virtuaalihevonen

Llygedyn Tringad

VH16-026-0086, om. elen (VRL-01863)
ruunikko welsh cob (D), ori, 144 cm
s. 30.08.2016, kasv. elen (VRL-01863)

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Llygedyn Tringad on ollu syntymästään saakka melkoinen sydäntenmurskaaja ja nyt aikuisena ori tuntuu yhä keräävän lisää ihailijoita. Luonteeltaan se on charmantti ja karismaattinen, mutta tarvitsee myös omaa rauhaa ja rutiineja. Hoidettaessa Tringad saattaa olla hieman hapan, varsinkin harjatessa väärästä paikasta vääränlaisella harjalla. Kotioloissa Tringad osaa ottaa rennosti ja ei reagoi edes tammoihin sen kummemmin, mutta vieraalla maaperällä on orin käytös aivan toisenlaista. Se ilmoittaa kovaäänisesti saapuneensa ja varmasti hörisee jokaiselle tammalla ja välillä erehdyksissään ruunillekkin.

Ratsuna ori on miellyttävä, mutta yrittää aina joskus luistaa hommista helpointa kautta ja osaa myös todella pukitella, jos sille päälle satutaan. Esteillä Tringad syttyy silmännähden ja meno voi olla aika haipakkaa, jos kuski ei ole saanut pidätteitä kunnolla perille asti jo ennen hyppäämistä.

Menestys & meriitit


		 20.05.2018 palkittu VWY-II (40p.)
		 28.03.2017 kantakirjattu III-palkinnolla (64p.)
		 13.03.2017 myönnetty arvonimi Champion

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH16-026-0086 Esteratsastus 100 cm 5. 1902.55p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
852.94p. 6.88p. 1049.61p. 9.29p. 9.62p.


Näyttelytulokset

25.03.2017 Paraatiponit - irtoSERT (pt. Kati)
25.02.2017 Ponitila Adina - IrtoSERT (pt. Vibaja)
06.02.2017 Micram Raceponies - irtoSERT (pt. Welby)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Blin Ysbryd
prt wD, 142 cm

VWY-III
Merrie Merry
rt wD, 150 cm
Prince of Death evm
Marion evm
Piper Blakney
rtpsrt wB, 135 cm
Pupur Tebyg evm
Enfys evm
Alegre's Tedwen
rn wD, 141 cm

VWY-III
Ffion Colwyn
m wD, 139 cm
Morwr Môr evm
Ddewr Ymdrech evm
Tzofi
m wD, 139 cm
Montague Ross evm
Hope's Tiffany evm

Emälinja: Tzofi (D) - Isälinja: Merrie Merry (D)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


ori Llygedyn Taliesin, s. 20.12.2021, e. Daearbel Dawn
tamma Llygedyn Aeriaid Y Gwanwyn, s. 03.03.2021, e. FGW Etifedd Yr Orsedd
tamma Dawn Duchess, s. 18.11.2019, e. Dawn Danaë

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

» Näytä merkinnät «

Päiväkirjamerkintä

Tringadin kanssa on nyt valmentauduttu tehokkaasti ja tänään ori osallistui kouluvalmennukseen. Hiottavaa on paljon ja oriin pitäisi saada lisää voimaa, että se jaksaisi kantaa itsensä paremmin. Tringad oli yllättävän miellyttävä ratsastaa.


Päiväkirjamerkintä

Estekilpailuissa isommalla ponimäärällä, joista ainoa ori tällä kertaa oli Tringad. Ori oli todella sählä ja vaikea kuntoonlaittaessa, hoitaja olisi hyvin voinut tarvita korvatulppia. Ratansa Tringad suoritti hienosti ja toisesta luokasta pääsimme palkintojenjakoon asti.


Päiväkirjamerkintä

Kengitys, joka todellakin oli tarpeeseen. Tringad on muutaman viime päivän aikana polkenut jo kaksi kenkäänsä irti ottaessaan vauhtia tarhassa. Ori nuokkui puolinukuksissa kengittäjän häärätessä orien kavioiden parissa.


Päiväkirjamerkintä

Valmentautuminen Tringadin kanssa jatkuu. Tänään treenasimme pääosin puomeilla ja muutamilla kavaleteilla. Tringad eteni hyvin, mutta jäi helposti hitaaksi ja pidätteet menivät kunnolla perille asti joskus ja jouluna.


Päiväkirjamerkintä

Kotivalmennus esteiden parissa. Verryttelyssä Tringad oli todella vahva ja protestoi muutaman kerran pohkeenkin käyttöä. Lopputunnista orin ratsastettavuus parani ja


Päiväkirjamerkintä

Postilaatikkoomme tupsahti tänään mieluinen kirja, jota onkin jo odotettu. Tringadille myönnettiin vihdoin champion-arvonimi. Vielä olisi tarkoitus ilmoittaa ori kantakirjattavaksi jossain vaiheessa.


Päiväkirjamerkintä

Ruusukerivistö rupeaa näyttämään varsin komealta jo orin karsinan ovessa, mutta työtäkin vielä tehtävä, että saamme Tringadin kilpailu-uran päätökseen kunnialla. Menestys näyttelykehissä on jatkunut ja näyttää siltä, että orista saadaan leivottua niin kantakirjaori kuin myös champion-arvonimellä palkittu tapaus. Upeaa!


Päiväkirjamerkintä

Tringad on nykyään varsin osaava jo ratsuna. Sen koulutus tuntui humahtavan kaiken kiireen keskellä hetkessä ohi ja ori olikin varsin helppo tapaus näin jälkikäteen mietittynä. Näyttelyissäkin ori on päässyt jo debytoimaan ja tulokset ovat varsin lupaavia. Lähdemme siis eteenpäin odottavaisin mielin!


Päiväkirjamerkintä

Tringadista on kasvanut varsin itsevarma ja terhakka nuori poni. Se viettää päiviään vielä muiden nuorten orien seurassa pihatossa sekä laitumella. Poikamieselämän lisäksi orin kanssa on aloitettu näyttelyharjoitukset koska tarkoituksena on viedä Tringad tuomarien silmien eteen. Haaveissa olisi saada ori kantakirjattua joku kaunis päivä.


Päiväkirjamerkintä

Tänään oli mukava päivä, joka päättyi vielä mukavammin kun Tedwen päätti ryhtyä puskemaan jo hieman yliajalle mennyttä varsaansa maailmaan. Varsominen oli nopea ja kuin oppikirjasta. Pian pahnoilla lepäsikin ruunikko varsa, joka varmistui pienen kurkaamisen jälkeen oriksi. Emä ja varsa saivat tutustua rauhassa ja pikkuherra löysi tiensä maitobaarillekin omin avuin. Varsa tullaan nimeämään Llygedyn Tringadiksi.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay