virtuaalihevonen

Llygedyn Meillion Meidr

VH17-026-0138, om. elen (VRL-01863)
voikko welsh cob (D), tamma, 145 cm
s. 24.03.2017, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (III A)

» Näytä luonne «

Llygedyn Meillion Meidr eli tutummin Martta on mahdottoman suloinen ponitamma, juuri sellaista hevoskirjamateriaalia. Luonteeltaan Martta on kiltti, mutta hieman ilkikurinen sekä karkaamisen mestari eikä aina kiinni antaminen ole ensimmäisenä Martan mielessä. Hoitaessa Martta seisoo parhaiten paikoillaan ulkona, jossa se saa rauhassa seurata pihan tapahtumia. Sisälläkin harjaaminen ja muu puuhaaminen onnistuu, mutta Martta tarvitsee seuraneidin rapsuttelemaan itseään katkeamatta, ettei huomio siirry kuopimiseen tai narujen räpläämiseen. Muutaman kerran Marttakin on kokeillut riimunsa kestävyyttä ollessaan kiinni, mutta onneksi hoksasi nopeasti, että niskaan tulevalle paineelle kannattaa myödätä niin nenän edessä on palkinto luvassa.

Ratsuna Martta ei ole lyhytpinnaisen ihmisen valinta, jos haluaa ylläpitää hyvää ilmapiiriä. Apuihin Martta reagoi hyvin herkästi ja joskus liian isostikin, jos kuski ei ole tarkkana oman kehonhallintansa kanssa. Tasaisuus ja hyvä feng shui ovat usein tärkeässä osassa Marttaa ratsastaessa, mutta myös ympäristön ulkopuoliset tekijät vaikuttavat herkän tamman menoon usein. Sen keskittymiskyky ei ole aina helppo pitää oikeilla raiteilla ja Martalle kannattaakin antaa koko ajan jotain pohdittavaa vaihtuvien tehtävien muodossa niin se ei ehdi ihmettelemään niin kovin muun maailman menoa. Kilpailuissa Martta on siitä mielenkiintoinen, että usein joko lämmittely tai itse suoritus menee erinomaisesti ja toinen hajoaa kuin paketillinen kananmunia kivilattialle. Tamman kanssa yritetäänkin starata niinä hyvinä päivinä ja toivotavaan parasta, että Martta väläyttelisi tuomarillekin niitä hyviä puoliaan.


Menestys & meriitit


		 Ei vielä meriittejä

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0138 Kouluratsastus III A 5. 000p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
000p. 000p. 000p. 000p. 00p.

Näyttelytulokset

30.03.2017 Pencalow - Näyttelyn paras maitovarsa

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Du Charlatan
vkk wD, 143 cm

VWY-III
Deryn Du
rt wD, 137 cm
Aderyn Du evm
Aurwen evm
Golden Criminal
vkk wD, 149 cm
evm
evm
Llygedyn Modwen
rnvkk wD, 144 cm

KTK-III, VWY-II
Black Orange
prt wD, 143 cm
evm
evm
Llechwedd Merylwen
rnvkk wD, 146 cm
VWY-III
Llechwedd Brion evm
Llechwedd Moirwen evm

Emälinja: Llechwedd Merylwen (D) - Isälinja: Deryn Du (D)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


Ei vielä jälkeläisiä


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Pakkasimme tänään viisi ponia aamusta trailerin kyytiin ja suuntasimme Pencalow'n suuntaan. Omat tiluksemme eivät ole yhtä edustavassa kunnossa, joten lainasimme tänään Kidan hienoa paikkaa rotunäyttelyiden järjestämiseen. Luokkiin osallistui myös omista poneistamme viisi yksilöä, kolme varsaluokkiin ja kaksi aikuisten ponien karkeloihin. Martta oli käyttäytynyt näyttelypuunaamisen suhteen hienosti, eihän kyseessä kyllä ollutkaan pikkuneidin ensimmäinen kerta karkeloissa. Näyttelypaikalle saapuessamme Martta oli alkuun rauhassa, mutta sitten se säikähti jotain ja säikähdys tuntui jäävän hieman päälle Martan suunnatessa kohti kehää esittäjänsä kanssa. Kehässä Martta oli hyvin terävänä ja ei olisi malttanut seistä tuomarin tiukan katseen alla hetkeäkään vaan yrityksetkin menivät steppaamiseksi. Käynnin esittämisen sujui vielä ihan hyvin, mutta ravatessa tamma olisi halunnut sinkoilla ja useampi yritys alkoi laukalla. Tämän päivän näyttelykerta menikin hieman penkin alle, mutta onneksi uusia mahdollisuuksia tulee aina.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay