virtuaalihevonen

Llygedyn Rheol Y Fawd

VH18-026-0094, om. elen (VRL-01863)
voikko welsh cob (D), ori, 144 cm
s. 29.06.2018, kasv. elen (VRL-01863)

Estepainotteinen (100 cm)

» Näytä luonne «

Llygedyn Rheol Y Fawd, tai puhujasta riippuen Rölli tai Fantsu, on melkoinen hupiveikko ja ikinä ei oikeastaan voi tietää mitä Rölli keksiikään tänään. Tarhasta karkailua se ei ole onneksi vielä ottanut harrastuksekseen, mutta kaikenlaista muuta kyllä, kuten esimerkiksi loimien kääntäminen nurinniskoin niiden ollessa päällä, riimujen riisuminen, ruokakuppien irroitus seinästä ja bravuurina ehdottomasti heinien heittäminen aidan väärälle puolelle. Rölli on ihan mukava käsitellä, se nauttii kumisualla pyörittelystä hurjasti ja vesiletkulla leikkiminen kuuluu varmastikin orin lempipuuhiin. Narun päässä Rölli voi olla hieman lentävää sorttia, joten suosittelen pitkää narua ja ainakin ketjua nätin ponin nenän päälle, ihan vain varmuuden vuoksi.

Röllin kanssa mennään eikä meinata ja tämä tuntuu olevan teema riippumatta siitä mistä lajista on kyse. Koulusatulan alla Rölli on varsin näyttävä ja katseita keräävä, mutta Röllin keskittymiskyky ei aina oikein meinaa riittää kouluratsastuskuvioiden vaatimalla tavalla. Ori kyllä suorittaa perusasiat ja jopa laukanvaihdot jollain tavalla, mutta kouluratojen tähteä siitä ei valitettavasti saa leivottua millään. Kotona se saattaa leiskautella hienoja pätkiä, mutta homma lässähtää viimeistään kun Rölli siirtyy valkoisten aitojen sisäpuolelle. Hyppääminen on hauskaa, ainakin Röllin mielestä, ja useimmiten vauhti tuntuu olevan orin ratkaisu moneen asiaan. Esteillä Röllin kanssa kontrolli onkin kaiken kivijalka ja yli-innokkaan oloisen ponin kanssa ei edes kannata lähteä hyppäämään. Malttaessaan Rölli on rohkeä ja omatoiminen hyppääjä, kunhan kuski vain pysyy kyydissä.


Menestys & meriitit


		 17.07.2022 jälkeläispalkinto VWY-C
		 02.05.2020 palkittu VWY-II (41,5p.)
		 20.12.2019 kantakirjattu KTK-II (73p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH18-026-0094 Esteratsastus 100 cm 4. 2050.07p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1016.12p. 00p. 1033.95p. 46.52p. 00p.

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Rheolwr
rt wC, 135 cm

KTK-III, VWY-II
Rhingyll Prysun
evm
Smarmy Adyn evm
Sibrwd Bach evm
Oedolion Bebywaidd
evm
Am Byth Yn Arwr evm
Anrheg Annisgwyl evm
Llewellyn Emily
vkk wD, 140 cm

VWY-II
Cracken
evm
Bruiloch evm
Thriangel evm
Roselina
evm
Ludwig evm
Morena evm

Emälinja: Llewellyn Emily (D) - Isälinja: Rheolwr (C)
Sukua netissä yksi (1) polvi

Jälkeläiset


tamma Neifion Anglachel, s. 20.03.2021, e. Rushock Glamdring
tamma Gwynedd Raecthel, s. 13.12.2021, e. Gwynedd Plentyn Bach
tamma Llygedyn Lili Mai, s.23.01.2020, e. Llygedyn Mwyndeg Mai

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Rölli on saanut viettää melko leppoista elämää ja kilpailee satunnaisesti 90-100 cm esteluokissa kun sopivia kilpailuja sattuu olemaan lähellä. Kantakirjauksen jälkeen Rölli meni ja loukkasi takajalkansa ja sitä on nyt paranneltu ajan kanssa, eilen eläinlääkäriltä tuli vihdoinkin taas lupa kilpailemiseen. Odotamme myös orin ensimmäistä jälkeläistä syntyväksi, mielenkiintoista nähdä millainen poni sieltä tupsahtaakaan. Tänään kävin itse yksinäni maastoilemassa Röllin kanssa kun sää oli niin passeli ja kerrankin päivässä oli tyhjä hetki kaiken kiireen keskellä. Rölli käyttäytyi asiallisesti ja tuntui nauttivan rennosta höntsäilystä metsän siimeksessä. Reissumme kesti noin tunnin verran minkä jälkeen Rölli pääse pesulle sekä sen jalat kylmättiin. Tarhassa herraa odottikin jo valmiiksi maistuva heinäsatsi.


Päiväkirjamerkintä

Jo aamusta tallilla oli melkoinen tohina ja porukkaa riitti kun valmistelimme useampaa ponia samanaikaisesti kantakirjaustilaisuutta varten. Olimme jo myöhässä suunnitellusta aikataulusta ja paikan päällä piti olla oikeaan aikaan ilmoittautumassa. Pörrötukkainen Rölli oli ilmoitettu mukaan hieman extempore kun mahdollisuus avautui, joten jännitettävää riitti. Ehdimme paikan päälle juuri sopivan ajoissa ja ponit saivat verrytellä jalkojaan matkustamisen jälkeen. Rölli oli ensimmäisten arvosteltavien poniorien joukossa ja se sliipattiin esiintymiskuntoon nopeasti, jopa pörrötukka saatiin siloitettua hienosti. Röllin kanssa oli treenattu esiintymistä ja se näytti tuottavan tulosta orin seistessä tuomaripaneelin edessä ryhdikkäänä ja pilke silmissään. Lopputuloksia jouduimme odottelemaan, mutta tämän kertainen kantakirjapalkintojen saaliimme oli hyvä. Rölli keikkui pistesaaliinsa kanssa joukon yläpäässä ja se palkittiin II-palkinnolla.


Päiväkirjamerkintä

Röllin kotitreenit ja muutaman ulkopuoliset valmennukset ovat viime aikoina sujuneet niin hyvin, että ori uskallettiin ilmoittaa mukaan estekilpailuihin. Tosin vielä varsin hillitysti ja estekorkeus on luokissa 80 cm ja 90 cm. Ponit matkustivat hyvin ja paikan päällä kiittelin itseäni pääni sisällä, että isoimmat valmistelut tehtiin jo kotitallin rauhassa. Rölli suorastaan kiehui ja tuntui olevan kuin jousilla kun se otettiin tallipihalle kävelemään ennen satulointia. Luokat olivat hieman myöhässä ja luppoaikaa oli, joten Rölli kävi hoitajansa kanssa hieman kauempana kävelemässä. Verryttely sujui ihmeellisen rauhassa ja radalle mennessään Rölli tuntui olevan hyvässä vireessä. 80 cm luokka meni läpi yhdellä pudotuksella, mutta 90 cm luokassa ori tsemppasi hurjasti ja sieltä tuli nelossija ruusukkeineen.


Päiväkirjamerkintä

Nuoren poninkoltiaisen eli Röllin kanssa on treenattu lastausta ja matkustamista ahkerasti ja tänään se treeni pääsi tositestiin kun Rölli matkusti muutaman muun ponin kanssa welshponien rotunäyttelyihin. Paikan päällä Rölli pääsi juoksutusliinan päässä tutustumaan tapahtumapaikkaan rauhassa ja vaikka se oli hyvin terävänä, niin herra käyttäytyi hienosti. Kehään se asteli itsevarman oloisesti ja ilmoitti kimakalla äänellä saapuneensa. Röllin oli selkeästi hieman vaikea keskittyä kun ympärillä oli muitakin hormoneja pursuavia oreja ja se kuikuilikin joka suuntaan paikoillaan seisoessaan. Lopulta koitti kauan odotettu hetki ja oli Röllin vuoro saapua tuomari eteen arvioitavaksi. Luojan kiitos oli malttoi seistä hienosti paikoillaan tuon aikaan. Käynnin esittäminen ei mennyt ihan putkaan, mutta raviosuudessa ori suorastaan leijaili.


Päiväkirjamerkintä

Joku aika sitten yhden varsomiskarsinamme pahnoille putkahti suloinen voikko varsa. Emme päässeet heti katsomaan tulijan sukupuolta, mutta arvailimme kovasti kumpi olisi kyseessä. Tällä kertaa arvaukseni osui väärään ja varsa olikin ori. Emätamma oli hyvin suojelevainen ja jopa hieman kiukkuinen kun yritimme päästä tutustumaan uuteen tulijaan lähemmin, joten parivaljakko sai viettää muutaman päivän hyvin rauhassa tottuakseen tilanteeseeen. Neljäntenä päivänä oli aika viedä emä-Emily ja Rölliksi ristitty orivarsa ensimmäistä kertaa hieman ulkoilemaan. Pikku-Rölli ei vaan alkuun olisi millään uskaltautunut astua karsinasta tallin käytävälle, mutta emänsä pehmeän hörinän rohkaisemana se ponnahti liikkeelle hetken empisen jälkeen. Emily ja Rölli saivat ulkoilla muutaman tunnin verran ja sitten varsa pääsi taas lepäämään karsinan pahnoille.Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay