virtuaalihevonen

Cedion Seren Yr Hydref

VH18-025-0032., om. elen (VRL-01863)
punaruunikko welsh cob-tyyp. poni (C), tamma, 132 cm
s. 26.08.2018, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (III B)

» Näytä luonne «

Cedion Seren Yr Hydref, anteeksi mikä? Pieni, punainen, palleromainen ja sinkoilee paikasta toiseen punaisena salama. Se on meidän ihana Hyrrämme! Hyrrästä voisi melkein sanoa näkevänsä sen postiivisen asenteen ja puhtaan iloisuuden, miten voikin poni näyttää niin hymyilevältä? Sosiaalisuus on varmasti myös yksi Hyrrän voimakkaimpia luonteenpiirteitä ja se olisi aina menossa sinne missä on porukka, oli kyse sitten muista hevosista tai ihmisistä. Yksinäänkin tamma viihtyy, varsinkin ruoka-aikaan, mutta tyytyväisin se on muiden seurassa. Kaikenlainen puuhastelu Hyrrän kanssa on useimmiten helppoa, vaikka myönnettävä onkin, ettei tamma pidä laisinkaan satulavyön kiristämisestä taikka seisoskelusta yksi jalka ilmassa. Nuorempana Hyrrän kavioiden hoito olikin melkoista akrobatiaa ja pitkiä hermoja vaativaa hommaa. Vieraissa paikoissa Hyrrä on astetta enemmän hereillä ja jopa hieman jännittynyt, sen askeleessa on helppo huomata pieni kumipallomainen pomppu.

"Hauska peli" on kovin yleinen termi, jolla Hyrrää kuvataan kun sen selkään kiipeää uusi kuski. Tamma ei ole mitenkään erityisen lahjakas taikka mahtava, mutta se antaa itsestään kyllä varmasti paljon ja tuntuu pitävän hauskaa lähes jokainen ratsastuskerta. Hyrrä on helposti ehkä hieman vahva ja omaa tahtoa omaava ratsastettava, mutta varovasti ehdottelemalla alkuun tamman saa yleensä kanssaan samalle aaltopituudelle niin pohkeenväistöjenkin kuin tavallisen taipumisen merkeissä. Sen jälkeen meno onkin usein semmoista, että se tuo hymyn huulille. Maastoilu on ehdottomasti takuukeino saada Hyrrä vielä paremmalle tuulelle ja innostumaan. Suosittelen varamaan jalkaan pitävimmät grippihousut ja positiivista mieltä, ilopukkeja röhkimisen säestämänä saattaa olla varastossa paljon.

Menestys & meriitit


		 20.10.2018 kantakirjattu KTK-Ip. (80p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH18-025-0032 Kouluratsastus III B 4. 00p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
00p. 00p. 00p. 00p. 00p.

Näyttelytulokset

26.10.2018 Daelwyn - MVA-SERT (BIS1) (pt. Kati)
15.10.2018 Tirion Welsh Ponies - MVA-SERT (BIS3) (pt. Elisa)
21.09.2018 Daelwyn - MVA-SERT (BIS2) (pt. Kati)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Ffawd Rhyfelwr KV
rt sab wC, 132 cm

Ch, KTK-III, VWY-II
Waterloo Warrior
prt wA, 113 cm
Joffy Prince evm
Sleephill Mary evm
Night Light Popster
rn wC, 136 cm
Camwood Dafydd evm
Tosca evm
Cedion Llancesig
prn wC, 131 cm

KTK-III, VWY-II
Biraldo
rt sab wC, 133 cm
evm
evm
Corwynt Llinell
prn wC, 136 cm
Ton Y Morevm
Lili Gysglyd evm

Emälinja: Corwynt Llinell (C) - Isälinja: Waterloo Warrior (A)
Sukua netissä kaksi (2) polvea

Jälkeläiset


Ei vielä jälkeläisiä

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä


Päiväkirjamerkintä


Päiväkirjamerkintä


Päiväkirjamerkintä


Päiväkirjamerkintä

Tallin käytävällä on kävelty jo pidempään iltaisin hiljaa ja seurattu hieman suttuista kamerakuvaa teekuppi kädessä toimistossa pitkälle yöhön kun olemme odottaneet Lansun varsomista. Mamma päätti venyttää tätä toimitusta ilmeisesti niin pitkälle kuin vain suinkin on mahdollista ja meidän piti jo yhdessä välissä varmistaa eläinlääkäriltäkin, että onhan mahassa köllöttelevä varsa vielä elossa. Kaikki hyvin, mutta odottavan aika tuntuu aina varsomisia odotellessa kiduttavan pitkältä. Odotuksemme kuitenkin palkittiin eräänä iltana juuri iltatallin lopettelun jälkeen. Lansu oli jo aiemmin hieman omissa oloissaan, mutta muut varsomisen merkit loistivat poissaolollaan, mutta nyt saimme seurata syntymän ihmettä kun tamma ponnisti varsin nopsaan pahnoille tumman, märän mytyn. Tulokas paljastui tammavarsaksi kun jonkin ajan kuluttua kävimme vilkaisemassa tulokasta tarkemmin.
Picture © Anthony Booth - Tausta © Pixabay