virtuaalihevonen

Llygedyn White Wyvern

VH18-026-0107, om. elen (VRL-01863)
cremello welsh cob (D), ori, 142 cm
s. 01.08.2018, kasv. elen (VRL-01863)
8v. 01.08.2019

Estepainotteinen (100 cm)
Kilpaillut porrastetuissa

» Näytä luonne «

Woltti on varmasti yksi niistä poneista, joiden tapaamista et tule ikinä unohtamaan. Ensinnäkin se on varsin hätkähdyttävän näköinen ulkoisesti sinisine silmineen ja ryhdikkäine olemuksineen, mutta viimeistään orin persoona tulee painumaan mieleesi. Luonteeltaan Woltti on herrasmiesponi, joka yrittää suurimmaksi osaksi käyttäytyä, mutta joskus pitää hieman machoilla ja huudellakin, etteivät pihan muut asukkaat unohda kuka on, ainakin omasta mielestään, kunkku. Hoidettaessa Woltti on helppo ja mutkaton, sen voi jättää hieman kokemattomammankin harjattavaksi ja ori seisoo kiltisti paikoillaan sekä nostaa kavionsakin pienestä hipaisusta sääreen. Maastakäsin Woltti vaatii käsittelijältään maratoonarin kuntoa, koska sillä on aina vauhti päällä ja luontaisesti hyvin reipas askellus. Takuuvarma keino siis nostaa omaa kuntoaan on lähteä esimerkiksi metsään taluttelemaan Wolttia.

Ratsuna Wolttia voisi kuvailla hyvin sanalla "kokemus". Se ei ole ehkä kaikista osaavin taikka teknisesti taitavin poni, mutta jos nautit laukkaamisesta metsässä innokkaasti, mutta varmasti etenevän ponin kanssa tai esteradan suorittamisesta tasaisen varmasti, niin Woltti on ehdottomasti täydellinen valinta. Sileällä se on tasainen taapertaja, joka aina joskus viitsii väläytellä olevansa keskitasoa parempi liikkuja. Wolttia kannattaakin työstää monipuolisesti eikä vain jäädä mukavuusalueelle humputtelemaan, orista löytyy kyllä poweria ja showmiehenkin elkeitä. Esteillä Woltti on astetta sähäkämpi, mutta silti ihmeellisen varma suorittaja. Oikein räikeän värikkäitä esteitä tai kukkalaitteita se saattaa hieman katsella ja punkea kauemmas esittäen epäileviä vastalauseitaan, mutta tositoimissa kilpailuissa kaikenlaiset esteet kyllä ylittyvät, kunhan tyylillä ei ole väliä.

Menestys & meriitit


		 28.02.2023 palkittu YLA2 (89p.)
		 31.07.2022 palkittu ERJ-I (103p.)
		 17.07.2022 jälkeläispalkinto VWY-B
		 14.04.2021 arvonimi Champion
		 02.05.2020 palkittu VWY-II (42,5p.)
		 20.10.2018 kantakirjattu KTK-II (73p.)Näyttelytulokset

10.10.2018 Dóchas Acres - IrtoSERT (pt. Jannica)
07.10.2018 Tirion Welsh Ponies - IrtoSERT (pt. Miia-Maria)
24.09.2018 Tirion Welsh Ponies - IrtoSERT (pt. Vibaja)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Drysornant White Dragon
cre wD, 147 cm

VWY-III
Cwmredyn Berwyn
evm wD 146 cm, vkk
Brynmor Macsen evm wD 145 cm, rnvkk
Cwmredyn Brangwelen evm wD 143 cm, vkk
Drysornant Addyena
evm wD 141 cm, cre
Pontyderwyn Iogar evm wD 155 cm, cre
Drysornant Amphora evm wD 140 cm, vkk
Goleydydd Llowri
rnvkk wD, 145 cm

VWY-II
Cewyll Am Byth
evm vkk wD, 148 cm
Gwirionedd Mewn Caets evm vkk wD, 146 cm
Ddiwrnod Hyfryd evm rt wD, 149 cm
Goleydydd Hela
evm mrn wD, 145 cm
Allwedd Helwyr evm trn wD, 148 cm
Ferch Trychinebus evm m wD, 143 cm

Emälinja: Goleydydd Llowri (D) - Isälinja: Drysornant White Dragon (D)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


ori Llygedyn Y Draig Aur, s. 10.10.2019, e. Echreiddig Llances KV
ori Llygedyn Golden Dragon, s. 11.04.2020, e. Llestri Gwerthfawr Dawn
ori Llygedyn Mab Y Draig, s. 21.10.2021, e. Llygedyn Mwyndeg Mai
tamma Lloeren Tanwen, s. 30.10.2021, e. Pencalow Tywysoges
tamma Tirion Caronwen, s. 11.07.2022, e. Brunnby Cherry Cake
ori A.D. Willow, s. 06.06.2023, e. A.D. Midnight Surprise
ori Snöflingans White Russian, s. 10/2023, e. Eleri

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Tänään oli pitkään jännityksellä odotettu päivä ja jo aamusta kuljin hermostuneena ympäriinsä enkä osannut tehdä oikein mitään. Onneksi Woltin hoitaja oli asioiden tasalla ja pääsimme starttaamaan kaikkien osallistuvien ponien kanssa ajallaan kohti kantakirjaustilaisuutta. Woltti on kasvanut hienosti ja omaan silmääni se näytti jo niin valmiilta ponilta, että uskaltauduin ilmoittamaan sen mukaan, mutta paikan päälle saapuessamme epäilykset heräsivät kun näin miten hienoja welshponioreja olikaan saapunut paikalle. En tällä kertaa esittänyt oria itse vaan pääsin seuraamaan katsomosta käsin kun Woltti käveli määrätietoisen näköisenä kantakirjatuomarien silmien eteen. Tuomarit syynäsivät oria todella pitkään ja tarkkaan ja raviosuudenkin Woltti pääsi esittämään kaksi kertaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja Woltti palkittiin mukavalla II-palkinnolla.


