virtuaalihevonen

Llygedyn Rheged Lwc

VH17-026-0106, om. elen (VRL-01863)
punaruunikko welsh cob (D), ori, 150 cm
s. 10.03.2017, kasv. elen (VRL-01863)

Estepainotteinen (120 cm)

» Näytä luonne «

Llygedyn Rheged Lwc "Luke" on energiaa pursuileva ja iloinen poni, joka haluaisi kai mieluiten olla huomion keskipisteenä. Muista hevosista se ei hirveästi välitä ja varsapihatossakin ruukasi ajamaan muut ponit pois leikkihetkien ulkopuolella. Orin huomionhakuisuus menee joskus hieman ylikin ja sen kanssa saa olla tarkkana, joskus Lukella on ollut huonona tapana näpsiä ihmistä tylsistyessään. Hoidettaessa ori seisoo paikoilla noin viisi minuuttia ja sitten alkaa heiluminen tai ainakin vaativa lattian kuopsuttaminen. Lukea saa ja pitääkin komentaa, mutta turhaa simputusta tulee välttää. Jalkojensa kanssa poniherra on herkkis ja jo suojien pukeminen saa sen nostelemaan koipiaan puhumattakaan jalkojen pesemisestä milloin ripaskatuokio on taattu.

Satulan alla Luke on aina ollut vähän laiskanpulskea ja vaikeasti motivoitava vaikka parhaimmillaan sen kapasiteetti pilkahtelee esille ja vauhtiakin löytyy. Eteenpäinpyrkimystä kannattaa ylläpitää napakasti ja vahvasti ilman punkemista, tällöin Luke jämähtää kuin täi tervaan ja on todistetusti pysähtynyt niille sijoilleen kesken ravipohkeenväistönkin. Laukkaaminen on Luken mieleen ja se on hyvä porkkana aina tylsemmän tehtävän jälkeen, ensin vaikka avotaivutusta ja perään laukannosto. Esteillä Luke syttyy vasta kun esteet nousevat metriin asti. Tätä ennen se ylittää kyllä niin puomit, kavaletit kuin pienemmätkin esteet, mutta usein jalkatekniikka on hutiloivaa ja poni saattaa jopa esteiden välissä katsella maisemia, jos kuski ei pidä ponia napakasti ohjan ja pohkeen välissä. Maastossa Luke viihtyisi vaikka kuinka kunhan mukana on rauhallisia kavereita. Yksinään se kyttäilee pusikoita, mutta eteenee kuitenkin kokoajan ratsastajan osoittamaan suuntaan.


Menestys & meriitit


		 02.05.2020 palkittu VWY-II (44,5p.)
		 20.08.2018 kantakirjattu KTK-I (80p.)
		 03.08.2018 myönnetty Champion

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0106 Esteratsastus 110 cm 5. 000p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
000p. 000p. 000p. 000p. 00p.

Näyttelytulokset

23.04.2020 Susiraja - MVA-SERT (pt. Lissu T.)
11.07.2018 Mooncloud - IrtoSERT (pt. Vibaja)
05.07.2018 Pencalow - MVA-SERT (pt. Vibaja)
20.06.2018 Stall Sjöholma - IrtoSERT (pt. Elisa)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Cennydd Merfyn
prt wD, 152 cm

Ch-R, VWY-II
Dentryffald Fingall
wD 150 cm, prt
Carnedd Ffodor evm
Dentryffald Eirian evm
Cennydd Gwendolyn
wD 149 cm, tprt
Hopcyn Meurig evm
Cennydd Olwyna evm
Pencalow Iola
m wD, 147 cm

VWY-III
Cawodydd Llew Ianto
m wD, 149 cm
Hhaston Llew Idefix evm
Cawodydd Siani evm
Glyndyfrdwy Ionor Heulyn
km wD, 150 cm
Penbryn Rhun Aedd evm
Llyngarth Rhiannon evm

Emälinja: Glyndyfrdwy Ionor Heulyn (D) - Isälinja: Cennydd Merfyn (D)
Sukua netissä puolitoista (1,5) polvea

Jälkeläiset


ori Ceirioosen Myrddin Llewelyn, s. 01.10.2018, e. Gwynedd Plentyn Bach


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Luke on saanut pääosin keskittyä kilpailemiseen estepuolella ja orin olemus on ollut ihan salonkikelpoinen, mutta ei pörröpäisen ponin kanssa kyllä kehtaisi astua näyttelytuomarin silmien eteen. Joten Luke joutuikin pesu- ja puunaustornadon uhriksi, josta selvittyään se oli jo varsin edustavan oloinen. Kehäkäyttäytymistä ja siellä liikkumista ei onneksi tarvitse enää pahemmin treenata, joten poniherra sai vain hölkkäillä liinassa edellisenä iltana. Aamulla aikaisin matkustimme Mooncloudin tiluksille, jossa järjestettiin welsh cobien rotunäyttelyt. Luken luokka oli heti vuorossa varsaluokkien jälkeen ja orin esiintymisnumeroksi oli arpoutunut ykkönen, joka kieltämättä kuulemma nosti jännitystä esittäjässä. Kehäkierros meni hienosti ja herra jatkoi päivän päätteeksi loppukehässäkin keräten yhden lisäruusukkeen toimiston seinää peittämään.


