virtuaalihevonen

Goron Siocled

VH17-026-0096, om. elen (VRL-01863)
tummanrautias welsh cob (D), tamma, 144 cm
s. 22.01.2017, kasv. Mrs. P. Tutt

Estepainotteinen (110 cm)

» Näytä luonne «

Goron Siocled, eli kotoisammin vain Fasu, on walesista saakka meille saapunut tamma. Etsin uusia potentiaalisia siitostammoja ja iskinkin huutokaupassa silmäni kauniiseen suklaanruskeaan poniin. Muutama muukin olivat kiinnostuneita ostamaan sen, mutta onnekseni kyseessä oli päivän ensimmäinen huutokauppakierros ja lompakossa oli reippaasti kahisevaa. Sain kuin sainkin Fasun ostettua meille tiukan huutokaupan jälkeen ja se kuljetettiin meille noin kuukausi kaupoista. Fasu on luonteeltaan tammamaisen herkkä ja vetääkin herneet nenään, jos sille kitistään ja nillitetään turhaan. Kilttikin se on ja käyttäytyy asiallisesti niin kotona kuin vieraallakin maaperällä. Fasu on erittäin reipas kävelijä ja taluttaessa voikin herkästi tuntua siltä, että tamma määrää vauhdin, mutta useimmiten todellisuudessa taluttaja ei vain kävele tarpeeksi reippaasti. Kunto ainakin kasvaa tämän ponin kanssa! Kengittäessä Fasu osaa olla hieman kenkku ja se rauhoitetaankin kaikkien mielenrauhan säilymiseksi. Tämän vuoksi Fasu on oppinut inhoamaan suuhun laitettavia tuubeja ja matolääkkeenkin antaminen vaatii jonkinlaisia keittäjäm taitoja, ettei tamma haista taikka maista matolääkettä rehujen seasta.

Satulaan noustessa Fasu seisoo kuin tatti ja on mukavan malttavainen. Liikkeelle se lähtee reippaasti ja saattaa yrittää karata mummoraville usein jo alkukäyntien aikana. Fasu ei ole kevyimmästä päästä ratsastaa ja kuskilla tuleekin olla ymmärrys siitä miten tällaista ponia ratsastetaan. Kouluratsatuksen kiemurat ovat Fasun mielestä tylsiä usein ja sen työmotivaatio laskee kuin lehmän häntä, jos samaa asiaa hinkataan liikaa. Esteillä Fasu on hosuvainen, mutta hyppää kuin jousilla kunhan sen ohjaa suoraan esteelle. Kovin pahoista paikoista tamma ei hyppää ja tällöin se simppelisti kieltää tai sujahtaa esteestä ohi. Epäonnistumisista Fasu kerää hurjasti kierroksia ja saattaa kuumua vähän liikaakin keskittyäkseen hyppäämiseen kunnolla.


Menestys & meriitit


		 20.07.2018 palkittu VWY-II (42p.)
		 08.05.2018 myönnetty Champion
		 30.05.2017 kantakirjattu II-palkinnolla (71p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0096 Esteratsastus 110 cm 5. 3188.96p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1408.95p. 000p. 1780.01p. 000p. 00p.

Näyttelytulokset

07.05.2018 Einfall - IrtoSERT (pt. Welby)
02.04.2017 Mandelbacke - IrtoSERT (pt. Vibaja)
20.03.2017 Pencalow - IrtoSERT (pt. Siiri K.)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


» Näytä sukuselvitys «

i. Cardiau O Ffortiwn

Kaunis läsipäinen Cardiau O Ffortiwn on varsin tunnettu poniori kotimaassaan. Se on menestynyt rotunäyttelyissä ja saanut isojakin palkintopystejä kotiin vietäväksi omistajansa suureksi iloksi. Lisäksi toimiessaan lähes joka vuosi siitosorin puuhissa on se onnistunut jättämään varsin laadukkaita jälkeläisiä, joiden joukossa on monta jalostuksessa onnistunutta yksilöä.

ii. Lwc Caled

Rauhallinen ori, jonka kanssa on tehty kaikenlaista valjakkoajosta aina vikellykseen saakka. Näyttelykehissä tätä oria ei olla tuntemattomasta syystä pahemmin nähty, mutta rakenteellisesti siinä ei ole pahemmin moitittavaa. Jälkeläisiä Lwc Caledilla on vajaa kymmenen, joista suurin osa on tammoja.

ie. Bryniau Tywysoges

Tammamainen, kylmänkiskoinen kuningatar, niin Bryniau Tywysogesin omistaja kuvaili tammaa. Se on viettänyt suurimman osan elämästään siitostammana, mutta selässäkin voi kuulemma vierailla vaikka tamma tekee kuulemma hyvin selkeästi selväksi milloin ratsastus loppuu. Jälkeläisiä Bryniau Tywysogesilla on huikeat kaksitoista kappaletta.
e. Feinwen

Ponimaisen pyöreä ja suloiset pienet hörökorvat omaava tamma, joka on kuulemma monen ponitytön lempiponi. Feinwen on tehnyt uraa kasvattajansa ratsastuskoulussa, mutta pitänyt myös sapattivuosia varsomisten takia. Näyttelyissä se on palkittu tasaisesti aina II-palkinnoilla.

