman levoton, mutta hetken venkoiltuaan alistuu kohtaloonsa ja seisoo taas vähän aikaa paikoillaan. Toivottavasti kengittäjällämme vain riittää uskoa, että Leevikin joskus rauhoittuu. Päästään Leevi on hieman aranpuoleinen ja niin suitset kuin riimukin kannattaa pukea leipäpalasen avustamana niin Leevin nuppi pysyy paremmalla työskentelykorkeudella. Sen korvia kannattaakin rapsutella usein, mutta varovasti ja palkita poniherraa kun se ei nykäise päätään pilviin. Onneksi pään alueen arkuus ei näy orin ollessa kiinni, vaan se seisoo siivosti eikä yritä kokeilla riimun kestävyyttä.
Menestys & meriitit


		 02.05.2020 palkittu VWY-III (37p.)
		 20.10.2018 kantakirjattu KTK-IIIp. (67p.)
		 31.07.2018 palkittu EV-I (35p.)
		 04.07.2018 palkittu Premium Welsh Youngster (34p.)
		 19.06.2018 myönnetty Ch-M

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH18-026-0048 Esteratsastus 90 cm 3. 1032.63p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
477.56p. 000p. 555.07p. 5.88p. 000p.

Näyttelytulokset

20.06.2018 Stal Sjöholma - Näyttelyn Paras Maitovarsa (pt. Elisa)
20.05.2018 Pencalow - Näyttelyn Paras Maitovarsa (pt. Jannica)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Lloeren Llywarch
m wD, 146 cm

Ch, KTK-I
Crunwere Luc Llwych
rt wD, 148 cm
Crunwere Llewellyn evm
Rhydyfen Awel evm
Maerdydale Talar
rn wD, 144 cm
Curigcoch Dewin evm
Nydd Merwen evm
Llancarfan Glenys
rt wD, 154 cm

Ch, KTK-II
Rhydderfel Ceredig
tprt wD, 154 cm
Rhydderfel Iorwerth evm
Rhydderfel Rhiannon evm
Queen Gwenhwyfar
m wD, 153 cm
Rhydheddwr Eiddwyn evm
Garddell Rhonabwy evm

Emälinja: Queen Gwenhwyfar (D) - Isälinja: Crunwere Luc Llwych (D)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ori Ceiriosen Cadwgan Harry, s. 01.10.2018, e. Daearbel Dawn


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Leevi on saanut melkolailla maata laakeireillaan jo pidemmän aikaa, mutta edellisenä viikonloppuna mustasta oriista karisteltiin pölyt vihdoinkin. Leevi pääsi pesulle ja se ruokottiin muutenkin huomattavasti edustavampaan kuntoon kuin missä ori yleensä esiintyy. Nyt ei enää harja hapsottanut tai hännästä roikkunut puoli päivällistä. Syynä tähän kaikkeen tohinaan oli se, että olin hetken mielenjohteessa mennyt ilmoittamaan kasan poneja ponien kantakirjaukseen, jonka tilaisuus järjestiin seuraavana maanantaina. Leevi oli yksi näistä mukaan tulleista poneista ja kieltämättä jännitti orin saapuessa kehään. Emmehän olleet treenanneet lähes lainkaan aikoihin. Poniherra esiintyi ihan hienosti, mutta liikkui surkeasti. Tuomarit rokottivatkin tästä reippaasti ja kotiin tultiin lohdutuspalkinnon eli III-palkinnon kanssa. No onpahan meillä nyt taas uusi kantakirjaori pihassa!


Päiväkirjamerkintä

Olimme treenanneet ahkerasti ja odottaneet tätä päivää, kun Leevi osallistui estevarsojen omaan laatuarvosteluun. Paikan päällä Leevi oli varsin pörheänä heti alkuunsa ja se saikin käydä apukätenä toimivan hoitajan kanssa kävelemässä hetken aikaa. Leevi osallistui 2-vuotiaiden luokkaan ja oli kolmantena lähtijöiden listalla. Rakennearvostelussa Leevi oli hieman levoton ja steppasi, mutta tuomarit saivat ainakin jonkinlaiset pisteet kasaan. Liikkeiden esittäminen jännitti allekirjoittanutta paljon kun hassussa kehitysvaiheessa oli poni ei aina liikkunut kovin edustavasti. No tästäkin selvittiin ja pääsimme jatkamaan irtohypytykseen. Tauolla Leevi chillasi rennosti ja tuntui heti tietävän mistä on kyse kun se talutettiin hyppykujaan. Ori hyppäsikin varsin hienosti ja lopputulosten aikaan meinasin lentää pyrstölleni kun kuuluttaja kertoi, että Leevi palkitaan EV-I -palkinnolla.

