virtuaalihevonen

Merchen Ffaeth Dawn

VH17-026-0097, om. elen (VRL-01863)
ruunikko welsh cob (D), tamma, 149 cm
s. 07.03.2017, kasv. Paraatiponit
8v. 07.12.2018

Estepainotteinen (110 cm)

» Näytä luonne «

Merchen Ffaeth oli sellainen match made in heaven -poni minulle, sen vanhemmat ovat omia kasvattejani ja Marniksi nimetty tamma on ulkomuodoltaan hyvin katseenkestävä. Marnilla on mukavasti pilkettä silmäkulmassa, mutta mikään pelleilijä se ei ole. Tamma toimii arjessa hienosti ja välillä tuntuu siltä, kuin se lukisi ihmisten ajatuksia ja ennakoi mitä siltä oltaisiin pyytämässä. Harkitsevaisuus usein oikein huokuu tammasta ja se saa usein muutkin ponit ympärillään käyttäytymään piirun verran paremmin. Marni rakastaa kunnon harjaustuokiota, jossa jokainen kohta rapsutetaan pohjia myöten läpi ja usein ne nuokkuukin tuokion ajan puoliunessa alahuuli lerpattaen. Jalkojensa kanssa Marni on herkänpuoleinen eikä sitä saa pakottaa voimalla mihinkään. Tällöin kaviot liimaantuvat lattiaan vielä tiukemmin ja Marni muistaa hyvin, jos kengittäjä on kovistellut sitä liiaksi.

Marni on ratsuna sellainen poni, että jokaisen palasen pitää loksahdella paikoilleen, jotta se antaa itsestään kaiken irti. Tammalla on luontaisesti hyvä ryhti ja se kantaa itsensä hienosti, mutta homma voi hieman lässähtää, jos kuski ei ole ihan asian tasalla. Emänsä lievää kömpelyyttä Marni ei ole onneksi perinyt, vaan tamma on yllättävän ketterä on sitten kyse jyrkästä pohkeenväistöstä tai yhtäkkiä eteen ilmestyvästä pystyesteestä. Hyppäämistä Marni rakastaa, mutta se ei kuumu niin paljoa, että kiehuisi yli. Takajalkojen tekniikassa olisi kyllä yhä parantamisen varaa, mutta esteradalla Marni on kuitenkin eniten omassa elementissään vaikka ottaakin mukaan satunnaisesti puomeja.


Menestys & meriitit


	
	 17.07.2022 jälkeläispalkinto VWY-C
	 14.04.2021 myönnetty VIR MVA Ch
	 24.09.2018 palkittu VWY-I (50p.) Tilaisuuden paras poni
	 20.08.2018 kantakirjattu KTK-I (80p.)
	 01.06.2018 myönnetty Ch-NV

Näyttelytulokset

25.05.2020 Ponitila Adina MVA-SERT (BIS2) (pt. Jannica)
15.10.2018 Tirion Welsh Ponies - MVA-SERT (BIS4) (pt. Elisa)
07.10.2018 Tirion Welsh Ponies - MVA-SERT (BIS4) (pt. Miia-Maria)

30.05.2018 Pencalow - Näyttelyn Paras Nuori (pt. Jannica)
01.04.2017 KK Sitruuna - Näyttelyn Paras Nuori (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Llygedyn Morgant
rn wD, 154 cm

Ch, KTK-II, VWY-II
Callanley Gwalchmai
prn wD, 147 cm
KTK-II, VWY-III
Emyr Dewey m wD, 147 cm
Blodeyun Glaw trn wD, 143 cm
Madeline Dawn
rn wD, 148 cm
VWY-II
Brynmawr Sir Cael rn wD, 148 cm
Mathilda m wD, 148 cm
Llygedyn Mai
rn wD, 146 cm

Ch, KTK-III, VWY-II, ERL-II, ERJ-II
Golden Prince VER
rt wD, 144 cm
VWY-II
Treasure Ice VER wD, 143 cm
Honey-Sweet Kiss rn wD, 145 cm
Frondo's Melinda
rn wD, 154 cm
Rosenbaum's Dai Emiel wD, 154 cm
Accera's Gwenfil rt wD, 146 cm

Emälinja: Accera's Gwenfil (D) - Isälinja: Niegró (D)
Sukua netissä kolme (3) polvea

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Morwyn Chwedl, s. 25.03.2019, i. Gwynedd Rionwr
ori Llygedyn Ffagl Yr Arth, s. 27.09.2018, i. Ceridwyn Emyr


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Marni on saanut hieman lomailla näyttelyruljanssin keskellä nyt kun sille myönnettiin champion nuoren arvonimi. Lomailu on tamman kohdalla käsittänyt laitumella lekottelua muutaman kaverin kanssa ja rentoa tarhailua, mutta lisäväriä päiviin on tuonut myös pienet hetken kun Marni on saanut opetella ratsuponin salojen alkeita. Selkäänkin on päästy jo kipuamaan eikä Marni ollut onneksi moksiskaan tapahtumasta. Tänään hain kuraisen ja hieman unisen oloisen tamman laitumelta. Harjasin sen tallissa pikaisesti ja puhdistin muutamat pikkunaarmut joita löysin. Juoksutusvermeiden pukemisen ja suojittamisen jälkeen kävelimme Marnin kanssa alkukäynnit metsäpoluilla, jonka jälkeen suunnistimme kentälle, joka onneksi oli hieman varjon puolella. Juoksutin Marnia noin kaksikymmentä minuuttia liinassa kumpaankin suuntaan ja kävimme läpi kaikki askellajit.


