virtuaalihevonen

Cedion Nerys


Synt.aika 09.02.2017 Rekisterinumerot VH17-025-0032
Rotu, sukupuoli welsh cob-tyyp. poni (C), tamma Väri, säkäkorkeus punaruunikko, 131 cm
Omistaja / kasvattaja elen (VRL-01863) Lajipainotus Kouluratsastus (III A)

» Näytä luonne «

Cedion Nerys on meillä kotona syntynyt kaunis ponitamma, joka on hurmannut monet nuoremmat ponitytöt uteliaalla ja ystävällisellä luonteellaan. Nerys jaksaisi olla rapsuteltavana varmasti puoli päivää putkeenkin ja joskus mietin, että milloin se heittäytyy selälleen maahan kuin koira saadakseen maharapsutuksia. Pikkuisella tammalla tuntuu olevan hyvin pitkä pinna ja se kestää hyvin ympärillä hääräävät pikkutytöt kunnes on ruoka-aika. Ruokaansa Nerys vahtii ja suojelee loppuun asti ja pitää isommatkin tammat visusti poissa vain mulkaisemalla lähestyjää korvat pitkin niskaa painettuna. Taluttaessa Nerys on hieman perässä raahattavaa mallia tai siis, tamma on hidas kävelijä aikuisen kävelyvauhtiin verratessa, mutta pienempien taluttajien kanssa vauhti näyttää aivan sopivalta. Karsinassaan Nerys on hyvin sotkuinen, se sotkee lannat ja heinätkin sekaisin ja aamulla vastassa on usein korvista häntään asti puruinen poni, jolla on jo hieman kirre ulos aamuheinille.

Nerys on ratsuna tasaisen varma suorittaja, mutta mitään liitokaviota tästä tammasta ei kuoriudu koskaan. Vapaana ollessaan se liikkuu varsin ilmavasti leijaillen aina joskus, mutta koskaan tuota liikettä ei ole saatu kaivettu tammasta ulos ratsastajan ollessa kyydissä. Ratsastaessa on tärkeää keskittyä pitämään Nerysin huomio tehtävissä ja poni kunnolla ohjan ja pohkeen välissä. Sillä on on tapana katsella maisemia ja jopa peilailla itseään maneesin peileistä, jos pilotti ei ole tarkkana. Laukannostoista Nerys yleensä innostuu alkuun, mutta homma lässähtää kun siltä ruvetaan laukassa vaatimaankin jotain eikä tamma saa vain viuhottaa eteenpäin tukka hulmuten.

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-025-0032 Kouluratsastus Helppo A 4. 1910.26p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
0.18p. 00p. 855.62p. 1054.64p. 00p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Ferywick Colwyn
wC 134 cm, trn

KTK-III
Ferywick Canlain
wC
Caledvwlch Nwagw wC
Llawhaden Brielle wC
Addwfyn Gwendi
wC
Ameradwrw wC
Nerys Rhosyn wC
Helmihevosten Whitney
wA 120 cm, km
Hopearinteen Hope Moon
wA 120 cm, vkk
Hope wA
Win Warissa wA
Amor's Harmoné
wA 120 cm, km
Amor wA
Bayggaline wA

Emälinja: Amor's Harmoné (A) - Isälinja: Ferywick Colwyn (C)
Sukua netissä max. kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ei vielä jälkeläisiä!


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Nerys haettiin tänään aamutuimaan talliin hieman ruokottavaksi. Se on saanut viettää pidempään hyvin leppoisaa nuoren ponin elämää laitumella kaveriensa kanssa leikkien ja syöden, mutta pikkhiljaa poni rupesi muistuttamaan variksenpelätintä. Pikkuista tammaa tuntui selkeästi jännittävän olla tallissa yksin ja se huutelikin aina välillä surkean kuuloisena. Tarhassa olevat ponit vastasivat aina joskus ja tällöin Nerys ryhdistyi heti ja tapitti tarkkaavaisena ovesta ulos. Tamman harjaus aloitettiin, mutta pian oli myönnettävä, että helpommalla pääsee kun pesee koko ponin suoraan. Nerys järkyttyi alkuun saadessaan vettä niskaana, mutta tuntui nauttivan kumisuka hieronnasta shampoon levityksen ajan. Pesun jälkeen tamman jouhia hieman siistittiin, harja nypittiin edustavampaan malliin ja häntääkin lyhennettiin huikeat kymmenen senttiä.


Päiväkirjamerkintä

Aamulla laitumella odotti vielä hieman märkä, vasta hetki sitten maailmaan saapunut ponivarsa emänsä hellässä huomassa. Pikkuneiti kuskattiin talliin emänsä kanssa ja siellä se oli jo nopeasti pystyssä huterilla jaloillaan. Nimekseen tämä kaunokainen tulee saamaan Cedion Nerys.Picture © M. Peel - Tausta © Pixabay