Päiväkirjamerkintä

Woltti on menestynyt varsin hienosti welshponien rotunäyttelyiden kehissä viime aikoina ja hyvin saattaa olla, että pääsemme anomaan sille champion-arvonimeä jossain vaiheessa. Woltin urakka näyttelykehissä jatkui tänään taas rotunäyttelyiden oriluokan merkeissä. Ori on kilpaillut viime aikoina varsin vähän ja on sen verran edustavassa kunnossa, että päädyin ilmottamaan sen mukaan. Verryttelin oria juoksutusliinan päässä ennen kehään menoa ja kehään saapuessamme Woltti tuntui jo olemuksellaan sanovan "katsokaa minua!". Tuomari oli hyvin tarkka ja arvostelu vei aikansa, Wolttikin hieman kyllästyi ja jouduin korjaamaan sen asentoa muutaman kerran. Liikkeitä esitellessä Woltti ryhdistäytyi hienosti ja varsinkin ravipätkät onnistuivat mielestäni erinomaisesti tänään. Kotiintuomisena oli taas hienoja ruusukkeita sekä pieni pokaali, hyvä päivä siis.


Päiväkirjamerkintä

Kävimme tänään Woltin kanssa estevalmennuksessa. Reissulle kertyi hieman pituuttakin kun mukana oli useammassa ryhmässä oleva poni, joten jouduimme hieman odottelemaankin omaa ja toisten valmennusvuoroa. Harjasin Woltin jo kotona kuntoon ja paikan päällä saimme varmistuksen olevamme toisessa valmennusryhmässä, joten en joutunut satuloimaan oria kiireessä. Lähdin verryttelemään Wolttia vajaa puoli tuntia ennen oman ryhmämme alkua, ori tuntui satulaan hieman ympäristöään kuikuilevalta ja aavistuksen vahvalta ja teema jatkui valmennuksen alettuakin. Teimme sileällä hieman erilaisia tehtäviä puomien kanssa ennen ensimmäisiä hyppyjä ja siihen mennessä Woltti oli onneksi jo paljon pehmeämpi ja paremmin kuulolla. Hyppääminen sai ponin selkeästi innostumaan ja röhki lähestyessään esteitä ja leiskautti yli ilman hajuakaan kolauttelusta. Saimme valmentajalta hyviä vinkkejä kotitreeniin ja kaikkien ponien ryhmien jälkeen suuntasimme kotia kohti.


Päiväkirjamerkintä

Woltista on kasvanut jo varsin hieno nuori poni. Tänään suuntasimme sen ja muutaman muun kanssa näyttelyihin. Tapahtumapaikkana kotoisasti sisartallimme Tirion, jonka maneesia olimme hyödyntäneet jo ponien sisäänratsastusvaiheessa, joten paikka oli Woltillekin jollain asteella tuttu. Se osallistui tänään jo aikuisten welshponiorien luokkaan, onhan Woltti jo nelivuotias. Tammojen kehät olivat ennen oreja ja Woltti joutuikin odottelemaan tovin jos toisenkin tänään. Se tuntui onneksi ottavan rennosti eikä hötkyillyt muutaman muun orimme tapaan. Kehään ori marssi hyvällä asenteella ja tuntui olevan, onneksi, kuulaisella tuulella. Näyttelypäivän lopputuloksissa Woltti oli varsin korkealla ja olimme hyvin tyytyväisiä jokaisen ponin ruusukesaaliiseen. Kotiin päästyämme voltti pääse suoraan tarhailemaan ja tuntui arvostavan suuresti kun mukaan heitettiin vielä heinäkasakin.


Päiväkirjamerkintä

Odottavan aika on todellakin pitkä! Llowrin varsomista oli odoteltu jo lähes toista viikkoa ja kuukausikin ehti vaihtua jo elokuuksi vahtiessamme varsin levollisen oloista tammaa lähes joka yö. Kyseessä oli ilmeisesti Llowrin ensimmäinen varsa ja senkin vuoksi jännitys kohosi hieman tavallista korkeammalle. Vielä varsomispäivänä Llowri ulkoili aamusta rauhallisesti ja iltaruuilleenkin se lyllersi hitaan varmasti, maha jo painaa melkoisesti. Yksi meistä jäi taas varsavahtiin kun vahdittavana oli Llowrin lisäksi toinenkin tamma. Puolenyön aikoihin Llowri rupesi näyttämään pieni epämukavuuden merkkejä ja tästä kahden tunnin päästä karsinan pahnoilla makasi kummitus. Tulija olikin isänsä tapaan cremellon värinen ja vielä orivarsa! Nimiehdotuksia oli jo pohdittu ja uuden tulokkaan nähtyäni nimesin sen Llygedyn White Wyverniksi.

Picture © Whalley Stud - Tausta © Pixabay