Päiväkirjamerkintä

Pakkasimme tänään viisi ponia aamusta trailerin kyytiin ja suuntasimme Pencalow'n suuntaan. Omat tiluksemme eivät ole yhtä edustavassa kunnossa, joten lainasimme tänään Kidan hienoa paikkaa rotunäyttelyiden järjestämiseen. Luokkiin osallistui myös omista poneistamme viisi yksilöä, kolme varsaluokkiin ja kaksi aikuisten ponien karkeloihin. Merchen Ffaeth Dawn eli Marni oli ollut ensimmäisenä puunausvuorossa ja odottelikin lähtöä tyytyväisenä karsinassaan kevyesti loimitettuna. Näyttelypaikalla tamman takajalat piti käydä huuhtaisemassa pikaisesti kun Marni oli onnistunut sotkemaan ne oikein kunnolla eikä sellaisilla jaloissa kehtaa lähteä kehään. Marni tuntui olevan varsin pörheällä tuulella ja meni kehäänkin kevyesti tepsuttaen. Tamma seisoi hienosti kahteen otteeseen tuomarin edessä ja tuntui oikein poseeraavan. Käyntiosio ei mennyt kehuttavasti, mutta onneksi ravatessa Marni suorastaan liiteli eteenpäin. Loppukehässä Marni palkittiin päivän parhaana nuorena.


Päiväkirjamerkintä

Marni pääsi tänään pesulle ja se ruokottiin hieman edustavampaan kuntoon muutenkin. Tamma ei todellakaan ollut tyytyväinen suunnitelmiimme ja alkuun kieltäytyi seisomasta pesukarsinassa. Lopulta ponista saatiin huuhdeltua shampootkin pois ja se pääsi loimitettuna karsinaansa kuivumaan ennen ulos vientiä.


Päiväkirjamerkintä

Marnista on tullut jo ihan mukava ratsu. Tänään treenasimme tamman kanssa maneesissa ravisiirtymisiä. Marni oli vähän turhankin reipas ja sitä sai muistuttaa monesti, että pidätteisiin reagoidaan heti eikä viisi minuuttia myöhässä.


Päiväkirjamerkintä

Varsin kauniiksi kasvanut Marni osallistui tänään rotunäyttelyihin. Luokkana olivat nuoret ponit ja vaikka Marni ei ihan parastaan antanut niin meno oli jo lupaavan oloista. Yllätykseksemme tuomari laittoikin pikkutammamme luokan ykköseksi ja näin se oli myös näyttelyn paras nuori poni.


Päiväkirjamerkintä

Marni on kasvanut hienosti ja tänään se opetteli ohjasajon saloja lyhyiden näyttelytreenien jälkeen. Alkuun tamma oli hyvin ihmeissään, että mihin se ihminen katosi, mutta avustajan kanssa hoksasi jutusta jotain. Opettelua jatketaan rauhassa, onneksi ponin kanssa ei ole kiire mihinkään.


Päiväkirjamerkintä

Tänään koitti pitkään odotettu päivä kun oli aika hakea tilausvarsani Paraatiponeista kotiin. Ensin tietenkin kierrettiin Danin tilukset läpi poneja ihastellen ja tehtiin tylsät paperityöt ennen kuin oli aika hilata Mersuksi nimeämäni nuori ponitamma traileriin. Kymmenen minuuttia saatiin odotella kunnes neiti viitsi astua kokonaan kyytiin, mutta odottaminen kannatti kun se matkusti koko kotimatkan hipihiljaa.


Päiväkirjamerkintä

Olin jo pitkään haaveillut kasvattini Llygedyn Main varsasta ihan vain siitä syystä, että tamma edustaa sellaista sukua, jota itselläni ei enää ole. Vihdoinkin pääsin sitten toteuttamaan tämän haaveen kun Mai astutettiin Morgantilla. Olin valmis ottamaan orivarsankin, mutta ilo oli suuri kun Dani soitti tammavarsan syntyneen hetki sitten. Vieroitusikään odottaminen tuntuu pitkältä ajalta, mutta sitten pääsen hakemaan Merchen Ffaethiksi nimetyn ponineidin kotiin.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay