virtuaalihevonen

Llygedyn Calon Perl

VH18-026-0066, om. elen (VRL-01863)
punarautias welsh cob (D), tamma, 146 cm
s. 18.06.2018, kasv. elen (VRL-01863)

Koulupainotteinen (III B)

» Näytä luonne «

Perla, eli virallisemmin Llygedyn Calon Perl, on pitkään ja hartaasti odotettu tapaus. Sen emä ei meinannut alkuunsa tiinehtyä useista yrityksistä huolimatta ja melkein jo menetimme toivon. Päätimme kuitenkin vielä yrittää kerran ja tamma kiikutettiin astutettavaksi Paraatiponeihin. Pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen eläinlääkäri vahvistikin, että Lyyri-tamma olikin tiineenä.

Luonteeltaan Perla on hyvin paljon emänsä tyyppinen, paljon omaa tahtoa ja hieman rämäpäistä uteliaisuutta, jota onneksi hillitsee tamman pieni epäileväisyys uusia asioita kohtaan. Hoidettaessa Perla malttaa seistä paikoillaan niin kauan kuin sitä harjataan ja kosketaan. Muuten puuha käy ilmeisesti tamman mielestä tylsäksi se aloittaa yleensä kuopimaan tai ainakin kolistelemaan jollain keinolla kiinnittääkseen ihmisen huomion taas itseensä. Kotioloissa Perlan käsittely sujuu jo mukavalla rutiinilla ja aikatauluista tarkka tamma tuntuu usein kulkevan narun päässä kuin kiskoilla, se tietää tarkalleen minne mennään mihinkin aikaan. Kotipihan rauhan ulkopuolella Perla on hyvin tarkkaavainen ja suoraan eteenpäin pääseminen voi olla haastavaa, jos tamma on sillä tuulella, että se yrittää nähdä joka suuntaan samanaikaisesti.

Ratsun ammatin saloihin Perla-neiti oppi nopeasti ja sen kouluttaminen oli usein muutaman "vaikeamman" ponin jälkeen aina mukavan rentoa puuhaa. Tamma kuuntelee hyvin tarkkaavaisesti ja tarjoaa nopeasti ainakin omaa versiotaan siitä mitä siltä pyydetäänm yritteliäisyys ja nopea oppimiskyky ovatkin Perlan parhaita puolia. Herkkäkin puoli tästä neidistä löytyy ja se näkyy parhaiten tilanteissa, joissa Perlaa joutuu hieman patistamaan yrittämään lisää tai huomauttamaan jostain. Liian kovasta tai epäreilusta huomautuksesta Perla vetäytyy helposti kuoreensa ja sen esiin houkutteleminen vie aikaa ennen kuin tamma taas uskaltaa rentoutua rehellisesti ja pehmenee normaaliksi itsekseen. Perla liikkuu yleensä varsin lennokkaasti ja rennosti, mutta innostuukin joskus ja varsinkin maastoillessa siitä löytyy vauhtiakin. Joskus toivoisikin, että tammasta löytyisi samanlaista kipinää kouluradallakin kuin reippaan maastolaukan aikana.


Menestys & meriitit


		 02.05.2020 palkittu VWY-II (45p.)
		 23.09.2018 arvonimi Champion
		 20.08.2018 kantakirjattu KTK-II (70p.)

Kilpailutiedot - Porrastetut kilpailut


#ID Laji Koulutustaso Taso Yhteispisteet
VH18-026-0066 Kouluratsastus III B 4. 1574.78p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
10.18p. 00p. 728.62p. 846.16p. 0.08p.

Näyttelytulokset

07.09.2018 Tirion Welsh Ponies - IrtoSERT (pt. Kati)
05.08.2018 Koistila - IrtoSERT (pt. Welby)
29.07.2018 Ponitila Adina - IrtoSERT (pt. Jannica)

Polveutuminen & jalostuskäyttö


Dawn Ddeddf Myfyrdod
trn wD, 147 cm

VIR MVA Ch, KTK-I
Minffordd Mahogany
prn wD, 146 cm
Minffordd Hickory evm
Minffordd Silver Maple evm
Caeldwynn Brandgaine
m wD, 148 cm
Brallaith Nhertach evm
Caeldwynn Gwlinda evm
Llygedyn Pelydru
rt wD, 147 cm

VWY-II
Moonrise's Legacy
rt wD, 147 cm
Golden Question rnvkk wD, 148 cm
Simply The Best rt wD, 147 cm
Llygedyn Penarddun
tprt wD, 152 cm
Mawr Cherokee rnvkk wD, 153 cm
Glantyle Rhosyn prn wD, 152 cm

Emälinja: Glantyle Rhosyn (D) - Isälinja: Minffordd Mahogany (D)
Sukua netissä max. kolme (3) polvea

Jälkeläiset


Ei vielä jälkeläisiä

Valmennukset & päiväkirjamerkkinnät

« Näytä merkinnät »

Päiväkirjamerkintä

Kantakirjauksen jälkeen Perla on saanut kilpailla hieman aktiivisemmin kouluratojen valkoisten aitojen sisällä. Treeniä on riittänyt, mutta onneksi ruusukkeitakin on ollut muutama kotiintuomisina kilpailuista. Tänään Perla pääsi taas tositoimiin näyttelykehiin kun se matkusti muutaman ponin kanssa lähelle sisartallillemme, Tirion Welsh Poniesiin, jossa järjestettiin welshponien rotunäyttelyt. Perla on rauhoittunut huomattavasti kilpailupaikoilla ollessaan ja nytkin se chillasi hyvinn rennon oloisena kun se jouhia setvittiin siistimmiksi. Kehään päästyään tamma edusti hienosti ja tuomarikin tuntui tykkäävän punaisesta neidostamme onneksi. Saimme jännittää loppukehän tuloksia tovin jos toiseksi, mutta lopulta viralliset tulokset julkaistiin. Niissä oli niinkin mukava yllätys, että Perla sai vihdoinkin kasaan championin arvonimeen vaadittavat meriitit.


Päiväkirjamerkintä

Kauan odotettu päivä koitti ja tänä aamuna Perla pakattiin autoon kun nokka suuntasi kohti ponien kantakirjaustilaisuutta. Tammaa on pyritty valmistelemaan tätä varten mahdollisimman hyvin ja kieltämättä Perla näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä kun neiti punapää on saanut reippaasti lisää lihasta. Odotuksiakin on, mutta olemme varmasti tyytyväisiä mihin tahansa tulokseen kunhan se on myöntävä ja tamma pääsee kantakirjaan . Paikan päällä oli vilinä ja vilske kun arvioitavaksi tuotuja poneja oli yli sata kappaletta. Perla talutettiin tuomariston eteen sen vuoronumeron tultua vihdoinkin ja seurasimme jännityksellä katsomosta tamman menoa. Tällä kertaa Perla liikkui niin ravissa kuin käynnissäkin erinomaisesti, mutta ei olisi oikein malttanut seisoa paikoillaan rakennearvostelun ajan. Lopputuloksena Perla palkittiin kakkospalkinnolla.


Päiväkirjamerkintä

Perlan ura näyttelykehissä jatkui tänään kun veimme Koistilassa järjestettäviin näyttelyihin useamman ponimme. Tamman kanssa on treenattu yksinolemista paljon viime aikoina ja työ on onneksi tuottanut tulosta eikä Perla enää jännity niin kovin kun ponikaverit poistuvat kauemmaksi. Tapahtumapaikalle päästyämme kävimme varmistamassa ilmoittautumisemme ja ponit purettiin pois kyydistä, jotta ne saivat verrytellä jalkojaan pitkän matkan jälkeen. Perla osallistui aikuisten tammojen luokkaan ja sai odotella jokusen tovin luokkansa alkua. Kehässä tamma käyttäytyi asiallisesti ja tällä kertaa malttoi oikeasti väläytelläkin hienoa liikekapasiteettiaan hieman tuomarillekin. Perla oli mukana kärkikahinoissa ja loppukehässä se palkittiinkin mukavasti. Tamman kanssa on kyllä ehdottomasti tarkoitus jatkaa näyttelyuraa kunhan saamme ensin kantakirjauksen pois alta.


Päiväkirjamerkintä

Perla oli yksi poneistamme, jotka osallistuivat Ponitilan Adinan tiluksilla järjestettäviin näyttelyihin. Perlaa ja muita poneja oli puunattu jo pari päivää ennen tapahtumapaikalle lähtemistä ja onneksi Perla matkusti siivosti eikä kakkinut takajalkojen siihen kuntoon, että ne olisi pitänyt vielä pestä ennen kehään menemistä. Paikan päällä Perla otti ihmeen rauhallisesti ja tuntuu turvaavan paljon vanhempaan ponitammaan, joka oli jo hyvin kokenut kehäkettu. Perlan kehävuoro tuli onneksi melko nopeasti, mutta tamma ei oli halunnut poistua tuttujen kaveriensa luota. Kehässä se hirnahteli muutamaan kertaa ja seisoessaan tiiraili missä ne kaverit oikein ovatkaan. Tuomari pyysi tammaa ravaaman useampaan kertaan kun Perla ei halunnut oikein liikkua. Kotiintuomisena oli kuitenkin ruusuke ja palkinto, joka tekee Perlasta kantakirjauskelpoisen tamman.


Päiväkirjamerkintä

Ihana Perla syntyi tänään aamuyöstä! Vahdin varsomiskameran näyttöä päivätolkulla lähes ympäri vuorokauden ja vihdoinkin rupesi tapahtumaan. Pelydru-tamma varsoi yllättävän nopeasti, mutta sitten niin varsa kuin emäkin jäivät pahnoille lepäilemään pitkäksi toviksi. Saimme emän nousemaan melko nopeasti ja se vaikutti jo varsin pirteältä, mutta varsa nökötti tiiviisti pahnoilla. Eläinlääkärille soittoa ja sitten nostamaan pikkuista Perlaa jaloille, jotta se pääsisi maitobaarin makuun. Homma oli raskasta, mutta viiden tunnin päästä varsa oli jo kuin mitään ei olisikaan tapahtunutkaan ikinä. Perla pääsee lähipäivinä varmaankin emänsä kanssa ulkoilemaan lyhyeksi aikaa tai ainakin jaloittelemaan maneesiin, varsomiskarsina on kuitenkin sen verran rajoittava vaikka siinä riittääkin kokoa. Sormet ja varpaat ristiin, että varsan tie ei ole kovin kivikkoinen.Picture © VV - Tausta © Pixabay