Päiväkirjamerkintä

Matkustimme Luken ja muutaman muun ponin kanssa tänään Stall Sjöholmaan, jossa meitä odotti poninäyttelyihin osallistuminen. Luke oli matkustaessa hieman levoton ja oli kakkinut takajalkansa ja peppunsa hirveään kuntoon saapuessamme perille. Tallityttö lähti etsimään pesupaikkaa ja itse kävin varmistamassa osallistumisemme kansliassa. Luke osallistui cob-orien kovatasoiseen luokkaan ja kieltämättä allekirjoittanutta jännitti niin maan pirskaleesti. Orin esiintymisvuoroa joutui odottamaan melkoisen kauan, mutta Luke otti tilanteen yllättävän rennosti ja natusti rekassa heinäverkosta sapuskaa. Lyhyen lämmittelyn aikana Luke kävi hyvin paljon kierroksilla ja kehään mennessä käveli sisään kahdella jalalla. Onneksi orin hermot tasaantuivat hieman ja se malttoi seistä tuomarin edessä erittäin hienosti. Ori palkittiinkin luokkansa toiseksi parhaana ponina ja veimme kotiin useamman hienon ruusukkeen.


Päiväkirjamerkintä

Ratsastin Luken tänään myöhään illalla kun päivän suunnitellut aikataulut eivät taaskaan pitäneet ja päivä venyi venymistään. Ori ei onneksi tuntunut olevan milläänsäkään kun satuloin sitä puoli yhdeksän pintaan kun muut ponit olivat jo karsinoissaan odottelemassa päivän viimeisiä sapuskoita. Luken häntä oli tuhannen takussa ja luovutin sen suhteen suihkuttaen häntään vain reilun määrän jouhenselvitysainetta. Satulaan Luke tuntui varsin mukavalta, viime aikojen hieronnat ovat avanneet hyvin jumeja ja ori liikkuu paremmin läpi koko kropan ja aktiivinen takapää jaksaa tehdä töitä. Työstin Lukea kaikissa askellajeissa testaten niin kaasua kuin jarruakin erilaisilla tehtävillä. Hetkittäin Luke tuppasi kaatumaan sisäjalkaa vasten ja käymään edestä vahvaksi, mutta kokonaisuutena se oli hyvä ratsastaa. Loppukävelyiden jälkeen suuntasimme talliin ja Luken ei tarvinnut kovin kauaa odotella heinäsatsiaan.


Päiväkirjamerkintä

Luke osallistui tänään emänsä rinnalla elämänsä ensimmäisiin näyttelyihin. Pientä oripoikaa tuntui hieman jännittävän ja se pysyi visusti emänsä kyljessä kiinni kurkkien varovasti muita poneja. Luokka, johon Luke oli ilmoitettu, alkoi ajallaan ja esitimme varsan emänsä kanssa tiukasti tuijottavalle tuomarille, joka mumisi jotain kommenttia kehän sihteerillekin. Ravia esittäessä Luke olisi saanur ravata kyllä paremmin, nyt raviosuus oli suurimmaksi osaksi emän perässä laukassa pomppimista. Tässä luokassa oli tänään vain kaksi osallistujaa ja kumpikin varsa oli meiltä, joten Luken kakkoseksi jääminen ei hirveästi osannut harmittaa. Esiintymisen jälkeen Luke sai ottaa ruohikolla pienet nokoset kun sen emä laidunsi rauhassa narun päässä. Kotimatka sujui hienosti ja siellä ponit pääsivät takaisin laitumelle.


Päiväkirjamerkintä

Saimme odottaa Pencalow Iolan varsomista todella pitkään ja hartaasti. Suurin osa tallin tiineistä tammoista oli jo pyöräyttänyt varsansa maailmaan, mutta Iola jaksoi odotuttaa oikein olan takaa. Naureskelin jo, että pitää pyytää eläinlääkäri vielä varmuudeksi ultraamaan onko tuo plussapalloa muistuttava tamma todellakin tiineenä vai vain erittäin hyvinsyönyt tapaus. No, onneksi kyseessä ei ollut ruuasta johtuva pöhötys vaan myöhään illalla Iola rupesi käyttäytymään siihen malliin, että jotain tapahtuu pian. Varsomista valvottiin tallin toimistosta käsin kameran kautta, ettemme vain häiritsisi tammaa. Paksulle pahnapatjalle pullahtikin tumma mytty, jota hetken seurailtuamme piti mennä vilkaisemaan ihan luonnossakin. Iola ihmetteli uutta tulokasta ja saimme vilkaistua sen verran, että kyseessä oli odotusten mukaisesti orivarsa.Picture © Mili Peel - Tausta © Pixabay