virtuaalihevonen

Meara BRN

VH16-024-0029, om. elen (VRL-01863)
rautiaankimo welsh mountain (A), tamma, 119 cm
s. 15.12.2008, kasv. Branwen Farm

Koulupainotteinen (III B)

» Näytä luonne «

Meara BRN muutti meille jo kypsässä iässä asuttuaan aiemmin kasvattajansa hoivissa. Tamman ostaminen oli hetken mielenjohteesta tapahtunut asia, mutta yhtenä merkittävän tekijänä on se, että Meara on emänsä viimeinen elossa oleva varsa. Luonteeltaan Meara on jo edesmenneen emänsä tapaan hyvin kiltti, mutta malttia saisi olla ämpärikaupalla lisää. Ihmisen kanssa Meara on ystävällisen hillitty, se kulkee narussa kauniisti vierellä ilman venkoiluja ja seisoo harjatessakin jonkin aikaa siivosti paikoillaan. Meara kärsimättömyys näkyy pääosin arkisissa tilanteissa kuopimisena ja ruoka-aikaan tamma on nero kolisuttamaan omaa ruokakuppiaan. Meara on melko herkkänahkainen ja se ei pidä siitä laisinkaan, jos sitä tukistetaan jouhia selvittäessä ja pestessäkin veden sopiva lämpötila on tärkeä asia tarkistaa, jos ei halua pesukarsinan seinää vasten painautuvaa ponia, jolla on hyvin kiukkuinen ilme.

Melina on viettänyt ison osan elämästään melko joutilaana, joten vaikka se on joskus nuorena ratsutettukin niin ne opit ovat paksun pölykerroksen peitossa ja löytyvät palanen kerrallaan. Meara on hyvin herkkäsuinen tapaus ja kulkeekin parhaiten pienemmillä poniratsastajilla, joilla on vielä luonnostaan hyvin kevyet ohjasotteet. Laukkaamisesta tamma innostuu hurjasti ja se ei usein haluaisi todellakaan antaa laukkaa alas ensimmäisestä pidätteestä. Maastossa Meara on hieman arkajalka ja kulkeekin parhaiten porukassa, yksinään se saattaa laittaa liinat kiinni jo pihaportin tienoilla eikä varmasti liiku siitä kuin vasta taluttamalla.

Menestys & meriitit


		 24.09.2018 palkittu VWY-II (40p.)
		 20.09.2018 kantakirjattu KTK-II (73p.)
		 04.09.2018 myönnetty Champion

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-024-0029 Kouluratsastus III B 2. 1075.5p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
000p. 000p. 483.74p. 591.76p. 000p.


Näyttelytulokset

02.09.2018 Daelwyn - IrtoSERT (pt. Kati)
26.08.2018 Coedwig Welsh - IrtoSERT (pt. Kati)
05.08.2018 Coedwig Welsh - IrtoSERT (pt. yersinio)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Franks's Shephard
wA, kadonnut
Sheepnarco
wA evm
evm
evm
Trott the Line
wA evm
evm
evm
Delilight Melina
rtkm wA, 116 cm

VIR MVA Ch, VWY-II, VWY-B
Delilight Duke
wA evm
Midnight Hurricane evm
Lenita evm
Lilla My
wA evm
Samson evm
Ria evm

Emälinja: Delilight Melina (A) - Isälinja: Frank's Shephard (A)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


ori Cedion Masquerade, s. 22.07.2018, i. Blue Angel's Unfortunate Friday
tamma Cedion Moira, s. 04.06.2018, i. Glenwood Tywod

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Valmistautuminen kantakirjaukseen on vienyt tuhdin osan Mearan liikutussuunnitelmasta. Tamma on saanut liikkua varsin monipuolisesti säässä kuin säässä, mistä tamma ei kyllä ole pahemmin pitänyt ja kerran se jopa kieltäytyi lähtemästä maastoon sadekelillä. Treenin ohella Meara on tietenkin saanut tarhailla ja ohjelmaan on myös lisätty niin hierojaa kuin kiropraktikkoakin. Tamma onkin nyt liikkunut aikaisempaa elastisemmin ja varsinkin laukka on parantunut huimasti. Tänään Meara osallistui kouluvalmennukseen näppärän poniratsastajan ohjauksessa, tämän ratsukon myös tarkoitus esiintyä kantakirjauksessa tuomareille. Alkuun Meara oli melko reippaalla tuulella eivätkä ratsastajan avut menneet täysin perille, mutta valmentajan neuvojen avulla eteneminen muuttui pikku hiljaa hallitummaksi ja Meara rupesi narskuttelun sijasta rentoutumaan. Ratsukko keskittyi pääosin harjoittelemaan siirtymisiä eri askellajista toiseen ja valmennus venyikin reippaan tunnin pituiseksi kunnes Meara pääsi takaisin talliin.