ei. Colli Gariad

Isokokoinen ja huomiota herättävän massiivinen Colli Gariad on ori, josta moni aikoinaan himoitsi varsaa. Valitettavasti se kuitenkin menehtyi jo viisivuotiaana ja ehti astua vain yhden kauden. Maitovarsana se voitti kahdessa suuressa rotunäyttelyssä varsaluokan kirkkaalla erolla kakkoseen ja ori oli kuulemma rakenteellisesti varsin hieno.

ee. Benyfford Forwyn

Pihan perältä huonokuntoisena löydetty ruunivoikko tamma, josta hyvällä hoidolla ja huolenpidolla kasvoi mukava yleisponi. Benyfford Forwyn on yhä elossa, kiitettävässä 31 vuoden iässä.ja se on nykyään jo ystävällinen ja taustastaan huolimatta ihmisrakas. Jälkeläisiä sillä on vain yksi, Feinwen, ja tamma ei ikinä enää tiinehtynyt uudestaan.

Cardiau O Ffortiwn
vkk wD, 147 cm
Lwc Caled
vkk wD, 146 cm
evm
evm
Bryniau Tywysoges
rt wD, 144 cm
evm
evm
Feinwen
tprt wD, 145 cm
Colli Gariad
prt wD, 151 cm
evm
evm
Benyffordd Forwyn
rnvkk wD, 144 cm
evm
evm

Tuontisukuinen

Jälkeläiset


tamma Llygedyn Telynores, s. 19.06.2018, i. Rhowen Telynegwr
ori Llygedyn Derwen, s. 15.04.2018, i. Darius Marq

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Fasu oli tänään mukana kantakirjaustilaisuudessa. Se palkittiin hienosti kakkospalkinnolla, josta olemme hieman yllättyneitä ja tietenkin iloisia. Tapahtumapaikalla Fasu käyttäytyi asiallisesti, mutta oli selkeästi väsynyt kun illalla pääsimme kotiin.

Päiväkirjamerkintä

Ratsastin Fasun tänään aamusta pikaisesti. Tamma tuntui pätkittäin erittäin hyvältä ja takajalat tulivat hyvin mukaan. Iltapäivällä tallitytöt olivat käyneet vielä maastossa kävelemässä Fasun ja toisen ponin kanssa.

Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmennus ja Fasu tuntui olevan kokonaan poissa mukavuusalueeltaan. Valmentaja oli vaativa ja todella tarkkaavainen, joten tamma ei saanut pahemmin armoa. Valmennuksen jälkeen tamma oli kaikkensa antaneen oloinen.


Päiväkirjamerkintä

Meidän piti tänään startata Fasun kanssa kilpailuissa, mutta valitettavasti homma meni mönkään. Paikalle päästyämme purimme hevoset ja huomasimme, että Fasu oli polkenut kummankin takakenkänsä matkalla irti ja vielä samalla onnistunut repimään ruununrajan ja vuohiskuopan toisesta jalasta kunnolla verille. Luokat täytyi siis perua ja haavat paketoitiiin ennen kotimatkaa.


Päiväkirjamerkintä

Tänään Fasu starttasi kahdessa eri luokassa estekilpailuissa. Ensimmäinen rata sujui hienosti ja tamma pokkasi siitä kakkosruusukkeen. Toinen luokka näytti myös lupaavalta, mutta yksi pudonnut puomi pudotti ratsukon palkintosijoilta ulos.


Päiväkirjamerkintä

Estevalmennus kotikentällä. Olimme saaneet uusia, varsin värikkäitö johteita ja Fasu kyttäsi niitä silmä kovana suurimman osan valmennuksesta. Tehtävät tuntuivat menevän vähän yli hilseen ja tamma oli stressaantuneen oloinen narskutellessa hampaitaan.


Päiväkirjamerkintä

Maastolenkki ihanassa seurassa, vaikka sää laittoikin kapuloita rattaisiin. Fasu ei onneksi hätkähdellyt pahemmin melkein päälle tulleen ukkoskuuron jyrinöitä. Märät ponit pääsivät kuivattelemaan karsinoihinsa hetkeksi ennen tarhaan palaamista.


Päiväkirjamerkintä

Estevalmennus kotivalmentajamme silmän alla. Tänään valmentajamme näki Fasun ensimmäistä kertaa hyppäämässä. Tehtävinä oli nopeita teitä ja esteet pysyivät vielä pieninä. Fasu oli OK ratsastaa.


Päiväkirjamerkintä

Fasu on kotiutunut mukavasti. Tänään tamma pääsi pesulle ja sen harja nypittiin vähän edustavampaan malliin. Kauneudenhoitohetken jälkeen Fasu vietiin takaisin ulkoilemaan ja tietenkin vasta pesty poni painui suoraan piehtaroimaan.


Päiväkirjamerkintä

Pitkään odotettu päivä kun hevosrekka saapui aikaisin aamulla pihaamme. Kyydissä oli kolme uusinta ostostani, brittitammat Mererid, Siocled ja Llowri. Siocled oli hyvin hermostuneen oloinen tullessaan alas rekasta ja se pääsikin suoraan viileään talliin rauhottumaan ja lepäämään matkan rasituksista.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay