virtuaalihevonen

Blaenllechau Twm Ffawr

KUOLLUT 04.09.2018Synt.aika 07.09.2016 Rekisterinumerot VH17-026-0001
Rotu, sukupuoli welsh cob (D), ori Väri, säkäkorkeus ruunikko, 146 cm
Omistaja / kasvattaja elen (VRL-01863) / Blaenllechau Stud Lajipainotus Kouluratsastus (II B)

» Näytä luonne «

Blaenllechau Twm Ffawr eli tutummin Tenho on Walesin nummilla syntynyt poni, joka päätyi meille vähän sattuman kautta. Olin etsimässä uusia tammoja ja eräsäsä siittolassa vierailessani tummanpuhuva poni kiinnitti huomioni. Loppu onkin historiaa ja Tenho onkin jo vakiokalustoon kuuluva tapaus. Se rakastaa olla ulkona ja ei viihtyisi pahemmin karsinassaan, tarhaankin ori usein teputtaa puolijuoksua ja iltaisin sitä saa maanitella tulemaan tallin oviaukosta sisälle. Tenho on myös varsin puhelias ja varmasti hörisee eniten kaikista oreistamme. Kotona Tenho on varsin lungi, mutta vieraissa paikoissa se jännittää yhä pitkän kilpaurankin jälkeen joka ikinen kerta. Orin kasnsa kannattaa tutustua uusiin paikkoihin rauhassa. Tenho on oriksi hyvin asiallinen käsitellä ja kunnioittaa ihmisen tilaa hienosti.

Selästä käsin Tenho on hyvin mukavasti pohjeavuille sekä istunnalle reagoiva, mutta se myös jännittyy helposti. Ratsastajan jalan täytyy siis olla hiljaa kun poni toimii oikein ja jalkaa käytetään vasta kun sitä tarvitaan. Jännittäessään Tenho heittäytyy helposti selättömäksi ja se on vaikea saada rehellisesti rentoutumaan uudestaan tuon pisteen jälkeen. Eteenpäin liikkuminen ei ole Tenholle ongelma, mutta onneksi ori kuuntelee pidätteitäkijn kunhan ratsastajalla on joustava ja rauhallinen käsi. Tenho ei pidä ahtaista paikoista ja maneesissa ruuhka-aikaan sen kanssa onkin täysin turha yrittää tehdä pahemmin mitään kun ori jännittää ja yrmyilee ohittavien ratsukkojen takia. Kentällä tilanne on jostain syystä parempi ja kilpailutkin on orin kanssa tultu valittua niin, että kauden tärkeimmät startit ovat ulkokisoissa.
Menestys & meriitit


		 25.08.2018 palkittu VWY-II (40p.)
		 20.08.2018 kantakirjattu KTK-II (74p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH17-026-0001 Kouluratsastus II B 5. 2548.84p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 1075.75p. 1473.09p. 00p.

Näyttelytulokset

15.06.2018 Arian Stud - IrtoSERT (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


» Näytä sukuselvitys «

i. Blaenllechau Cynog Ddu

Tummanpuhuva ja varsin vaikuttavan näköinen ori, joka on onneksi luonteeltaan hyvin pehmeä ja nallekarhumainen. Jalostuspuolella se ei ole vaikuttanut pahemmin koska orin omistaja on halunnut keskittyä kilpailemiseen. Tuloksiakin on syntynyt ja ruusukkeita sekä pokaaleita on jo komea rivistö.

ii. Cwtnant Gwalchgwyn

Cwrnant Gwalchgwyn muistetaan kuulemani mukaan usein sen hurjan käytöksen perusteella. Ori oli todella isoegoinen ja näyttelykehissäkin se pullisteli muille oreille muunmuassa pystyynhyppien. Orista jäi vain kourallinen jälkeläisiä kun se lopetettiin 16-vuotiaana ruokatorven tukoksen vuoksi

ie. Gilfaethwy Maid

Kaunis ja hienoliikkeinen Gilfaethwy Maid oli kasvattajansa lempiponeja pitkään ja tammaa pidettiinkin pääasiassa kotona varsomassa, ettei sille tapahtuisi mitään. Se on nelivuotiaana ratsukoulutettu ja kuulemma hyppääkin varsin hyvällä tekniikalla. Varsoja tammalla on viisi kappaletta, joista neljä on emänsä tapaan kauniita tammoja.
e. Llanfwrog Rhydianwen

Llanfwrog Rhydianwen eli Tenhon emä on mukavan tanakka ja pyörerunkoinen rautias tamma. Se on tehnyt elämässään kaikenlaista ja tamma toimiikin niin selästä kuin valjakkovaunuistakin käsin. Tenho on emänsä varsoista nuorin ja sen sisko asustelee yhä kasvattajansa luona.

ei. Meic Ffawr

Massakas ja näyttävä Meic Ffawr tunnetaan hyvin hienon menestyksensä perusteella ja se onkin kerännyt tammavieraita vuodesta toiseen. Luonteeltaan ori on rauhallinen, mutta lähtee aina innokkaasti töihin, kilpailutilanteessa se on useimmiten parhaimmillaan.

ee. Conwyllaith Tafwys

Suuren persoonan omaava ruunivoikko tamma, joka ei ensimmäisenä olisi mielessä kun kyse on menestyksekkäästä kilpaponista. Conwyllaith Tafwys on kuitenkin kerännyt ruusukkeita ympäri maailmaa menestyksekkään parivaljakon toisena puolikkaana.

Blaenllechau Cynog Ddu
wD 144 cm, rn
Cwtnant Gwalchgwyn
wD 147 cm, m
evm
evm
Gilfaethwy Maid
wD 145 cm, rn
evm
evm
Llanfwrog Rhydianwen
wD 145 cm, rt
Meic Ffawr
wD 148 cm, rt
evm
evm
Conwyllaith Tafwys
wD 142 cm, rnvkk
evm
evm

Tuontisukuinen

Jälkeläiset


tamma Llancarfan Ffawydd, s. 25.08.2018, e. Queen Gwenhwyfar
ori Tirion Endeavour, s. 24.08.2018, e. Swavely Beca Bronwyn (ruunattu)
tamma Namys Brisen Ceirios, s. 24.8.2018, e. Cenarth Raglan Kim
tamma Llygedyn Brithni, s. 17.02.2017, e. Moonrise's Iridescence


Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

Näytä merkinnät

Päiväkirjamerkintä

Ratsastin Tenhon tänään maneesissa heti kitattuani aamuteet kurkusta alas, onneksi on ihania tallityttöjä, jotka satuloivat ponin valmiiksi! Tenholla oli hieman erimielisyyksiä sisäpohkeen kuuntelusta alkuun, mutta luopui kinastelusta onneksi pian. Laukassa ori olisi selkeästi halunnut päästellä hieman rennommin eivätkä laukan kokoamisharjoitukset olleet oikein sille mieleen. ,


Päiväkirjamerkintä

Kelit ovat olleet varsin hiostavan kuumat pitkään ja Tenhossakaan ei ole ollut ylimääräistä virtaa kummemin. Tänään ori pääse hölkkäilemään liinassa, maneesissa oli onneksi hitusen viileämpää kuin ulkona. Laukat jätimme väliin, mutta Tenho porskutteli käynnissä ja ravissa liinassa tovin ennen loppukäyntejä, jotka sijoittuivat varjoisaan metsään.


Päiväkirjamerkintä

Tenho sai tänään kököttää hyvän tovin käytävällä ja piipahdella kentällä pyörähtämässä. Tänään oli tosiaan satulansovituspäivä ja Tenho osoittautui todelliseksi ongelmaksi. Muutamasta ehdokkaasta poni ilmoitti hyvin selkeästi mielipiteensä ja emme tälläkään kertaa löytäneet vielä nappivalintaa.


Päiväkirjamerkintä

Tenho on saanut lomailla hieman ja sitä on palauteltu pikkuhiljaa työn pariin. Tänään ori sai hölkkäillä aamulla kentällä ja illalla se sai uudet kengät alleen. Onneksi Tenho osaa käyttäytyä eikä aiheuta nuorempien ponien tapaan harmaita hiuksia.


Päiväkirjamerkintä

Tenho pääsi tänään maastoilemaan. Se tuntui nauttivan rennommasta päivä ja laukkapätkän jälkeen päristeli tyytyväisenä. Kotona rennon oloinen poni pääsi varusteiden purkamisen ja pesun jälkeen tarhailemaan.


Päiväkirjamerkintä

Tenho starttasi tänään kilpailuissa. Luokkana oli orille helponpuoleinen helppo A ja jo verryttelyssä Tenho väläytteli hienoja pätkiä. Onneksi hyvä fiilis jatkui radalle asti ja tänään kotiin saatiin voittoruusuke.


Päiväkirjamerkintä

Taas puurtamma kouluvalmennuksessa. Tenho oli hyvällä tuulella ja homma sujui varsin sujuvasti. Valmentajakin oli tyytyväinen siihen energiaan millä Tenho suoritti sille annettuja tehtäviä.


Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmentajamme silmän alla tänään Tenhon kanssa. Ori oli varsin hyvällä fiiliksellä mukava ja varsinkin alkuun se tuntui mukavalta satulaankin. Loppua kohden Tenho taisi hieman väsähtää ja muuttui todella raskaaksi edestä.


Päiväkirjamerkintä

Elämä ja tutustuminen ovat lähteneet ihan mukavasti käyntiin Tenhon kanssa. Olen päässyt kokeilemaan oria jo muutaman kerran satulasta käsin nyt kotonakin ja vieläkin ori miellyttää kovasti. Tenhon treeniohjelmaa viilaillaan pikkuhiljaa kuntoon ja tarkoitus on päästä starttaamaan orin kanssa ensimmäistä kertaa muutaman kuukauden sisällä, jos kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.


Päiväkirjamerkintä

Eilen oli mielenkiintoinen päivä, tallista lähti kasvatteja maailmalle uusille omistajilleen ja meille tuli briteistä kuljetus joka sisälsi kaksi hienoa ponioria. Toinen näistä on varsin massiivinen Blaenllechau Twm Ffawr, tutummin vain Temho. Ponit pääsivät ensin hetkeksi rauhoittumaan karsinoihin ja myöhemmin päivällä oripojat pääsivät tarhailemaan.Tausta © Pixabay