Päiväkirjamerkintä

Mearan ensimmäisen jälkeläisen, Moiran, vieroitus sujui suhteellisen kivuttomasti ja nuori tammanalku muutti uudelle omistajalleen Pencalow'iin. Kun ensimmäinen varsa oli melkoisen hieno, niin päädyimme astuttamaan Mearan varsakiimaan omalla Frodo-orillamme. Meara onkin vieroituksen jälkeen saanut jatkaa mammalomailuaan, mutta tammaa on samalla palauteltu hieman töihin, ettei sen kunto pääse kokonaan katoamaan. Tämän lisäksi Mearaa on kuskattu muiden poniemme kanssa näyttelyihin, joista onkin tullut menestystä sen verran, että Meara on nyt kantakirjauskelpoinen. Tiineyden loppuvaiheessa Meara oli jo plussapallona vaappuva ja varsin huvittava, joten oli pieni helpotus on kun se varsoi potran orivarsan eräänä iltana. Cedion Masqueradeksi nimetty orivarsa on hurmannut jo monet ja saakin nähdä raaskiiko tätä isoilla silmillään hurmaavaa oria myydä laisinkaan.


Päiväkirjamerkintä

Hyvin pian saapumisensa jälkeen Meara sai käydä Pencalow'ssa kosioreissulla kunhan kiimakin löytyi loppujen lopuksi. Alunperin meidän ei pitänyt astuttaa tammaa näin nopeasti, mutta kun saimme tilausvarakyselyn niin eihän siinä sitten enää peukaloita pahemmin pyöritelty. Meara tiinehtyi onneksi parin viikon reissullaan ja matkustaja pysyi mukana koko tiineysajan vaikka tammaporukassa oli muutama muu surullinen hetki luomisten vuoksi. Meara varsoi omissa oloissaan keskellä yötä jo ennen laskettua aikaa ja aamulla tallityöntekijää olikin vastassa kaksi suloista ponia. Tammavarsa, joka nimettiin Moiraksi, vaikutti heti hyvin terhakalta ja vahvaluonteiselta tapaukselta. Meara saakin nyt viettää vielä mammalomaa jonkin aikaa kunnes se palaa töihin Moiran vieroituksen korvalla ja varsa matkustaa uuteen kotiinsa.


Päiväkirjamerkintä

Meara on kotiutunut uuteen kotiinsa jo hienosti ja sen kanssa on treenattu hyvällä menestyksellä kuukauden päivät. Jo alkuun saimme todeta, että tamma oli yllättävän vähän ruosteessa ratsastuksellisesti ja pienellä hiomisella siitä on taas kuoriutunut erittäin mukava peli. Eräs ilta pienen vitsailun pääteksi Meara ilmoitettiinkin vakikuskinsa kanssa ensimmäisiin kilpailuihinsa. Meillä ei oikeastaan ollut mitään hajua miten Meara käyttäytyy kilpailuissa, joten mukana oli monta jokeritekijää. Kilpailut sujuivat kuitenkin mukavasti vaikka Meara tuntuikin stressaavan matkustamista hieman vaikka sillä oli useampi matkustukaverikin. Ratsukko suoritti ensimmäisenä tulikokeena helpon C:n radan ja kun luokasta napsahti sijoitus niin jälki-ilmoitimme parin seuraavaankin luokkaan. Helpossa B:ssä Meara ei oikein pärjännyt isommille poneille, mutta suoritti hienosti koko ohjelman.


Päiväkirjamerkintä

Muutama päivä sitten huomasin sattumalta tutun ponin myynti-ilmoituksen ja yritin ohittaa sen kummempia miettimättä. Ilmoitus jäi kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja ponin viimeisenä myyntipäivänä soitinkin sen myyjälle ostotarjous mielessäni. Asiassa kävikin niin hyvin, että jo edesmenneen Melina-tammani ensimmäinen jälkeläinen eli Meara muuttaa meille. Tänään suuntasimmekin pitkän matkan taa hakemaan Mearaa kotiin. Karvainen turjake löytyi laitumelta hyvinsyöneen oloisena ja vietimme kasvattajan kanssa mukavan rupattelutuokion jonka aikana teimme omistajanvaihdospaperitkin valmiiksi. Tallin reippaat apulaiset olivatkin tässä välissä jo hakeneen pikkutamman talliin ja ruokonneet sitä hieman, joten pääsimme nopeasti lastauspuuhiin. Meara oli varsin epäileväinen kipuamaan vieraan trailerin kyytiin ja lopulta saimmekin sen lähes nostettua kyytiin kolmen ihmisen voimin. Pitkä kotimatka sujui onneksi mukavasti ja Meara matkusti hienosti jopa juoden muutamalla pysähdyksellä hyvin. Kotona tamma pääsi lepäämään uuteen karsinaansa pienen heinäannoksen kera.
Picture © M. Peel - Tausta © Pixabay