Leevin saama pisterivi oli: 6p + 10p + 5p + 2p + 3p + 9p = 35p.


Päiväkirjamerkintä

Leevi on saanut viettää jonkin aikaa mukavaa ja leppoisaa nuoren ponin elämää kolmen muun nuoren poikamiesorin kanssa. Orin kanssa on kuitenkin välissä treenattu muunmuassa juoksutusta ja irtohypytystä vaikka hyppykerrat ovatkin olleet harvassa kun ei kasvavaa ponia viitsi kovin usein laittaa estetehtävien pariin. Tänään Leevi osallistui nuorten welshponien arviointitilaisuuteen, johon meinasimme unohtaa orin ilmoittaa mukaan. Se käyttäytyi asiallisesti tuomarien edessä eikä edes suuttunut kun eräs tuomari halusi kopeloida poniherran jalkoväliäkin. Askellajit Leevi esitti tuomaripaneelille esittäjänsä narun päässä. Alkuun oriherra meinasi lähteä yläilmoihin ja käveli muutaman askeleen takajaloillaan kunnes onneksi älliä löytyi sen verran, että liikkeiden esittäminen sujui kohtalaisesti. Leevi oli ilmoitettu arvostelun irtohypytysosioon ja kujaan Leevi lähti kuin tykinkuula. Se hyppäsi jokaisella kerralla edessä olevat esteet, mutta ei kyllä ihan esittänyt parastaan.

Leevi palkittiin yllätykseksemme parhaalla palkinnolla ja sai hienon Premium Welsh Youngster-arvonimen, alla orin saama piste-erittely:

Käytös: 8p.
Rakenne: 7p. (pää ja kaula/runko/jalat ja kaviot - 3/8/10p.)
Liike: 7p. (käynti/ravi/laukka - 9/8/5p.)
Irtohypytys/askellajikoe: 10p.
Suku: 2p.

Yhteispisteet: 34p.


Päiväkirjamerkintä

Leevi joutui heti aamutuimaan puunattavaksi eikä ponipoika oikeastaan olisi arvostanut tätä lainkaan vaan se olisi mieluummin keskittynyt aamupalansa viimeistelyyn. Hösellykseen oli kuitenkin hyvänä syyna Stal Sjöholmassa järjestettävät näyttelyt, joihin suuntasimme pakattuamme useamman näyttelykuosiin puunatun ponin rekan kyytiin. Tapahtumapaikalla Leevillä oli hirveä kiire rekasta ulos ja se rehasi joutuessaan odottamaan kun edestä purettiin ensin useampi poni pois. Poniherra rauhoittui onneksi nopeasti päästyään ulos ja tarkkaili ympäristöään varsin rentona napsien ruohoa aina joskus välipalaksi. Leevin luokka oli ensimmäisten joukossa ja se pääsi lämmittelyhölkkäilemään esittäjänsä kanssa. Luokassa oli vain muutama poni, joten Leevin keskittymiskykykin ritti hyvään käytökseen. Se seisoi tällä kertaa hienosti ja ryhdikkäästi, mutta lähti ravaamaan joka kerta vähän liian flegmaattisesti. Tuomari kuitenkin tykkäsi mustasta pojastamme ja palkitsi sen luokan voittajaponina.


Päiväkirjamerkintä

Pakkasimme tänään viisi ponia aamusta trailerin kyytiin ja suuntasimme Pencalow'n suuntaan. Omat tiluksemme eivät ole yhtä edustavassa kunnossa, joten lainasimme tänään Kidan hienoa paikkaa rotunäyttelyiden järjestämiseen. Luokkiin osallistui myös omista poneistamme viisi yksilöä, kolme varsaluokkiin ja kaksi aikuisten ponien karkeloihin. Leeviä oltiin jo puunattu eilisestä saakka ja rentoa nuoren ponin elämää pihatossa viettänyt poni oli komistunut hurjasti. Leevi oli matkustanut viimeksi meille saapuessaan, mutta pikkuherra käveli kiltisti trailerin kyytiin ja sai vielä tammaseuraakin viereensä. Leevin luokka oli päivän luokista ensimmäinen ja ori oli vielä ensimmäisenä esiintymisvuorossakin, joten pääsimme tositoimiin rivakasti. Ori esiintyi kehässä hienosti ja varsinkin ravasi jokaisen pyydetyn pätkän upeaa ravia. Pihatossa saatu kunnonkohotus todellakin näkyi. Iloksemme Leevi palkittiinkin päivän parhaana maitovarsana.Tausta © Pixabay